A paradicsomfoltok áttekintése

Kedvenc ételeink többsége tartalmaz paradicsomot, beleértve a tésztához való szószokat és a ketchupot is. Fontos tudatában lenni annak, hogy még egy, a hamburgeres zsemlén lévő paradicsomszelet is ugyanolyan szennyeződést okozhat, mint egy nyitott palack ketchup.

 

A paradicsom folyékony vagy szilárd anyag, illetve a kettő keverékének formájában fordul elő, aminek következtében sokkal nehezebb kitisztítani azt. Az alábbi módszerekkel azonban ez mégsem lehetetlen.

 

Paradicsomfolt eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. A szövet fajtája és színe alapján válassza ki a megfelelő Persil mosószert, illetve folttisztítót.
  2. Távolítsa el a fölös szilárd anyagot és folyadékot.
  3. Kezelje előzetesen a foltot; ehhez öblítse a ruhát hideg vízzel annak fonákjáról és vigyen fel a foltra Persil mosószert.
  4. Mossa ki a foltos ruhát a megengedett legmagasabb hőmérsékleten.
  5. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Válasszon Persil mosószert és folttisztítót.

A tisztítandó szövet fajtája és színe fogja meghatározni, hogy milyen mosószert és folttisztítót kell használni:

 

 

Paradicsomfolt előkezelése

Először tüntesse el a fölös szilárd anyagot, műanyag kanállal lekaparva azt a ruháról. Ezután tiszta kendővel itassa fel az összes folyékony anyagot a foltról. Ezt követően fordítsa ki a ruhát és öblítse a foltot a fonákjáról.

 

Miután befejezte, kezelje előzetesen a foltot Persil mosószerrel és egy folttisztítóval. Hagyja a mosószert néhány percig a folt felületén.

 

Mossa ki a ruhát.

Ne öblítse ki a mosószert. Ehelyett tegye azt közvetlenül a mosógépbe és adagolja a mosószer azt az „erősen szennyezett” ruhának megfelelően. Mossa ki a ruhát a mosási címke szerinti legmagasabb hőmérsékleten.

 

A folt ellenőrzése

A mosást követően a folt még mindig nem tűnt el? Ne szárítsa meg a ruhát. Ehelyett készítse el a kiválasztott Persil mosószer vizes oldatát és az újbóli mosást megelőzően áztassa be abba a ruhát.

 

Paradicsomfolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

A fenti módszerekkel könnyen eltávolítható a paradicsomfolt például a pamut és poliészter anyagú ruhákból. Finom szövet (például selyem vagy műselyem) esetén azonban precízebb eljárást kell alkalmazni. Ezekhez a szövetekhez folttisztítóként és mosószerként mindig használjon Perwoll Wool & Silk (CEE)-t. Az ilyen ruhákat kézzel mossa, nehogy tönkretegye azok kényes szövetszálait.

 

Paradicsomfolt eltávolítása különböző színű szövetből

Paradicsomfoltok eltávolításakor mindig kísértést érzünk arra, hogy természetes és házi készítésű folttisztítókat használjunk, azonban ez nem jó választás. Számos ilyen szer, például a fehérítő és a citromlé, maradandóan megfakíthatja szövetet, új folt kialakulását okozva. Ehelyett használjon Persil mosószert, amelyet az ilyen típusú folt eltávolítására terveztek.

 

Túl bőkezűen adagolta a ketchupot? Tésztaszósz cseppent az ingére? A megfelelő Persil mosószer segít eltüntetni ezeket a csúnya foltokat.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.