Persil Persil

Hajfesték- és hajszínező-foltok eltávolítása

A tartós hajszínezők és a hajfestékek komplett folyamat keretében mélyen beágyazódnak a hajba, lefedve az ősz hajszálakat és megváltoztatva a haj színárnyalatát. A tartós hajszínezők addig tartanak, amíg az új haj elkezd lenőni. Az ilyen típusú hajfestéket nem lehet kimosni néhány zuhanyozással. Nos, mit gondolnak, mi történik, ha egy ilyen hajfesték véletlenül a ruhájukra cseppen?

A hajfesték- és a hajszínező-foltok áttekintése

A hajfesték tartós hatása miatt fontos vigyázni és elkerülni a ruházat bepiszkolását. Ha azonban a festék mégis a ruhára cseppen, akkor minél gyorsabban kell cselekedni, mert a nyakunkon maradhat egy egész életre megfestett ingblúz.

A hajfestékek egy része természetes összetevőkből készül, míg más hajfestékek vegyszeralapúak. Bármelyikről is legyen szó, azokat speciálisan úgy tervezték, hogy megfessenek valamit. Olykor az Ön ruháját!

Hajfesték- és hajszínező-foltok eltávolítása

A hajról a ruhára átvitt festék eltávolítására szolgáló legtöbb hagyományos módszer hatástalan. A hajszínezők okozta legtöbb problémára tulajdonképpen a legjobb megoldás, ha beadjuk a ruhát vegytisztítóba. A szakemberek rendelkeznek a folt eltüntetéséhez szükséges megfelelően erős tisztítószerrel és hajfestékfolt-tisztítóval.

Ha azonban úgy dönt, hogy megpróbálja ezt a foltot otthon eltüntetni, akkor a következőket kell tennie:

  1. Válasszon alkalmas Persil  mosószert
  2. Végezze el a folt előkezelését.
  3. Mossa ki és öblítse ki a ruhát.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Mosószer kiválasztása

A színes ruhához használjon Persil Color mosóport vagy Persil Color Gel mosószert, a fehér és színtartó anyagot mossa Persil Universal mosóporral vagy Persil Aktiv Gel mosószerrel. Finom szöveten (például selymen vagy gyapjún) található folt esetén használja a Perwoll Wool & Silk mosószert és mossa ki a ruhát kézzel.

 

 

Előkezelés és beáztatás

Vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a foltra, finoman dörzsölje be azt, majd várjon 10 percig, amíg kifejti hatását.

Ha a folt nem halványul, akkor keverje össze a kiválasztott Persil mosószert (legalkalmasabb a Persil Universal mosóport; előfeltétel, hogy a mosáshoz használni lehessen oxigénes fehérítőt; ellenőrizze a ruhaápolási címkét) meleg vízzel és áztassa be az anyagot kb. egy órára.

Mosás és öblítés

A hajfestékfoltok eltüntetésének esélyét javíthatjuk, ha fehérítő tartalmú mosószert (például Persil Universal mosóport) használunk. Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten. Ez az információ a ruhaápolási címkén található.

A folt ellenőrzése

A szárítást megelőzően mindig ellenőrizze, hogy a folt teljesen eltűnt-e. Ha nem, akkor ismételje meg annak előkezelését, majd mossa ki és öblítse ki a ruhát.

Ne feledje, hogy ez a módszer nem mindig hatékony és annak sikere nem garantált. Hajfestékfoltok esetén olykor a legjobb folttisztítási módszer, ha a ruhát szakemberre bízzuk.