Skip to Content

Curry- és fűszerfolt eltüntetése

A curry ízletes fűszeres étel, amely azonban egy kurkumának nevezett zamatos csípős fűszert tartalmaz; a ruhájára került kurkuma sárga foltokat hagy azon. Ha újszerűre kívánja varázsolni ruháját, akkor gyorsan kell cselekednie, hogy eltüntesse ezeket a makacs foltokat.

Kurkumafolt eltávolításakor válasszon mind a szövet fajtájához, mind pedig annak színéhez alkalmas Persil mosószert.

A curry- és fűszerfoltok típusai

Akár rászáradt kurkuma, akár curry vagy chili okozta foltot próbál eltávolítani, gyorsan kell cselekednie, hogy megszabadulhasson attól. Először azonban meg kell vizsgálni, hogy hol található a folt. A kurkuma ugyanolyan könnyen hagy foltot kemény felületeken és kárpiton, mint az Ön ruháján Ruhán lévő foltok esetén viszont ezeket a lépéseket.

Curry- és fűszerfolt eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Cselekedjen gyorsan. A kurkumafolt gyorsan beivódik a ruhába és majdnem lehetetlen megszabadulni attól, ha egyszer megkötött.
  2. Válassza a szövet fajtájának és színének megfelelő Persil mosószert.
  3. Szükség esetén végezze el a folt előkezelését a kiválasztott mosószer felvitelével, finoman bedörzsölve azt a foltos részbe.
  4. Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
  5. A folt ellenőrzése

A mosószer kiválasztása

Kurkumafolt eltávolításakor válasszon mind a szövet fajtájához, mind pedig annak színéhez alkalmas mosószert. Használja a Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel mosószert fehér és színtartó, illetve a Persil Color vagy a Persil Color Gel mosószert színes ruhához, a Perwoll Wool & Silk -t pedig finom szövethez.

A folt előkezelése

Cselekedjen gyorsan és vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a kurkumafoltra. Finoman dörzsölje be a szövetbe és hagyja rajta néhány percig, majd mossa ki a ruhát.

Mosás és öblítés

Ha a pontszerű kezelési módszert választotta, akkor leöblítés nélkül dobja a ruhát a mosógépbe. A kiválasztott mosószert az „erősen szennyezett” program szerint adagolja, majd mossa ki a ruhát a ruhaápolási címkén feltüntetett megengedett legmagasabb hőmérsékleten.

A folt ellenőrzése

A ruha szárítását megelőzően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor áztassa be a foltos ruhát néhány órára a kiválasztott mosószer meleg vizes oldatában. A folt eltávolításának felgyorsítása érdekében növelje az adagot és válaszom intenzív, illetve meghosszabbított időtartamú mosási programot a következő mosásnál.

Curry- és fűszerfolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből.

A fenti módszerekkel általában megfelelően eltávolítható az ingen van nadrágon éktelenkedő curryfolt. Abroszon, lepedőn vagy kárpiton található folt esetén azonban az ápolási címke alapján mindenképpen ellenőrizze, hogy a szövet mosható-e mosógépben. Ezek az anyagok adott esetben pontszerű kezelést igényelnek. Ha erről van szó, akkor kezelje elő a területet, majd öblítse le meleg vízzel és itassa szárazra azt. Addig ismételje a műveletet, amíg a folt el nem tűnik.

Finom szövet (például gyapjú, selyem és lenvászon) esetén a ruhát mindig kézzel mossa Perwoll Wool & Silk felhasználásával, nehogy sérüljenek a szövetszálak.

Speciális mosószerek curry- és fűszerfoltokhoz

A folyadék (például chili és curry szósz) okozta kurkuma foltok eltávolításának hagyományos módszerénél a mosószerrel végzett előkezelést megelőzően a foltból fel kell itatni minél több folyadékot. Színtartó szövet esetén használjon fehérítőtartalmú mosószert (például Persil Universal) az ilyen jellegű.

Curry- és fűszerfolt eltávolítása fehér és sárga ruhából.

A legtöbb esetben a fenti módszerek segítenek megszabadulni a fehér és sárga ruhán található curry- és fűszerfoltoktól. Makacs foltok esetén azonban az előkezelést és a mosást megelőzően a ruhát adott esetben be kell áztatni a kiválasztott mosószer meleg vizes oldatába.

Véletlenül eltévesztette a száját a curry szósz zamatos izének élvezete közben? Cselekedjen gyorsan és szabaduljon meg a kurkumafoltoktól ezeket a lépéseket követve.

További termékek

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Mosópor

Latest articles

  • Teljesen mindegy, hogy a foltot gyümölcs- vagy zöldséglé okozta, ha szeretne megszabadulni tőle, gyorsan kell cselekednie.

    Gyümölcsléfolt eltávolítása

  • A farmernadrágokat többnyire nem kell túl gyakran mosni. Különben azok gyorsabban kopnak. A foltot azonban azonnal kezelni kell. Szerencsére általában ez nem túl nehéz feladat.

    Folt eltávolítása farmernadrágból

  • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

    Vérfoltok eltávolítása