Hogy mossunk okosan?

Mosási tippek

 1. Mosópor vagy gél?

  A mosószer megválasztása azon múlik, hogy Ön mit kedvel jobban. Mindkét terméktípus ragyogó tisztaságot biztosít, de mind a kettőnek vannak további előnyei is:

  • Mosóporok: A kedvenc hagyományos forma a hatékony folteltávolításhoz.

  • Folyékony mosószerek/gélek: Nagyon könnyen feloldódnak, így mind kézi mosáshoz, mind a gyors, vagy alacsonyabb hőmérsékletű mosási programokhoz is jól alkalmazhatóak. Rendkívül jól használhatók továbbá a makacs foltok előkezeléséhez.

 2. Szükségem van vízlágyítóra is?

  Ha betartja mosószer-adagolási útmutatónkat, nem lesz szüksége külön vízlágyítóra. A Persil mosószerek mindegyike tartalmaz vízlágyító összetevőket, melyek mosógépe számára is megfelelő védelmet nyújtanak.

 3. Miért hasznos, ha textilöblítőt használok?

  Győződjön meg Ön is az öblítővel és az öblítő nélkül mosott textíliák közötti különbségről!

  • Textilöblítő használatakor a szálak simábbak maradnak, így viseléskor a ruhák sokkal kellemesebb érzést keltenek.
  • A textilöblítővel kezelt ruhák könnyebben vasalhatóak, így időt és energiát takaríthat meg.
  • Ha textilöblítőt használ, ruhái hosszabb ideig tűnnek újnak. Öblítő nélkül a textilszálak felszíne a mosás során egyenletlenné válik, így az anyagok viseltesebbnek tűnnek, és könnyebben elszakadnak.

  A Persil a Silan-t ajánlja.

 4. Mi a legjobb választás gyermekruhák esetén?

  Általánosan elmondható, hogy minden termékünk alkalmas babaruhák mosására, de leginkább a Persil Sensitive Expert termékcsaládot ajánljuk. A Persil Sensitive Expert tökéletes választás az érzékeny bőrűek és a gyermekek számára, mivel a kiváló mosási teljesítményt extra bőrbarát tulajdonsággal ötvözi. E termékcsalád minden tagját az érzékeny bőr speciális igényeinek megfelelően fejlesztettük ki. Még a termék illatanyagát is allergológus szakértők bevonásával fejlesztettük ki.

 5. Mi a legjobb választás érzékeny bőrűek számára?

  A Persil Sensitive Expert termékek speciálisan az érzékeny bőrűek és a gyermekek számára készültek. Nem tartalmaznak festékanyagokat, és illatanyagaik megfelelnek az érzékeny bőr különleges igényeinek. A Persil Sensitive Expert termékek dermatológiailag teszteltek.

  A Persil Sensitive Expert Plus Aloe Vera ragyogó tisztaságot garantál, miközben kellemes viseletet biztosít az érzékeny bőr számára. Por és gél formában kapható.

 6. Hogyan ápoljam kényes ruháimat?

  Kényes ruhái kímélő kezelést igényelnek. Gyapjúhoz és kényes ruhákhoz a Perwoll-t ajánlunk, mivel igazán kímélő összetevőket tartalmaz, és rendkívül gyengéd a kényes anyagokhoz.

 7. Helyes mosószer-adagolás: Minél több, annál jobb?

  A megfelelő adagolás a mosás során csodákra képes. Túl sok mosószer használata nem jelent feltétlenül magasabb hatékonyságot, túl kevés pedig nem elegendő a kívánt folteltávolítási teljesítmény eléréséhez.

  Ne felejtse, hogy a szükséges mosószermennyiség 3 tényezőtől függ:

  • a szennyes ruha mennyisége

  • a szennyeződés mértéke

  • a víz keménysége

  Mennyi tehát az ideális mosószeradag?

  Használja adagolási kalkulátor, hogy meghatározza az Ön számára legmegfelelőbb adagolást.

 8. Hová kell rakni a folyékony mosószert?

  A folyékony mosószert öntheti a mosógép mosószertartójába, vagy töltse fel a mosószerhez kapott adagolópoharat a megfelelő mennyiségű mosószerrel, és helyezze egyenesen a mosógép dobjába, a ruhák közé.

