Skip to Content

A leggyakoribb bőrproblémák babák esetében

A leggyakoribb bőrproblémák babák esetében

A leggyakoribb bőrproblémák babák esetében

 

A babák bőre finom, gyengéd, ezért sokkal hamarabb jelentkezhet rajta irritáció, kiütés, kipirosodás és szárazság. Ezek a tünetek nagyon kellemetlenek és még fájdalmasak is lehetnek a kisbabák számára. Figyelmesen olvassa át a leggyakrabban jelentkező bőrproblémákat a kisbabák esetében.

Ekcéma örökölhető és már 3 hónapos kor körül jelentkezhet, leggyakrabban az arcon, ritkább esetben a térdeken és a kar rejlett részében alakulhat ki. A bőr kipirosodhat, kiszáradhat, hámlás és viszketés jelentkezhet. Az olyan anyagok, mint a szappan a gyapjú, valamint az élelmiszer allergének vagy a pollen ronthatja az ekcéma tüneteit, amely megfelelő gyógyszeres kezelést igényel.

Seborrhea fejbőrön jelentkező kiütés(másnéven bölcső sapkának nevezzük). Súlyos esetekben a tünetek megjelenhetnek a nyakon, a hónalj vagy a pelenka környezetében is. A 6 hónapnál fiatalabb kisbabák esetében ez a leggyakoribb betegség. Vastag, sárga, apró méretű pikkelyek jelenhetnek meg. Nagyon kellemetlen érzés, azonban viszketés általában nem jelentkezik.

Hajlatok kipállása olyan bőrkiütés, amely a legtöbb esetben a babák bőrén jelenik meg, különösen a rejtett területeken. Általában 6 hónapnál fiatalabb kisbabák esetében jelentkezik. A vörös, sebes kiütés sokkal rosszabbul néz ki a bőr rejtett, gyűrött részeinél. Attól függően, hogy mekkora a bőrnek a bőrhöz történő súrlódása az érintett területen, sok esetben a kisbaba nem, vagy csak kis mértékben érzékeli a fájdalmat.

Hő okozta kiütés, másnéven miliaria, szúrós hőkiütés, amely apró piros dudorként jelentkezik az arcon, nyakon, háton vagy lentebb.

Kontakt bőrgyulladás egy bőr reakció, ami a bőrrel való közvetlen érintkezés útján alakul ki.