Csokoládéfolt eltávolítása

A legtöbben közülünk néhanapján átadják magukat a csokoládé élvezetének, gyermekeinknek pedig ez a kedvenc nyalánksága. A csokoládé azonban piszkot okozhat és könnyen foltot ejthet a ruházaton. Az alábbi ötletek segíthetnek a folt eltávolításában.

A csokoládé maszatot és könnyen foltot ejthet a ruházaton. Az alábbi ötletek segíthetnek a folt eltávolításában.

A csokoládéfoltok típusai

Csokoládéfagylalt, csokis tej, csokoládékrém, csokitorta – a csokis finomságoknak se vége, se hossza. Bár az ember mindent megtesz a foltok elkerülése érdekében, azonban fontos tudni, hogy mit kell tenni, ha azok mégis bekövetkeznek. Szerencsére a csúnya barna foltoktól könnyen megszabadulhatunk.

Csokoládéfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Távolítson el minél több felesleges mennyiségű csokoládét.
  2. Fordítsa ki a ruhát és vízzel öblítse a foltot.
  3. Válassza a szövet színéhez és fajtájához legalkalmasabb Persil mosószert.
  4. Végezze el a folt előkezelését Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel felvitelével.
  5. Mossa ki a ruhát a ruhaápolási címke szerinti maximális hőmérsékleten.
  6. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Gyors cselekvés

A csokoládéfolt hatékony eltávolításához először is minél több csokoládét kell leszedni a ruházatról. Ezután fordítsa ki a ruhát, hogy megvizsgálhassa a foltot a ruha fonákja felől. Mossa át folyóvízzel vagy szódavízzel.

Mosószer kiválasztása

Válassza a szövet fajtájának és színének leginkább megfelelő mosószert, valamint folttisztítót.

A Persil Universal mosópor a leghatékonyabb a makacs és rászáradt csokoládéfoltok eltávolításához, azonban feltétlenül olvassa el a ruhaápolási utasításokat, különös tekintettel arra, hogy a mosáshoz használható-e oxigénes fehérítő.

A terület előkezelése

Ellenőrizze, hogy az anyag mosható-e gépben, majd vigyen fel kis mennyiségű Persil Aktiv Gel / Persil Color Gel  mosószert a foltra. Dörzsölje be alaposan, annyira, hogy az átitassa a szövetet. Áztassa a ruhát legalább 15 percig, időnként megdörzsölve a foltot.

Mosás és öblítés

A ruhaápolási címke alapján ellenőrizze a maximális megengedett mosási hőmérsékletet. Mossa ki a ruhát a kiválasztott Persil mosószerrel, „erősen szennyezett” adagolásnak megfelelő adagolást választva.

A csokoládéfolt ellenőrzése a mosást követően

A mosást követően mindenképpen ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor ismételje meg a fenti műveleteket és szükség esetén növelje a kiválasztott Persil mosószer adagolt mennyiségét, továbbá hosszabbítsa meg az áztatási időt.

Csokoládéfoltok eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Az említett módszerek többsége hatásosnak bizonyulhat csokoládéfoltok olyan ruhákból való eltávolításához, mint például az ingek, a nadrágok és a zoknik. Ha a ruhanemű nem mosható gépben (például műselyem, gyapjú, selyem vagy acetát műselyem), akkor használja a Perwoll Wool & Silk mosószert és a folt eltüntetéséhez kézzel mossa ki a ruhát vagy a háztartási textíliákat.

Csokoládéfoltok eltávolítása fehér ruhából

Csokoládéfoltot kell eltávolítania fehér ingből vagy nadrágból? Elővigyázatosság híján az ilyen barna foltok gyorsan kitörölhetetlenné válhatnak. Az egyik legjobb módszer az eltávolításukra, ha visszaállítjuk a csokoládé szilárd halmazállapotát. Ehhez tegye a ruhát műanyag zacskóba, majd a zacskóval együtt a fagyasztóba. Miután a folt átfagyott, kanállal vagy életlen késsel kaparja le a csokoládét a ruháról.

Ezt követően a fenti módszerek alkalmazásával végezze el a ruha átöblítését, előkezelését és mosását a folt eltüntetéséhez.

A csokoládéfoltokkal kapcsolatos speciális körülmények

Nos tehát, mi a teendő régi vagy rászáradt folt esetén? Rászáradt csokoládéfolt eltávolítása nem is olyan nehéz feladat, mint ahogy azt gondolnánk. A titok nyitja: be kell áztatni a ruhát langyos vízbe. Áztassa be a foltot éjszakára a kiválasztott mosószer mosóoldatába, majd mossa ki azt a következő napon.

A csokoládé és a foltok is előfordulnak az ember életében. Ne hagyja, hogy egy felhőtlenül boldog pillanat tönkretegye kedvenc ruháját. Ezekkel az egyszerű módszerekkel megszabadulhat a csokoládéfoltoktól.

További termékek

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Mosópor

Latest articles

  • Színezék-, festék- és festőanyag-foltok azonban mégis előfordulhatnak, viszont általában nem is olyan nehéz eltávolítani azokat.

    Színezőanyag-, festék- és festőanyag-foltok eltávolítása

  • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

    Vérfoltok eltávolítása

  • A kávé és a fekete tea foltjai viszonylag egyszerűen eltávolíthatók.

    Kávé- és teafoltok eltávolítása