 9. Előmosni vagy nem előmosni?

  A Persil gyorsan és teljesen feloldódik, és előmosás nélkül is hatékony mosást tesz lehetővé - már 30 fokon is. Csak akkor lehet szükség hosszabb kezelésre, ha rendkívül piszkos textíliákat mos, például munkaruhák, kültéri sportruházat, kertészkedéskor viselt ruhák - vagy nagyon makacs foltok esetén. Kövesse a Persil mosási tanácsadó útmutatásait, ahol hasznos tippeket találhat, és különféle technikákat sajátíthat el annak érdekében, hogy a legmakacsabb foltokkal szemben is győzelmet arathasson.

 10. A mosást követő lépések

  A mosás lejárta után rögtön vegye ki a tiszta ruhákat a mosógépből, és teregesse ki őket, hogy a nedves ruha ne váljon kellemetlen szagúvá  és ne tudjon túlságosan összegyűrődni. Így a vasalás is könnyebb és gyorsabb lesz.

 11. Szárítási és vasalási tippek

  A legtöbb ember nem szeret vasalni…

  Néhány tipp e teher megkönnyítésére:

  • A textilöblítővel öblített ruhák könnyebben vasalhatóak.
  • Számos ruhadarabot akár vasalás nélkül is összehajtogathatunk vagy felakaszthatunk a vállfára
  • Nézze meg a címkéken található kezelési útmutatókat, és kövesse az ott előírtakat.
  • Válogassuk szét a pamut és műszálas anyagokat vasalás előtt, így csak egyszer kell változtatni a vasalási hőmérsékleten.
  • Ha változtat a vasaló hőmérsékleti beállításán, időbe telik, míg a hőfok valóban megváltozik.
  • Figyelje a vasaló jelzőlámpáját, mivel az megmutatja, ha elérte a kívánt hőfokot.
 12. Különböző textíliák - változó igények: Textilkalauz

  A különböző anyagoknak más és más igényeik vannak mosás előtt, alatt és után is. Más kezelést igényel egy pamutpulóver, mint egy selyemblúz. Útmutatónk segít Önnek eldönteni, mely mosószerünk a leghatékonyabb a különböző textíliák esetén. Válassza ki a kérdéses anyagot és már meg is kapja a megfelelő mosási tanácsokat.

  Magas hőmérsékleten mosható ruhák (pl. pamut, len, kevertszálas anyagok)

  • Persil mosópor
  • Persil gél

  Magas hőmérsékleten NEM mosható ruhák (pl. pamut, len, kevertszálas anyagok) 

  • Persil mosópor
  • Persil gél

  Magas hőmérsékleten NEM mosható és színes ruhák (pl. pamut, len, kevertszálas anyagok)

  • Persil mosópor
  • Persil gél

  Csak színes programmal mosható ruhák.

  Pamut és kevertszálas anyagok (könnyen kezelhető és könnyen száradó anyagok, mint például a Diolen® vagy a Trevira® pamuttal)

  • Persil mosópor
  • Persil gél

  Műselyem, Cupro, Lyocell szálas anyagok (pl. Enka ® Viskose vagy Tencell ®)

  A mosógépbe tölthető maximális ruhamennyiség 1,5 kg. Kímélõ programot használjon, a nedves ruhákat akassza műanyag vállfára, és igazítsa formára.

  • Persil mosópor
  • Persil gél

  Elasztikus anyag és polyamid ruhaneműk (pl. fehérneműk, harisnyák, fürdőruhák)

  Válogassa szét a ruhákat színek szerint! A  mosógépbe tölthető legnagyobb ruhamennyiség: 2kg. Kímélő programot használjon!

  • Persil mosópor
  • Persil gél

  Pamut és pamut-poliészter kevertszálas anyagok

  • Persil mosópor
  • Persil gél

  Selyem és gyapjú

  • Perwoll Care Balsam

  Mosógépben mosható gyapjú

  • Perwoll Care Balsam
 13. Színvédelem és a címkék ellenőrzése

  Az új ruhákból kioldódó festékanyagok más ruhák elszíneződését okozhatják. Ennek elkerülésére mindig ellenőrizze a ruhák címkéin található kezelési útmutatót. Amennyiben nem biztos az új holmi színtartóságában, mosás előtt végezzen színpróbát!

