Vasalófolt eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon Persil mosószert és egy folttisztítót.
  2. Cselekedjen gyorsan és végezze el az égésnyom vagy a rozsdafolt elő kezelését a Persil mosószerrel.
  3. Rozsdafoltok eltávolításához itassa fel a folyadékot a vöröses foltból tiszta fehér kendővel.
  4. Mosás és öblítés
  5. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Válasszon Persil mosószert és folttisztítót.

Olyan vasalófolt-eltávolítóra van szüksége, amely elég erős a rozsdafoltok és az égésnyomok eltüntetéséhez. Fehér ruhához használja a Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel mosószert. Színes ruhához használjon Persil Color vagy a Persil Color Gel mosószert. Finom szövet (például selyem vagy gyapjú) esetén a vasalófolt eltávolításához használja a Perwoll Wool & Silk mosószert és mossa ki a ruhát kézzel.

 

A folt előkezelése

Amint égésnyomot vagy rozsdát észlel, vigye fel a Persil mosószert a folt felületére. Ha a vasaló nem túl erősen perzselte meg a ruhát, akkor dörzsölje be a mosószert a foltba, utána pedig törölje le azt. Ezzel a módszerrel bizonyos esetekben a folt teljesen eltüntethető. Vasaló okozta makacs égésnyomok eltávolításához azonban az egész foltot be kell áztatni nagy mennyiségű Persil mosószerbe.

 

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett legmagasabb hőmérsékleten, a mosószert az „erősen szennyezett” ruhának megfelelően adagolva. Ez az információ a ruhaápolási címkén található.

 

A folt ellenőrzése a mosást követően

Ismételje meg ezeket a műveleteket, ha az előkezelést és a mosást követően a folt még mindig nem tűnt el. Makacs folt esetén adott esetben többször kell próbálkozni.

 

Vasalófolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

A pamutszöveten vagy poliészter ingen található égésnyomoktól vagy rozsdafoltoktól megszabadulhat a fenti módszerekkel. Kényesebb szövet (például selyem vagy gyapjú) esetén azonban folttisztítóként és mosószerként Perwoll Wool & Silk-t kell használni. Ha nem biztos benne, hogy a ruhát kézzel kell mosni, akkor ellenőrizze a ruhadarabon található mosási címkét.

 

Speciális mosószerek vasalófoltokhoz

A vasaló által okozott égésnyomok és rozsdafoltok eltávolításához ne használjon természetes oldatokat, továbbá házi készítményeket. Ezek a szerek bizonyos esetben segíthetnek, azonban többnyire nagyobb bajt okoznak, mint amennyi hasznot. A citromlé, a hidrogén-peroxid és a fehérítő például maradandóan megváltoztathatja ruhája színét.

 

A vasalófoltok fajtái és speciális feltételek

Bár szép lenne, ha minden a vasalófoltot el lehetne tüntetni, sajnos azonban ez nem lehetséges. Ha a szövet nagyon megperzselődött és tönkrementek a szövetszálak vagy a ruhán kifényesedett részek találhatók, akkor a ruhát nagy valószínűséggel nem lehet megmenteni.

 

Vasalófolt eltávolítása fehér ruhából

Fehér ruhán található vasalófolt eltávolításakor a megfelelő mosószer használata döntő fontosságú lehet. Fehér ruhához mindig Persil Universal vagy Persil Aktiv Gel mosószert kell használni.

 

Elkeserítik az égésnyomok vagy a rozsdafoltok? Persil mosószerrel gyorsan megszabadulhat azoktól.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.