Skip to Content

Merüljön el a Persil történetében

1907 óta

Merüljön el a Persil történetében

Persil, az első önműködő mosószer Németországban.

1907-ben a Henkel kutatói forradalmasították a mosás folyamatát. Az általuk létrehozott szer a nátrium-szilikát és nátrium-perborát együttes hatását kihasználva kifőzés közben képződő oxigént egészen finom buborékok formájában szórta szét. Az addig használt klórral szemben ez a mosószer a textíliák kímélő és szagtalan fehérítését tette lehetővé. Továbbá megszabadította a háziasszonyokat a fárasztó és időt rabló dörzsölgetéstől, kavargatástól, sulykolástól. Megszületett az első önműködő mosószer: a Persil. Az első bejelentés, hirdetés 1907. június 6-án jelenik meg a düsseldorfi újságban. Ezután a Persil vékony kartondobozba csomagolva, nyomtatott csomagolással és kézzel töltve jutott el a kiskereskedelembe.

A fehér hölgy megkezdi hirdetési kampányát a Persil népszerűsítésére

Ki ne ismerné őt, a hölgyet aki fehér ruhában egy Persil dobozt tart a bal kezében? Kurt Heiligenstaedt stúdiójából származik, aki híres berlini művész, karikaturista. 1922-ben kapott megbízást a Persil-plakát megtervezésére. A fehér hölgy nem pusztán a fantázia szüleménye volt, alakját a művész 18 éves kedvese ihlette. Heilingenstaedt elkísérte őt a berlini Alexanderplatz egyik divatházába és egy hófehér ruhát vett neki. Majd arra kérte, álljon modellt fején florentinkalappal, kezében pedig egy csomag Persilt tartva. Az eredmény onnantól kezdve mindenütt látható volt: plakátokon, fém reklámtáblákon, házfalakon, utcai órákon. A Fehér Hölgy (Weisse Dame) – az aktuális divatirányzatokhoz igazítva – évtizedeken át a Persil-hirdetések központi szereplője maradt.

A háború véget ért, a Persil visszatért.

Úgy tűnt, hogy mindenki csak erre várt: Alighogy visszatért a Persil a boltokba a második világháború vége után, a 75 százalékát már ki is árulták. A Persil megjelenése sok ember számára a megszokott élethez és a békéhez való visszatérést jelentette. „A Persil újra Düsseldorfból érkezik” jelentette be egy gigantikus hirdetés a Rajna-híd felett. A terméknév ismét a fogyasztók figyelmének középpontjába került egész Németországban: neonreklámokon, zászlókon és posztereken. A mosószer formuláját csak kis mértékben módosították: Vizuális élénkítőket adtak hozzá, amely a ruháknak még tisztább fehér színt biztosított.

Persil 59 – az addigi legjobb Persil

A Henkel megalkotta az első nagy teljesítményű szintetikus mosószert Németországban, melyet a megjelenés évéről Persil 59 -nek neveztek el. Szintetikus anionos felületaktív anyagok, a habzásfokozó és a friss illat új összetevőinek köszönhetően lett az addigi legjobb Persil. Ezt a reklámüzenetet közvetítette a fogyasztónak széles körű nyomtatott, rádiós és TV-kampányokban. A márkamegjelenésért először felelt professzionális reklámügynökség. Nemcsak az összetevők változtak meg – a csomagolás is jelentősen átalakult.

Persil 65 - Fékezett habzás, védelem a ruháknak

A 60-as években rohamosan terjedtek a modern, forgódobos mosógépek, és a mosószereknek alkalmazkodniuk kellett a mosógépek fejlődéséhez.

1965 január elsején a Henkel piacra dobta a Persil 65-öt, mely az új gépekkel való mosáshoz elengedhetetlen habzásgátlót tartalmazott.

Persil 70 – világosan a „Legjobb termékünk”

1970-ben a „Legjobb termékünk” promóciónk óriási sikert aratott. Azóta is elképzelhetetlen a Persil a piros szalag nélkül, ami rendszeresen az aktuális legjobb Persil terméket jelöli. Mire a Persil 70 megújult csomagolásában a polcokra került, addigra már nemcsak Németországban volt kapható, hanem szinte mindenhol Európában.

Persil. Amire mindig számíthat.

Az új Persil bevezetésével a terméknév a csomagoláson az év hozzáadása nélkül jelenik meg, amint addig azt a vevők megszokhatták. Megszületett az a szlogen, mely innentől kezdve tartósan rögzült az emberek tudatában: Persil. Amire mindig számíthat.

Foszfátmentes Persil – a környezet védelmében.