  1. Nedvesítsen meg tiszta vízzel egy kis területet a ruhanemű egy nem látható helyén (az anyag szélén vagy egy belső varrásnál)
  2. Vasaljon a nedves területre egy fehér anyagdarabot vagy konyharuhát.
  3. Amennyiben a rávasalt anyag bármennyire is elszíneződik, az Ön ruhája nem színtartó, így mosását elkülönítve javasoljuk.

  Ruhái ragyogó színének megőrzése érdekében kérjük, használja a Persil Color Expert mosóport vagy gélt.

 14. Szortírozás - A ruhák ügyes szétválogatása
  • Ne keverje enyhén piszkos ruháit erősen szennyezettekkel, mivel utóbbiak több mosószert és magasabb mosási hőmérsékletet igényelnek, míg az enyhén piszkos ruhadarabok már alacsonyabb hőmérsékleten és kevesebb mosószerrel is tiszták lesznek.
  • Erősen szennyezett ruháit minél hamarabb mossa ki!  Ne várjon sokáig a mosással, mert később nehezebb lesz eltávolítani a foltokat.
  • Ruháit mindig válogassa szét színük, anyaguk és szennyezettségi fokuk szerint.
  • Világos és sötét színű ruháit mossa külön.

  Az új textíliák összefoghatják a többi ruhát. Amennyiben nem biztos a textília színének tartósságában, legjobb, ha elkülönítve, maximum 40°C -on mossa ki.

  Lehetőleg ne tegyen az ajánlottnál se több, se kevesebb ruhát a mosógépbe. Ne feledje, hogy a különböző mosási programokkal más-más mennyiségű ruhát lehet mosni. (További információért tekintse meg mosógépe használati utasítását)

  A biztonság kedvéért válassza a mosásához megfelelő legalacsonyabb hőmérsékletet és a legkímélőbb mosási programot.

 15. Makacs foltok?

  A Persil a makacs foltok elleni küzdelemre született. Természetesen akadhat néhány olyan folt, melyekkel nehezebb elbánni. Önnek azonban ezek sem okozhatnak gondot, ha követi a Persil mosási tanácsadó útmutatásait, ahol hasznos tippeket találhat, és különféle technikákat sajátíthat el annak érdekében, hogy a legmakacsabb foltokkal szemben is győzelmet arathasson.

 16. Miért mossak 20°C-on?

  Alacsony hőfokon történő mosás választása, egy tiszta és fenntartható jövőhoz járul hozzá és anyagilag is jobban megéri. Ezen felül, ugyanolyan hatékony, mint a magasabb hőfokon történő mosás, és még a ruhákat sem károsítja.

  Jobb a ruháidnak!

  Az alacsony hőfokon történő mosás segít hosszú ideig megtartani a színek élénkségét és a szálak eredeti formáját. Így kedvenc ruháidat még sokáig élvezheted.

  Kevesebb energia szükséges!

  Alacsonyabb hőmérsékleten pénzt takaríthatsz meg, és jót tehetsz a környezetért.

  Gyors aktiválódás - gyors teljesítés

  Az új Persil Expert ragyogó teljesítményt nyújt már 20°C-on is! A rövidebb mosási programmal a házimunkára fordított időt is csökkentheted.

Duo-Caps

 1. Mi a Persil Duo-Caps?

  A Persil Duo-Caps egy hatékony folyékony mosószer innovatív külsővel: a tökéletes mosási eredményhez szükséges összetevőket egy 100%-ban feloldódó, 2 kamrás kapszula tartalmazza. A nagyobb kamrában található a nagyteljesítményű ragyogást fokozó összetevő, a kisebb kamra pedig az aktív folteltávolító formulát tartalmazza. A gélek mindkét kamrában a többi Persil géleknél kétszer koncentráltabbak és vízoldékony film választja el őket egymástól. Így a ragyogást fokozó összetevők és az aktív folteltávolító formula csak akkor keverednek el egymással, ha a Duo-Caps a mosógépben vízzel érintkezik. Az előre adagolt Duo-Caps könnyen kezelhető, mivel csak a mosógép dobjába kell helyezni. A Persil Duo-Caps még alacsony hőmérsékleten is optimális mosási teljesítményt nyújt - A fogyasztók által megszokott Persil minőségben.

