A virágporfoltok áttekintése

Akinek van liliom a lakásában, az bizonyára már hallotta a virágárustól, hogy a hímport el kell távolítani, amint azok megkezdik a virágpor termelését Ez nem csupán az allergiásak védelmére szolgál. A liliom virágpora halálos lehet a háziállatokra nézve és a ruhával érintkezve foltot ejthet azon.

 

Természetesen ennek a feladatnak a végrehajtása növeli annak kockázatát, hogy a ruha foltos lesz. A hímpor eltávolítását megelőzően nem árt tisztában lenni azzal, hogy a pollen por és nem folyadék. A ruhára került virágport az ember először megpróbálja ösztönösen letörölni. Ne tegye! Ne itassa fel, ne érintse meg és ne is nedvesítse be. Ezzel csak ronthat a helyzeten.

 

Virágporfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Rázzon le ruhájáról minél több virágport.
  2. Tisztítsa meg a ruháját porszívóval.
  3. Használjon a szövet fajtájának és színének megfelelő Persil mosószert, továbbá egy folttisztítót.
  4. Végezzen előkezelést Persil mosószerrel.
  5. Mossa és öblítse ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
  6. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Rázza le!

Mivel a pollen por, ezért a ruhát lerázva megszabadulhatunk annak legnagyobb részétől. Ruháját feltétlenül házon kívül rázza le, nehogy lakását belül mindenütt sárga liliomfoltok tarkítsák.

 

Miután a lehető legtöbb virágport lerázta, kézi porszívóval szedjen le minél többet a ruhán maradt pollenből.

 

Válasszon mosószert.

Amikor liliomfolt eltávolításához választ Persil mosószert, akkor tekintettel kell lennie a kezelendő szövet színére és fajtájára

 

  • Perwoll Wool & Silk (CEE) mosószert finom szövethez.
  • Színes ruhához használja a Persil Color vagy a Persil Color Gel mosószert.
  • Persil Universal vagy Persil Aktiv Gel mosószert fehér ruhához

 

A foltot előkezelése

Miután eltávolította a virágport, vigyen fel jó adag Persil mosószert a foltra. Hagyja, hogy az 30 percen keresztül beivódjon a szövet szálaiba; ez idő alatt a mosószer képes lesz lefedni a teljes foltot.

 

Mosás és öblítés

Mossa ki a virágporfoltos ruhát a szövethez megengedett legmagasabb hőmérsékleten. A ruha mosási címkéje alapján határozza meg a legmagasabb hőmérsékletet.

 

A folt ellenőrzése a mosást követően

A ruha mosását követően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor áztassa be azt a kiválasztott mosószer hideg vizes oldatába, majd ismét mossa ki a ruhadarabot.

 

Világossárga virágporfolt eltávolítása ruhából

A szöveten lévő világossága virágporfoltoktól néha különösen nehéz megszabadulni. Ilyen foltok esetén a legjobb megoldás, ha egy mosóteknőben elkészítjük a kiválasztott Persil mosószer hideg vizes oldatát és legalább egy órára beáztatjuk abba a foltos ruhadarabot. A ruha ismételt mosását követően a foltnak észrevehetően halványabbnak kell lennie.

 

A sárga liliompor csúnya allergiát okozhat és elcsúfíthatja ruháját. Ezeket a tanácsokat követve hatékonyan eltávolíthatja a virágporfoltokat ruhájából.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.