Persil Persil

Érzékeny bőr és GYIK

Tiszta & Puha mosott ruhák, kíméletes a bőréhez

Érzékeny bőr és GYIK

Mi is az az érzékeny bőr?

Az érzékeny bőrön könnyebben jelentkezik irritáció vagy kipirosodás, amelyek kiütéseket, pattanásokat és viszkető érzést stb. okoznak. Az érzékeny bőrrel rendelkező embereknek óvatosnak kell lenniük, a megvásárolni kívánt termékek kiválasztása során, különösen a szappanok és a mosószerek esetében. Érzékeny bőrrel különösen a fiatal gyerekek, az allergiára hajlamosak és az idősemberek rendelkeznek. Minden bőrtípus megfelelő ápolást és védelmet igényel, függetlenül attól, hogy érzékeny vagy sem.

Mi a legfontosabb az érzékeny bőrűeknek szánt mosószerek esetében?

Az érzékeny bőrűeknek szánt mosószerek esetében nagyon fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a mosószer biztosan antiallergén. A Persil és Silan Sensitive termékcsaládok bőrgyógyászatilag teszteltek, valamint az ECARF (Európai Központi Allergiakutató Alapítvány) antiallergén termékeknek validálta. Az általunk forgalmazott Persil Sensitive gél és por mosószerek, valamint a Silan Sensitive öblítők speciálisan kifejlesztett antiallergén illatanyagokat tartalmaznak és színezékmentesek.

Az allergiás emberek csak illatanyag mentes mosószereket használhatnak?

A válasz természetesen nem. Sok allergiában szenvedő ember használhat illatosított mosószereket, amelyeket kifejezetten olyan embernek fejlesztettek ki, akik bőrallergiában szenvednek. Akik nem tudják tolerálni ezeket a mosószereket, azoknak olyan termékeket kell választaniuk, amelyek semmilyen illatanyagot nem tartalmaznak. Az Európai Uniós irányvonalaknak köszönhetően a leggyakrabban allergiás reakciókat kiváltó illatanyagokat minden esetben fel kell tüntetni a mosószerek címkéjén. Ennek köszönhetően azok a fogyasztók, akik allergiásak ezekre az illatanyagokra segítséget kapnak a megfelelő termék kiválasztásában.

Az allergiában szenvedők csak tartósítószer mentes mosószereket tudnak használni?

Nem feltétlenül. Szeretnénk elmagyarázni, hogy miért tartalmaz a mi folyékony mosószerünk tartósítószert, amíg a száraz mosószerek kémiai összetételének köszönhetően nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert. A folyékony mosószerek esetében szükségszerű a tartósítószer használata ahhoz, hogy a termék formulájának stabilitását garantálni tudjuk. Ebből az okból kifolyólag adtunk tartósító anyagot a Persil Sensitive Gél termékünkhöz. A Persil Sensitive mosószer az ECARF (Európai Központi Allergiakutató Alapítvány) által antiallergénnek minősített termék, ami azt tükrözi, hogy az alkalmazott tartósítószer (methylisothiazolinone) kis mennyiségben van jelen a termékben, így az nem okoz nemkívánatos reakciókat.

Milyen anyagból készült ruhák alkalmasak az érzékeny bőrűek számára?

Azok a ruhaneműk, amelyek közvetlen érintkezésbe kerülnek a bőrrel, javasolt, hogy tiszta, természetes és kezeletlen pamutból vagy selyemből készüljenek és minél kevesebb színezéket tartalmazzanak. A gyapjú és szintetikus anyagok irritálhatják a bőr felületét, ezért ezeknek az anyagoknak a viselése nem ajánlott.

Az allergiában szenvedőknek kevesebb mosószert kellene használniuk, mint ami a Persil Sensitive termékek csomagolásán van feltüntetve?

Nem, a Persil Sensitive termékek használata során minden esetben követni kell a termék címkéjén elhelyezett adagolási utasításokat, a víz keménységének és a ruhák szennyezettségének figyelembevételével.

A Persil Sensitive termékek csak néhány üzletben vásárolhatóak meg?

Természetesen nem. A Persil Sensitive termékek nagyon sok helyen elérhetőek, élelmiszerboltokban, drogériákban és szupermarketekben.

Hogyan moshatom a kisbabák vagy gyerekek ruháit?

A mosásra váró ruhaneműket minden esetben válogassuk szét fehér, világos és sötét színek szerint. A fehér ruhákat mindig külön mossuk. A ruhák kimosásához használja a Persil Sensitive Gél, Por vagy a Duo-Caps termékeket és használja a Silan Sensitive öblítőt, hogy a ruhái puhák legyenek. A ruhák szennyezettségi fokát figyelembe véve ügyeljen a mosószer adagolására.

A babaruhákat szükséges első használat előtt kimosni?

Természetesen igen, az első viselés előtt minden esetben szükséges a babaruhákat az ajánlott legmagasabb hőfokon kimosni azért, hogy minden káros kémiai anyagot eltávolítsunk, amit a ruha anyaga esetleg tartalmazhat.

A babaruhákat egymástól elkülönítve kell mosni?

Nem, a babaruhákat nyugodtan együtt lehet mosni a többi ruhával, a ruhák belső címkéjén ajánlott legmagasabb hőfokon.

A babaruhák mosásakor lehet öblítőt használni?

Igen, az öblítők puhítják a ruhák anyagát, valamint segítenek megelőzni a bőrirritációtó kialakulását. Az érzkénybőrűek számára kifejlesztett öblítők, mint a  Silan Sensitive különösen alkalmasak a kisbabák számára.