A környezetvédelem a 80-as években egyre fontosabb téma lesz. A Henkelnél már hosszú ideje odafigyelünk rá: Az 1950-es évek elején már végeztünk kíséreteket, hogy biológiai úton lebomló felületaktív anyagokat találjunk. 1966-ban elindult a „Foszfáthelyettesítő” projekt, mert a szennyes ruhából a koszt kioldó felületaktív anyagok és a vizet lágyító foszfátok is szennyezik a vizeket. A projekt sikeres volt, és olyan felületaktív anyagokat fejlesztettünk ki, amelyek egyre jobban lebomlanak. A foszfátok helyett a kutatók pedig megtalálták a helyettesítő anyagot, a zeolit A-t (Sasil®). 1973-ban bejegyezték a szabadalmát.

Folyékony Persil – a mosópor alternatívája.

A Henkel újra bővíti a Persil termékskáláját: ezúttal egy olyan termékkel, ami forradalmasítja a mosószerpiac már meglévő résterületét: a folyékony Persillel.

Persil Supra - Koncentrált tisztaság

A Henkel továbbra is mindent megtett a háziasszonyok életének megkönnyítése érdekében. A Persil Supra mosószer 2 kg-jával annyi szennyes ruhát lehetett tisztává varázsolni, amennyire addig 3 kg hagyományos Persil volt képes. Ez a mosószer koncentrálásával vált lehetővé.

Emellett a Henkel kifejlesztette e a Persil parfümmentes változatát, egy olyan mosószert, mely nem tartalmazott hozzáadott illatanyagokat.

Persil Megaperls®: Mosószer-gyöngyök a por helyett.

Újabb mérföldkő a Persil történetében: Egy olyan mosószer kifejlesztése, melynek jobb a mosási teljesítménye, ugyanakkor kevesebb szükséges belőle. Öt éven keresztül dolgoztak a Henkel kutatói azon, hogy kifejlesszenek egy olyan módszert, melynek segítségével az aktív összetevők koncentrálása válna lehetővé.  Az áttörést végül egy teljesen új technológia bevezetése jelentette – és a mosószerek új generációja született meg: mosószer-gyöngyök a mosópor helyett. Az addigi 290 ml mosópor helyett az új mosószerből csak 95 ml-t kellett adagolni. A Persil Megaperls® könnyű, 1,6 kg-os csomagokban átlátszó ablakkal érkezett, ami a Henkel innovációjának világos előnyét jelentette. Az új mosószer-technológia egész Európában szabadalmaztatott.

Persil tabs: tabletta mosógépekhez

A varázsszó a kényelem: Hogyan tegyük a mosást olyan könnyűvé és egyszerűvé a fogyasztók számára, amennyire csak lehetséges? A Henkel erre a problémára is megtalálta a megoldást: általános mosószer tabletta formában. A Persil tabletták megalkotása során a koncentrált aktív összetevőket két külön fázisra osztották szét, kék és fehér színnel jelölve azokat a könnyű felismerhetőség érdekében. Nem kellett méricskélni a mosószert, csak bele a tablettákat a gép mosószer-adagolójába – és indulhat a mosás.

Persil Sensitive: az érzékeny bőrű embereknek

Hogy az érzékeny bőrű vagy allergiás emberekről is gondoskodhasson, a Henkel a német Allergia és Asztma Szövetséggel (Deutscher Allergie- und Asthmabund e.V.) összefogva kifejlesztett egy olyan terméket, mely nemcsak a megszokott mosási teljesítményt biztosította, hanem kiemelkedő bőrkímélő tulajdonsággal is rendelkezett: így jött létre a Persil Sensitive.

Persil LIQUITS®: Folyékony mosószer-párnácska

Újabb innováció született: folyékony mosószer előre adagolt formában. Nincs több körülményes méregetés és kilöttyintés. A Persil LIQUITS® egyenesen a mosógép dobjába helyezhető. A különleges csomagolófólia már alacsony hőmérsékleten is teljesen feloldódik, a benne lévő mosószer pedig egyenesen a szennyes ruhákra kerül. Tiszta és praktikus megoldás.

Persil Color – „fokozott teljesítmény már 40 °C -on”.

Az új, még erősebb Persil Color már 40 °C-os hőmérsékleten is jelentősen jobb hatást ér el a makacs foltok ellen, miközben a ruhák szálait, formáját és színét kíméletesen kezeli.

Persil Sensitive természetes szappannal

A Henkel a Persil Sensitive-et ezúttal természetes szappannal kínálta. Ez a mosószer a kiváló mosási teljesítmény mellett rendkívül kíméletes a volt bőrhöz, továbbá enyhe illatot biztosított a ruháknak. Ezt az illatanyagot a Henkel a Német Allergia és Asztma Szövetséggel karöltve fejlesztette és tesztelte.

Megújult Persil Color

A már alacsony hőmérsékleten is hatékonyan működő összetétel mellett az új Persil Color különleges, hosszantartó színvédő tulajdonsággal is rendelkezett, hogy a ruhák még hosszabb ideig őrizzék meg gyönyörű, élénk színeiket.

