Skip to Content

Bőrünk a terhesség alatt

Bőrünk a terhesség alatt

Milyen hatást gyakorolhat bőrére a várandóság?

 

A hormonok magas szintjének köszönhetően a várandóság alatt minden nőnél más és más hatások jelentkezhetnek, azonban a dehidratáltság és a bőr megnövekedett érzékenysége szinte minden terhes nőnél előfordul. Ehhez társulhatnak még további tünetek, mint pl. viszketés, fájdalom és kiütések,  valamint terhesség alatt eltűnhet a bőr fényessége és puhasága is.

Milyen hatással lehetnek a ruhaneműk a terhesnők bőrére?

 

Az érzékeny bőrűek számára a ruhaneműk könnyebben okozhatnak irritációt és allergiát, így a várandós nők számára is. Az, hogy a bőr milyen módon reagál a ruhaneműkkel való érintkezésre, nagy mértékben függ a textil anyagától, de a mosás során visszamaradt mosószermaradványok is közrejátszhatnak benne.

A mosodai szerek szintén szerepet játszanak a terhesség ideje alatt?

 

Természetesen igen, mert a mosószerek nagyon sok összetevőből állnak (felületaktív anyagok, illatagyagok, enzimek, és fehérítő összetevők) és ezek közül némely összetevő néhány esetben okozhat bőrirritációt, különösen az érzékeny bőrrel rendelkező emberek számára (pl.: várandós nők) és az allergiában szenvedők számra.

Mely mosószerek segítenek védeni a bőrt a várandóság alatt?

 

A Persil mosószerek és a Silan öblítők úgy lettek kifejlesztve, hogy tökéletes tisztaságot és ápolást biztosítsanak a ruhák számára, miközben kíméletesek a bőrhöz. Az ECARF által tesztelve és bőrgyógyászok által jóváhagyott termékek.