Persil

Csokoládéfolt eltávolítása

A legtöbben közülünk néhanapján átadják magukat a csokoládé élvezetének, gyermekeinknek pedig ez a kedvenc nyalánksága. A csokoládé azonban piszkot okozhat és könnyen foltot ejthet a ruházaton. Az alábbi ötletek segíthetnek a folt eltávolításában.

A csokoládéfoltok típusai

Csokoládéfagylalt, csokis tej, csokoládékrém, csokitorta – a csokis finomságoknak se vége, se hossza. Bár az ember mindent megtesz a foltok elkerülése érdekében, azonban fontos tudni, hogy mit kell tenni, ha azok mégis bekövetkeznek. Szerencsére a csúnya barna foltoktól könnyen megszabadulhatunk.

Csokoládéfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Távolítson el minél több felesleges mennyiségű csokoládét.
  2. Fordítsa ki a ruhát és vízzel öblítse a foltot.
  3. Válassza a szövet színéhez és fajtájához legalkalmasabb Persil mosószert.
  4. Végezze el a folt előkezelését Persil Power Gel vagy Persil Color Gel felvitelével.
  5. Mossa ki a ruhát a ruhaápolási címke szerinti maximális hőmérsékleten.
  6. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Gyors cselekvés

A csokoládéfolt hatékony eltávolításához először is minél több felesleges mennyiségű csokoládét kell leszedni a ruházatról. Ezután fordítsa ki a ruhát, hogy megvizsgálhassa a foltot a ruha fonákja felől. Mossa át folyóvízzel vagy szódavízzel.

Mosószer kiválasztása

Válassza a szövet fajtájának és színének leginkább megfelelő mosószert, valamint folttisztítót.

  • Használja a Persil Universal vagy a Persil Power Gell mosószert a fehér ruházathoz.
  • Használja a Persil Color vagy a Persil Color Gel mosószert a színes ruházathoz.
  • A kézzel mosható ruhaneműhöz és a finom szövetekhez használja a Perwoll Wool & Silk mosószert.

A Persil Universal a leghatékonyabb a makacs és rászáradt csokoládéfoltok eltávolításához, azonban feltétlenül olvassa el a ruhaápolási utasításokat, különös tekintettel arra, hogy a mosáshoz használható-e oxigénes fehérítő.

A terület előkezelése

Ellenőrizze, hogy az anyag mosható-e gépben, majd vigyen fel kis mennyiségű Persil Power Gel / Persil Color Gel mosószert a foltra. Dörzsölje be alaposan, annyira, hogy az átitassa a szövetet. Áztassa a ruhát legalább 15 percig, időnként megdörzsölve a foltot.

Mosás és öblítés

A ruhaápolási címke alapján ellenőrizze a maximális megengedett mosási hőmérsékletet. Mossa ki a ruhát a kiválasztott Persil mosószerrel, „erősen szennyezett” adagolásnak megfelelő adagolást választva.

A csokoládéfolt ellenőrzése a mosást követően

A mosást követően mindenképpen ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor ismételje meg a fenti műveleteket és szükség esetén növelje a kiválasztott Persil mosószer adagolt mennyiségét, továbbá hosszabbítsa meg a beáztatási időt.

Csokoládéfoltok eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Az említett módszerek többsége hatásosnak bizonyulhat csokoládéfoltok olyan ruhákból való eltávolításához, mint például az ingek, a nadrágok és a zoknik. Ha a ruhanemű nem mosható gépben (például műselyem, gyapjú, selyem vagy acetát műselyem), akkor használja a Perwoll Wool & Silk mosószert és a folt eltüntetéséhez kézzel mossa ki a ruhát vagy a háztartási textíliákat.

Csokoládéfoltok eltávolítása fehér ruhából

Csokoládéfoltot kell eltávolítania fehér ingből vagy nadrágból? Elővigyázatosság híján az ilyen barna foltok gyorsan kitörölhetetlenné válhatnak. Az egyik legjobb módszer az eltávolításukra, ha visszaállítjuk a csokoládé szilárd halmazállapotát. Ehhez tegye a ruhát műanyag zacskóba, majd a zacskóval együtt a fagyasztóba. Miután a folt átfagyott, kanállal vagy életlen késsel kaparja le a csokoládét a ruháról.

Ezt követően a fenti módszerek alkalmazásával végezze el a ruha átöblítését, előkezelését és mosását a folt eltüntetéséhez.

A csokoládéfoltokkal kapcsolatos speciális körülmények

Nos tehát, mi a teendő régi vagy rászáradt folt esetén? Rászáradt csokoládéfolt eltávolítása nem is olyan nehéz feladat, mint ahogy azt gondolnánk. A titok nyitja: be kell áztatni a ruhát langyos vízbe. Áztassa be a foltot éjszakára a kiválasztott mosószer mosóoldatába, majd mossa ki azt a következő napon.

A csokoládé és a foltok is előfordulnak az ember életében. Ne hagyja, hogy egy felhőtlenül boldog pillanat tönkretegye kedvenc ruháját. Ezekkel az egyszerű módszerekkel megszabadulhat a csokoládéfoltoktól.