Penészfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon alkalmas Persil mosószert és folttisztítót.
  2. Vigye fel a Persil mosószert a foltra.
  3. Mossa ki a ruhát az ápolási címke szerinti maximális hőmérsékleten.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

A mosószer és a folttisztító kiválasztása

A megfelelő Persil mosószer és a folttisztító kiválasztását megelőzően vegye szemügyre a szövet színét és típusát. Színes ruha esetén használja a Persil Color mosóport vagy Persil Color Gel mosószert. Fehér ruhához használjon Persil Universal mosóport vagy Persil Aktív Gel mosószert.  Kényes szövethez használja a Perwoll Wool & Silk mosószert.

 

A folt előkezelése

A folt kezelése a szövet erősségétől függ. Farmeranyag és pamutruha esetén vigyen fel egy kevés Persil Aktív Gel vagy Persil Color Gel mosószert a kérdéses területre, majd finoman sikálja meg azt egy fogkefével. A biztonság kedvéért ezt a műveletet végezze házon kívül, mert így nem kell aggódnia amiatt, hogy penészspórák maradnak a házban. Kényesebb szövet esetén vigyen fel egy kevés Perwoll Wool & Silk mosószert a foltra, hagyja, hogy az néhány percen keresztül kifejtse hatását és dörzsölje be, majd áztassa be azt hideg víz és nagyobb mennyiségű Perwoll Wool & Silk keverékébe.

 

Mosás és öblítés

Penészfoltos ruha mosását a lehető legmagasabb hőmérsékleten végezze, hogy elpusztítsa a ruhán maradt utolsó penészgombát is. A megfelelő mosási hőmérséklet a ruhaápolási címkén van feltüntetve.

 

A folt ellenőrzése

A mosást követően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha az még mindig látható, akkor keverje össze a kiválasztott Persil mosószert hideg vízzel, majd a megismételt előkezelést és mosás megelőzően ismét áztassa be a ruhát 10 percre.

 

Ha a mosást követően a folt még mindig látható és nem sikerült eltávolítani azt, akkor a ruhaápolási címke utasításai alapján ellenőrizze, hogy szabad-e klóros fehérítőt használni az adott ruhához. Ha igen, akkor használjon bizonyos mennyiségű klóros fehérítőt, figyelembe véve vannak használati utasítását. Végezetül mossa ki a ruhát a az ápolási címkén feltüntetett maximális hőmérsékleten.

 

Penészfoltok eltávolítása speciális és kényes szövetből

Penészfolt bizonyos szövetekből (például gyapjú-, selyem-, viszkózus vagy modál anyagból) való eltávolításakor lehetőség szerint ne használjon klóros fehérítőt. A fehérítő roncsolhatja az ilyen típusú szövetet és csökkentheti annak élettartamát. Helyette használja a Perwoll Wool & Silk finom mosószert.

 

Penészfoltok eltávolítása különböző színű szövetből

Penészfolt színes ruhából való eltávolításához használja a Persil Color mosóport vagy a Persil Color Gel mosószert. Gondosan kövesse ezeket az utasításokat is.

 

Makacs penészfoltok eltüntetése

A foltokat néha nehezebb eltávolítani, mint ahogy azt az ember gondolná. Makacs vagy rászáradt folt esetén áztassa a ruhát néhány órára Persil mosószer és hideg víz keverékébe, mielőtt a mosógépbe tenné azt.

 

Speciális mosószerek penészfoltok eltávolításához

A házi ellenszerek bizonyos mértékig elősegíthetik a penészfoltok eltüntetését, ugyanakkor más problémákat is okozhatnak. Ezen szerek némelyike maradandóan megváltoztatja az ing színét, míg mások idővel tönkretehetik a mosógép gumi- és műanyag alkatrészeit. E problémák elkerülése érdekében használjon Persil mosószert és folttisztítót.

 

Ne hagyja, hogy a ruháján éktelenkedő penészfoltok elrontsák a hangulatát. Persil mosószerrel gyorsan megszabadulhat ezektől a szagos foltoktól.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.