Foltok eltávolítása pamutból

Lyukacsos szerkezetének, tartósságának és rugalmasságának köszönhetően, a pamutszövetből gyakran készülnek ingek, lepedők és abroszok. A pamut átereszti a levegőt, ezért kényelmes viselet nyáron, ugyanakkor pedig könnyű ápolni is. Pamutruhán ejtett folt esetén azonban gyorsan kell cselekedni és még azelőtt kell eltüntetni azt, mielőtt megkötne. Ha így tesz, ruhája hosszú ideig fogja szolgálni Önt.

Pamutruhán ejtett folt esetén azonban gyorsan kell cselekedni és még azelőtt kell eltüntetni azt, mielőtt megkötne. Ha így tesz, ruhája hosszú ideig fogja szolgálni Önt.

Nehezen eltávolítható foltok pamutruházaton

Lyukacsos szerkezete miatt a foltban lévő folyadék könnyebben beszívódik a pamut anyagába, mint másfajta szövetekbe. Az izzadság- és hónaljfoltok, továbbá a dezodorfoltok gyakran láthatók pamutruházaton, mert a pamut gyorsan és könnyen magába szívja a természetes váladékként megjelenő olajokat. A gyors kezelés elmulasztása esetén a folt állandóan a szövetben marad. A pamutszálak a szagot is megköthetik, különösen izzadság- és hónaljfoltok esetén.

A pamutruhán azonban nem csupán izzadságfoltok jelenhetnek meg. Más anyaghoz hasonlóan a pamutruhát is vérfoltok, vörösborfoltok, zsír- és olajfoltok, tintafoltok és tollnyomok vagy akár gyümölcsléfoltok csúfíthatják el. Legyen szó kávé- és teafoltról vagy fű és falevél okozta foltról, hamar meg kell kezdeni a tisztítást, hogy véglegesen megszabadulhassunk a folttól.

Foltok eltávolítása pamutruhából és pamut anyagú háztartási textíliából

A pamutruhák és a pamut anyagú háztartási textíliák többsége gépben mosható és szárítható; a gépi mosás és szárítás nem teszi tönkre magát a pamutszálat. A pamut ruhadarabok azonban összemehetnek és összegyűrődhetnek a szárítógépben, ezért a szárítás előtt el kell olvasni a ruhaápolási címkét a megfelelő hőmérséklet kiválasztása érdekében.

Pamutruhában lévő folt eltávolításakor csak óvatosan szabad használni fehérítőt a szövetanyagokhoz. Bár a mosószerekben lévő oxigénes fehérítő segít eltüntetni a foltokat, azonban ezek a szerek károsíthatják a szövet szálait.

Foltok eltávolítása pamutból: Lépésről lépésre

  1. Nézze meg a ruhaápolási címkén, hogy a pamutruha mosható és szárítható-e gépben.
  2. Válasszon a szövet színének megfelelő Persil mosószert.
  3. Végezze el a folt előkezelését a kiválasztott Persil mosószerrel.
  4. Mossa ki a ruhát a pamuthoz engedélyezett maximális hőmérsékleten.
  5. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Mosószer kiválasztása

Miután a ruhaápolási címkén ellenőrizte, hogy a pamut mosógépben mosható-e, használjon:

Előkezelés

Vér-, kávé- és tea-, továbbá egyéb folyadékfoltok pamut ruhából történő eltávolításakor itassa fel az érintett területet tiszta törlőkendővel, minél több fölös folyadékot eltávolítva. Hátulról hideg vízsugárral mossa át a foltot.

Ezt követően, továbbá minden egyéb típusú folt esetén vigyen fel bőséges mennyiségű Persil Color Gel vagy Persil Aktív Gel mosószert a folt felületére. Finoman dörzsölje be azt a foltba, hogy beszívódjon a szövetszálakig. Makacs folt esetén a mosószert néhány percig rajta lehet hagyni a lemosást megelőzően.

Mosás és öblítés

A kiválasztott Persil mosószerrel mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.

A folt ellenőrzése

A pamutruha kimosását követően ellenőrizze, hogy eltűnt-e mind a folt, mind pedig a szag (izzadságfoltok esetén). Szükség esetén ismételje meg ezeket a műveleteket.

Makacs foltok kezeléséhez néhány órára beáztathatja a pamutruhát a kiválasztott mosószer vizes oldatába, majd ismét mossa ki a ruhát.

Ne tegye a ruhát szárítógépbe, amíg a folt még látható. Ellenkező esetben a folt állandósulhat.

A pamut ideális szövet nyári ruhához, azonban könnyen magába szívja a foltban lévő nedvességet. Tisztában kell lennie azzal, hogy hogyan kell kezelni az ilyen foltokat Persil mosószerrel.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

Latest articles

  • Ne hagyja sokáig ruháján a paradicsomfoltot. Inkább cselekedjen gyorsan és távolítsa el azt.

    Paradicsomfolt eltávolítása

  • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

    Rágógumifolt eltüntetése

  • Teljesen mindegy, hogy a foltot gyümölcs- vagy zöldséglé okozta, ha szeretne megszabadulni tőle, gyorsan kell cselekednie.

    Gyümölcsléfolt eltávolítása