A naptej, bőrkrém és testápoló okozta foltok áttekintése

A testápolók, naptejek és bőrkrémek többségének egyetlen közös vonása van: azok olajbázisúak. Ezért olyan folttisztítót kell alkalmazni, amely éppen ezt az olajat veszi célba a folt eltávolításához. Ez a megállapítás érvényes akár a leégés elleni testápoló, napkrém, lanolin, barnító olaj vagy akár fényvédő spray okozta folt tisztítása esetén. Az alábbi módszerek alkalmazhatók más típusú krémek (például fényvédő spray vagy Vicks vapor rub kenőcs okozta foltok esetén is.

 

Naptej, bőrkrém és testápoló okozta folt eltávolítása: Lépésről lépésre

Naptejfolt a ruhából való eltávolításához:

 

  1. Válassza a szövet fajtájának és színének megfelelő Persil mosószert.
  2. Vigyen fel folyékony mosószert közvetlenül a foltra és finoman dörzsölje be azt.
  3. Hagyja folyékony mosószert a folton 10 percig.
  4. Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
  5. Ellenőrizze, hogy a testápoló, a naptej és a bőrkrém okozta foltok eltűntek-e.

 

Válasszon Persil mosószert, melynek kiváló a folt eltávolító tulajdonsága.

Az első lépés a megfelelő mosószer kiválasztása, amely elkülöníti a zsírt, de ugyanakkor jól használható az adott szövet színének és fajtájának megfelelően is.

 

 

A foltot előkezelése

Vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a foltra, finoman dörzsölje be azt, majd várjon tíz percig, mielőtt a ruhát a mosógépbe tenné.

 

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhát a mosási címke szerinti megengedett legmagasabb hőmérsékleten. Használja kiválasztott mosószert és válassza az „erősen szennyezett” ruhának megfelelő adagolást.

 

A folt ellenőrzése

Ha a mosást követően a folt nem tűnt el, akkor ismételje meg az előkezelést és a mosást. Ezen kívül makacs folt esetén néhány órára beáztathatja a ruhát a kiválasztott mosószerből és vízből készített mosóoldatba.

 

Naptej, bőrkrém és testápoló okozta folt eltávolítása speciális típusú és anyagú ruhából

A fehér ingen vagy fekete nadrágon található naptejfoltok eltüntetése egyszerűen megvalósítható a fenti módszerekkel. A mosási címke alapján azonban mindig ellenőrizni kell, hogy az adott szövetfajta mosható-e mosógépben. Egyes lepedőket kézzel kell mosni, ezen kívül a selyem, gyapjú, műselyem és lenvászon anyagú ruhák is csak kézzel moshatók Perwoll Wool & Silk mosószer felhasználásával.

 

Véletlenül naptej löttyent új fürdőruhájára? Nap krémes kezét kedvenc farmernadrágjába törölte? A fenti útmutatásokat követve gyorsan megszabadulhat ezektől a foltoktól.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.