Vízfolt eltávolítása

A vízről azt tartják, hogy tisztítása szolgál és nem hagy foltot a ruhán. Az ingen, női ruhán, napernyőn és más szöveten megjelenő vízfoltok azonban gyakori jelenségnek számítanak ott, ahol kemény vizet használnak. Fontos tisztában lenni azzal, hogy hogyan szabadulhatunk meg az ilyen folttól, különösen fehér ruha esetén.

A vízfoltok áttekintése

A kemény víz nagy mennyiségű oldott kalciumot, magnéziumot és a mangánt tartalmaz. Az ilyen vízben mosott ruha sárgásnak vagy kopottnak tűnik. Ezen kívül fehér a szappanmaradványokat is megfigyelhetünk, különösen a sötét ruhákon; ebben az esetben plusz öblítésre van szükség. A vízművektől megtudható az adott lakóhely vizének keménysége.

Vízfolt eltávolítása: Lépésről lépésre

Kemény víz okozta vízfolt eltávolításához a következőket kell tennie:

  1. Válasszon Persil mosószert.
  2. Áztassa be a ruhát vízből és mosószerből álló mosóoldatba.
  3. Mosás
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Válasszon mosószert.

Színes ruhán található vízfoltok eltávolításához a legjobb választás a Persil Color vagy a Persil Color Gel. Fehér ruha esetén a leghatásosabb a Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel. Kényes szövethez használja a Perwoll Wool & Silk mosószert.

A terület előkezelése

Ruhán vagy ingen található piszkos folt kezeléséhez vigyen fel arra bizonyos mennyiségű Persil mosószert és gyengéden dörzsölje be azt a foltba. A mosást megelőzően hagyja állni azt néhány percen keresztül. Ha a ruhadarabot teljesen beborítják a kemény víz okozta foltok, akkor áztassa be a ruhát legalább két órára Persil mosószerből és hideg vízből készített mosóoldatba.

Mosás és öblítés

Szokásos módon mossa ki a ruhát Persil mosószerrel.

A folt ellenőrzése a mosást követően

A ruha szárítását megelőzően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor ismételje meg ezeket a műveleteket.

Vízfolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Nos, mi történik, ha a vízfolt csak vegytisztítóban tisztítható ruhadarabon vagy nem mosható szöveten (például ágynemű, függönyön vagy napernyő) jelenik meg? Végezzen pontszerű kezelést. Keverjen össze 2 csésze vizet 2 csésze Persil mosószerrel egy szórófejes palackban. Fújja be a vízfoltos részt, majd itassa fel a folyadékot tiszta fehér törülközővel.

Kézi mosást igénylő finom szövet esetén mosószerként és folttisztítóként használjon Perwoll Wool & Silk  -t. Óvatosan adagoljunk más anyagot a ruha kézi vagy gépi mosásakor. A fehérítő hasznosnak bizonyulhat a vízfoltokkal szemben, de károsíthat is bizonyos szöveteket, például a poliésztert és a pamutot.

Vízfolt eltávolítása fehér ruhából

A vízfoltok gyakran feltűnőbbek a fehér ruhán, a fenti módszerekkel azonban megszabadulhat a foltoktól, ha gyorsan cselekszik. A mosást követően tegye a foltos ruhadarabot egy ragyogóan fehér színű mellé, hogy lássa a különbséget. A ruhának tisztábbnak kell lennie, mint előtte és a legkevésbé sem lehet sárgás; a ragyogóan fehér tisztaságot azonban aligha lehet teljesen helyreállítani.

Kemény víz okozta foltokkal bajlódik? Gyorsan megszabadulhat azoktól az alábbi lépésenkénti utasításokat követve.

További termékek

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Mosópor

Latest articles

  • Teljesen mindegy, hogy a foltot gyümölcs- vagy zöldséglé okozta, ha szeretne megszabadulni tőle, gyorsan kell cselekednie.

    Gyümölcsléfolt eltávolítása

  • A kávé és a fekete tea foltjai viszonylag egyszerűen eltávolíthatók.

    Kávé- és teafoltok eltávolítása

  • A kurkuma a ruháján meglehetősen nehezen tisztítható foltot okozhat.

    Kurkumafolt eltávolítása