 2. Mi a helyes módja a Persil Duo-Caps használatának?

  Az optimális mosási hatékonyság eléréséhez helyezzünk egy duo-kapszulát a mosógép üres dobjába, erre helyezzük a mosnivalót. A vízoldékony film a dob alján azonnal feloldódik, amint a Persil Duo-Caps a mosási program kezdete után néhány perccel vízzel érintkezik.

 3. Miért ne helyezzük a persil duo-kapszulát a szennyes tetejére? Miért fontos, hogy a persil Dou-Caps még a szennyes behelyezése előtt a dobba kerüljön?

  Ha egy duo-kapszulát a dob aljára helyezünk, még mielőtt a szennyes behelyeznénk a mosógépbe, a vízoldékony film a mosási program elindítása után szinte azonnal vízzel érintkezik. Ennek eredményeként a kapszula pár percen belül feloldódik és a Persil Duo-Caps kifejti optimális mosási teljesítményét. A fürdőolaj gyöngyökhöz hasonlóan, a film nagy mennyiségű vízzel érintkezve teljesen lebomlik a mosási program alatt.

 4. Használhatok a Persil Duo-caps mellett öblítőt, vagy egyéb adalékokat, mint például folteltávolítót?

  Igen. A Persil Duo-Caps egyedülálló kiszerelése nincs hatással az elő-, és utókezelő szerek használatára.

 5. Mit jelent pontosan az "erősen koncentrált formula" kifejezés?

  A többi Persil gél mosószerekkel összehasonlítva, az összetevők kétszer koncentráltabbak az aktív tisztító hatóanyag tekintetében. Ennek eredményeképpen az adagolt mennyiséget is több, mint 50%-al csökkenthetjük, 33 ml-re - összehasonlítva más Persil folyékony mosószerek 73 ml-ével.

 6. Miben különbözik a Persil Duo-Caps a többi Persil folyékony mosószerektől?

  A Persil duo-kapszuláját a könnyű használhatóság jellemzi. Az előre adagolt forma ideális megoldást nyújt azon fogyasztóknak, akik a tökéletes mosási eredményt a legegyszerűbb módon szeretnék elérni.

 7. Pontosan mit tartalmaznak a Persil Duo-Caps egyes kamrái?

  Persil Duo-Caps (fehér ruhákhoz):
  A nagyobb, zöld mosógéllel telt kamra nagy teljesítményű ragyogást fokozó formulája eltávolítja még a legkisebb lerakódásokat is, mint a vízkő-, vagy koszrészecskék, ezáltal biztosítja a ruhák  fehérségét. Erősen koncentrált felületaktív anyagok, enzimek, és ragyogást fokozó összetevők jellemzik a kapszula ezen kamráját. A kisebb, sötétkék mosószert tartalmazó kamrában található az aktív folteltávolító formula. Az erősen koncentrált felületaktív anyagok és a különböző enzimek eltávolítják a makacs szennyeződéseket is.
   
  Persil Duo-Caps Color:
  A nagyobb, kék mosógéllel telt kamra nagy teljesítményű ragyogást fokozó formulája eltávolítja még a legkisebb lerakódásokat is, mint a vízkő-, vagy koszrészecskék, ezáltal biztosítja a ruhák ragyogó színét. Erősen koncentrált felületaktív anyagok, enzimek, és ragyogást fokozó összetevők jellemzik a kapszula ezen kamráját. A kisebb, sötétkék mosószert tartalmazó kamrában található az aktív folteltávolító formula. Az erősen koncentrált felületaktív anyagok és a különböző enzimek eltávolítják a makacs szennyeződéseket is.