Persil a Vernel érintésével.

Elérkezett a szál mélyére hatoló tisztaság a Vernel érintésével, hogy a Persil a különleges illat és puhaság élményét biztosítsa és a friss ruhák jó érzését adja át: A „Vernel érintésével” rendelkező innovatív Persil változat kiegészíti Németország első számú mosószerének termékskáláját, mindazonáltal a tisztaság, puhaság és frissesség új érzését nyújtja.

A Persil 100 éves

A Persil 100. évfordulóját ünnepli, és új, modern dizájnnal jelenik meg a piacon, továbbfejlesztett formulával.

Persil GOLD hideg vízben is erős formulával.

A Persil Gold megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek, amit egy mosószerrel szemben lehet támasztani. A hideg vízben is erős formulával még nagyon alacsony hőmérsékleten is ragyogó tisztaságot nyújt, és megőrzi ruhái tündöklő színeit. Mellékesen még energiát is megtakarít, és a környezetet is óvja.

Kicsi, erős, és nagyon megéri.

Júniusban a Persil piacra dobja új szuperkoncentrátumát, az ActicPowert. Az ActicPower Universal és Color változatokban érhető el, és már 15 °C-on is élénk színeket és ragyogó tisztaságot biztosít. A könnyen kezelhető 750 ml-s flakon ugyanolyan hatékony, mint az előző gélek, mert az ActicPower nagy mértékben koncentrált és egy fél kupak is elég a szokásos mosási hatás eléréséhez.

Higiénikus tisztaság már 15 °C-on!

2010 óta már 15 °C-on is higiénikus tisztaságot biztosít a teljes körű kellemes érzetért. A Persil Hygiene Spüler ezt tudja. A baktériumok és csírák* 99,99 %-át eltávolítja már 15 °C-on, miközben gyengéd a bőrhöz, a színekhez és a szálakhoz. A Hygiene Spüler minden mosási programhoz és textíliához megfelelő. Biztonságosan használja a biocideket. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a termékinformációkat.

* speciális baktériumok, gombák és vírusok, pl. influenza

Csak a tiszta ruha képes valóban ragyogni.

Ezért a Persil bevezette 2011. februárban az új ragyogó formulát. A vízkő és a piszok legapróbb részecskéit is eltávolítja, és visszaadja a ruhák szikrázó tisztaságát. A ruhák így tovább őrzik meg szépségüket, és úgy ragyognak, mint az első napon. A címkék pedig az újratervezett káprázatos, színes dizájnban pompáznak.

Persil Black gél: A fekete is lehet ragyogó

Speciális, hosszan tartó fekete formulájának köszönhetően az innovatív Persil Black gél formulája különleges színvédelemmel látja el a sötét és fekete ruhákat. Számos mosási ciklus után is védi őket a kifakulástól, így a színek is tovább tartanak. Így kedvenc darabjainak gyönyörű fekete színét hosszú ideig élvezheti.

Egyszerűen tökéletes: a Persil Mega Caps.

A Persil Mega Caps termékkel a Henkel újabb mérföldkövet ért el az innovatív mosószerek kutatásában és fejlesztésében. Az első alkalommal lehetséges az előre kimért folyadékot közvetlenül a mosógép dobjába helyezni. A kis párnák teljes mértékben feloldódnak a mosási ciklus során és tökéletes mosási eredményt nyújtanak.

Persil Black Gel: A fekete is lehet ragyogó

Az innovatív Persil Black Expert Black Fix formulája különleges színvédelemmel látja el a sötét és fekete ruhákat, és hatékonyan távolítja el a makacs foltokat. A Persil Black Experttel a fekete nem csak szép, de az is marad…

Új Persil Duo-Caps: Kettős erő a mosásban

A Persil első két kamrás mosókapszulája koncentráltan tartalmaz folyékony folteltávolítót, valamint ragyogást fokozó összetevőket, hogy a lehető legegyszerűbb módon varázsolhassuk ruháinkat ragyogóan tisztává.

Persil Expert: Ragyogó tisztaság már 20°C-on

Az innovatív formula ragyogó Persil tisztaságot nyújt már 20°C-on. Míg energiát takarítasz meg, a fehér és színes ruháid is ragyognak.

Persil Expert Duo Caps: Freshness by Silan Extra frissességgel

Az Persil Expert Duo-Caps megújult összetétele hosszantartó friss illatot és kiemelkedő élményt biztosít, mely száraz ruhákon érvényesül a legjobban.

Persil Expert Lavender Freshness

A Persil Expert Lavender Freshness hatékony folteltávolítást nyújt már alacsony hőfokon is, a friss levendula egyedülálló illatával. Elérhető por, gél és kapszula formában is.