Régi és rászáradt folt eltávolítása

Nos tehát, mi a titka a régi és rászáradt vér, csokoládé vagy smink eltávolításának?

 

A türelem és a megfelelő eszközök. Teljesen mindegy, hogy olajbázisú, vízbázisú vagy természetes (például sár, fű és falevelek okozta) foltról van szó, elengedhetetlen megfelelő mosószert használni és a tisztításra kellő időt fordítani.

 

Régi és a rászáradt folt eltávolítása: Lépésről lépésre

Régi és rászáradt folt eltüntetéséhez:

 

 1. Válassza a megfelelő Persil mosószert és egy folttisztítót.
 2. Végezze el az adott terület előkezelését és néhány percre hagyja a mosószert a folton.
 3. Mossa ki a ruhát meleg, de nem forró vízben.
 4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Válasszon mosószert

A régi vagy rászáradt folt eltüntetésének első lépése a megfelelő Persil mosószer kiválasztása.

 

 

A terület előkezelése

Régi rászáradt folt eltávolításának megkönnyítéséhez áztassa be a ruhát a kiválasztott mosószer vizes mosóoldatába. Ez elősegíti a folt felső rétegének eltávolítását. Ezt követően vigye fel a kiválasztott Persil mosószert közvetlenül a foltra és hagyja rajta azt néhány percig. Teljesen öblítse le a mosószert.

 

Mosás és öblítés

Mossa ki a régi vagy rászáradt foltot tartalmazó ruhát meleg, de nem forró vízben. Magas hőmérsékleten a folt még inkább megköthet.

 

A folt ellenőrzése

Ha a ruha mosását követően a folt még mindig nem tűnt el, akkor ne tegye a ruhát a szárítógépbe. Ehelyett áztassa be azt ismét, majd ismételje meg az előkezelési és mosási műveleteket.

 

Régi és száraz folt eltüntetése speciális fajtájú ruhából és szövetből

Mielőtt ruháját alávetné bármilyen kezelésnek, a mosási címke alapján mindenképpen ellenőrizze, hogy a ruha mosható-e mosógépben. Bizonyos szövetek (például szatén, gyapjú és selyem) esetén kézi mosást kell alkalmazni. Ebben az esetben a Perwoll Wool & Silk (CEE) a megfelelő folttisztító és mosószer.

 

A régi és rászáradt foltok különböző fajtái

Élete során az embernek számos különböző típusú foltot kell eltüntetnie, ide számítva a régi és a rászáradt foltokat is:

 

 • Vér
 • Csokoládé
 • Kávé és tea
 • Pasztellkréta és viasz
 • Dezodor
 • Színezőanyag, festék és festékanyag
 • Zsír és olaj
 • Izzadság- és hónaljfoltok
 • Smink
 • Tinta és golyóstoll

 

… és számos egyéb folt. Mielőtt hozzálátna a folt eltávolításához, határozza, hogy pontosan milyen típusú foltról van szó. Az olajbázisú, a vízbázisú és a fehérje-bázisú foltok különböznek egymástól, a régi vagy rászáradt foltok eltüntetéséhez pedig esetleg különböző módszereket kell alkalmazni.

 

Rászáradt foltok különböző fajtájú szöveteken

Bizonyos szövetfajták (például a pamut és a lenvászon) lyukacsos szerkezetűek és más anyagoknál több figyelmet igényelnek. Ezeknél a szövetfajtáknál például hosszabb hatásidőt kell biztosítani a Persil mosószer számára, hogy az mélyebben beszívódhasson a szövetszálakba és teljesen beborítsa a foltot.

 

Ne essen kétségbe, ha régi vagy rászáradt foltot talál ruháján. Különböző módszerekkel a legtöbb folt eltüntethető, még akkor is, ha már rászáradt a ruhára.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.