  Persil Expert Duo-Caps Freshness by Silan Color:
  A nagyobb kamrában található kék mosógél tartalmazza a nagy teljesítményű ragyogást fokozó összetevőket, melyek eltávolítják a szennyeződések kisebb, lerakódott részeit (például rozsdafolt esetén), a ragyogó szín megőrzése mellett. Erősen koncentrált felületaktív anyagok, speciális enzimek és úgynevezett festék átvitelt gátló összetevők jellemzik ezt a formulát. A kisebb kamrában található a sötétkék folteltávolító formula a hosszantartó Silan frissességgel kiegészítve. Erősen koncentrált felületaktív anyagok és különböző enzimek eltávolítják a makacs foltokat is.

 8. Mi a két kamrás kapszula előnye?

  A gélek mindkét kamrában a töbi Persil gélekénél kétszer koncentráltabbak és vízoldékony film választja el őket egymástól. Így a ragyogást fokozó összetevők és az aktív folteltávolító formula csak akkor keverednek el egymással, ha a Duo-Caps a mosógépben vízzel érintkezik. A hatóanyagok, mint az enzimek az oldódás pillanatáig védve vannak és stabilak maradnak, amíg a kapszula fel nem oldódik, ekkor fejtik ki hatásukat.

 9. Mi történik, ha a mosószeradagolóba helyezem a Persil duo-kapszulát?

  A Persil Duo-Caps fóliája vízzel érintkezve a mósószeradagolóban feloldódik, majd egyenesen a mósógép dobjában található ruhák közé folyik, de előfordulhat, hogy nem oldódik fel teljesen, mósószermaradványt hagyva maga után az adagolóban.

 10. Erősen szennyezett ruhák mosásához szükséges 2 Persil duo-kapszulát adagolnom?

  Ha a ruhák erősen szennyezettek, és a mosási töltőtömeg meghaladja a 4,5 kilogrammot, akkor ajánlott 2 Persil Duo-kapszulát adagolni a ruhákhoz. Termék hátsó címkéjén további információkat talál a helyes adagolásról.

 11. A Persil Duo-Caps kézi mosás során is használható?

  A Persil Duo-Caps kizárólag gépi mosáshoz ajánlott. Egy kapszula akár 4,5 kg töltetű  programhoz elegendő gélt tartalmaz.

 12. Használhatom bármilyen mosási programhoz: rövidhez és hosszúhoz egyaránt?

  A Persil Duo-Caps bármilyen, legalább 30 percig tartó program során használható.

 13. A fólia alacsonyabb hőmérsékleten is feloldódik (mint a csomágoláson jelzett 20°C) ?

  A fólia pár perc alatt teljesen feloldódik, még 20°C hőmérsékleten is

 14. A Persil Duo-Caps formulája ugyanolyan hatásos mint a hagyományos Persil gél formula?

  A Persil Duo Caps és a Persil gélek mosási hatékonysága hasonló.
  Az új kétkamrás Persil Duo-Caps technológiája lehetővé tette az előre adagolt folyékony mosószer-formula optimalizálását a két különböző folyékony mosószer vízben oldódó fóliával történő elválasztásával. Így a ragyogó fehérséget/színeket biztosító formula és a folteltávolító összetevő csak a mosógép dobjában, a vízzel érintkezve lép kölcsönhatásba egymással. Az enzimek így érintetlenek és stabilak maradnak mindaddig, amíg a fólia teljesen feloldódik, így hatékonyan fejtve ki hatásukat.

 15. Ha vizes kézzel fogom meg a Persil Dou-Caps terméket, nem fog feloldódni a kezemben? Ha feloldódik szükséges orvoshoz fordulnom?

  A szivárgás elkerülése érdekében csak száraz kézzel érjen a Duo-kapszulákhoz, amikor a mosógép dobjába helyezi terméket. Ha az anyag bőrre kerül - a termék hátcímkéjén írtaknak megfelelően - bő vízzel azonnal le kell mosni. Általában nem szükséges orvoshoz fordulnia az anyag bőrrel való érintkezése esetén.

 16. A termék biológiailag lebomló anyagokból áll?

  A termék formulája az EU mosószerekre vonatkozó szabályozásában foglalt biológiai lebonthatósági előírásoknak megfelel.