Skip to Content

Vasalófolt eltávolítása

A vasalás szükséges házimunka, ha valaki nem szereti a gyűrött ruhát. Előfordulhat azonban, hogy ez a tevékenység csak tetézi a problémákat azzal, hogy a vasaló megperzseli a ruhát vagy rozsdafoltot hagy azon. Ha ilyesmi történne Önnel, akkor tudná, hogy mit kell tennie a vasalófolt eltávolításához?

Mit kell tennie a vasalófolt eltávolításához?

Vasalófolt eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon Persil mosószert és egy folttisztítót.
  2. Cselekedjen gyorsan és végezze el az égésnyom vagy a rozsdafolt elő kezelését a Persil mosószerrel.
  3. Rozsdafoltok eltávolításához itassa fel a folyadékot a vöröses foltból tiszta fehér kendővel.
  4. Mosás és öblítés
  5. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Válasszon Persil mosószert és folttisztítót.

Olyan vasalófolt-eltávolítóra van szüksége, amely elég erős a rozsdafoltok és az égésnyomok eltüntetéséhez. Fehér ruhához használja a Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel mosószert. Színes ruhához használjon Persil Color vagy a Persil Color Gel mosószert. Finom szövet (például selyem vagy gyapjú) esetén a vasalófolt eltávolításához használja a Perwoll Wool & Silk mosószert és mossa ki a ruhát kézzel.

A folt előkezelése

Amint égésnyomot vagy rozsdát észlel, vigye fel a Persil mosószert a folt felületére. Ha a vasaló nem túl erősen perzselte meg a ruhát, akkor dörzsölje be a mosószert a foltba, utána pedig törölje le azt. Ezzel a módszerrel bizonyos esetekben a folt teljesen eltüntethető. Vasaló okozta makacs égésnyomok eltávolításához azonban az egész foltot be kell áztatni nagy mennyiségű Persil mosószerbe.

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett legmagasabb hőmérsékleten, a mosószert az „erősen szennyezett” ruhának megfelelően adagolva. Ez az információ a ruhaápolási címkén található.

A folt ellenőrzése a mosást követően

Ismételje meg ezeket a műveleteket, ha az előkezelést és a mosást követően a folt még mindig nem tűnt el. Makacs folt esetén adott esetben többször kell próbálkozni.

Vasalófolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

A pamutszöveten vagy poliészter ingen található égésnyomoktól vagy rozsdafoltoktól megszabadulhat a fenti módszerekkel. Kényesebb szövet (például selyem vagy gyapjú) esetén azonban folttisztítóként és mosószerként Perwoll Wool & Silk-t kell használni. Ha nem biztos benne, hogy a ruhát kézzel kell mosni, akkor ellenőrizze a ruhadarabon található mosási címkét.

Speciális mosószerek vasalófoltokhoz

A vasaló által okozott égésnyomok és rozsdafoltok eltávolításához ne használjon természetes oldatokat, továbbá házi készítményeket. Ezek a szerek bizonyos esetben segíthetnek, azonban többnyire nagyobb bajt okoznak, mint amennyi hasznot. A citromlé, a hidrogén-peroxid és a fehérítő például maradandóan megváltoztathatja ruhája színét.

A vasalófoltok fajtái és speciális feltételek

Bár szép lenne, ha minden a vasalófoltot el lehetne tüntetni, sajnos azonban ez nem lehetséges. Ha a szövet nagyon megperzselődött és tönkrementek a szövetszálak vagy a ruhán kifényesedett részek találhatók, akkor a ruhát nagy valószínűséggel nem lehet megmenteni.

Vasalófolt eltávolítása fehér ruhából

Fehér ruhán található vasalófolt eltávolításakor a megfelelő mosószer használata döntő fontosságú lehet. Fehér ruhához mindig Persil Universal vagy Persil Aktiv Gel mosószert kell használni.

Elkeserítik az égésnyomok vagy a rozsdafoltok? Persil mosószerrel gyorsan megszabadulhat azoktól.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

  • A Persil Sensitive kimondottan az érzékeny bőrűek számára lett kifejlesztve. Alkalmas továbbá a csecsemők és az allergiások ruháinak mosására is.

    Persil Sensitive Gél

Latest articles

  • A kurkuma a ruháján meglehetősen nehezen tisztítható foltot okozhat.

    Kurkumafolt eltávolítása

  • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

    Rágógumifolt eltüntetése

  • A körömlakk felvitele gyakran nem könnyű feladat, könnyen kicseppenhet bepiszkolva ruháját.

    Körömlakkfoltok eltávolítása