Vérfoltok eltávolítása

Vérfoltok gyakran váratlanul keletkeznek. Gyermeke elesik és lehorzsolja könyökét vagy Ön megvágja magát borotválkozás közben? Tulajdonképpen mindegy, mert vérfoltos ruhát senki sem szeret viselni. Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

A vérfoltok típusai

A vér, amely származhat gyermeke orrából, a vacsorához megtisztított halból vagy a menstruációs ciklusból, gyorsan foltot ejthet a ruhán és nehéz kitisztítani azt, ha hosszú ideig elhanyagolják. Legyen szó állati, menstruációs vagy akár a Halloween ünnepre zombinak öltözött gyermekek által használt hamis vérről, hamar kell cselekedni, még mielőtt a folt megkötne.

Vérfolt eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válassza a ruha típusának és színének leginkább megfelelő Persil mosószert.
  2. Végezze el a folt előkezelését a kiválasztott Persil mosószerrel.
  3. Azonnal mossa ki a ruhát.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.
  5. Szükség esetén ismételje meg a műveletet.

A mosószert kiválasztása

A tisztítandó szövet típusa és színe alapján választja ki a szükséges Persil mosószert. Fehér szövet esetén távolítsa el a vérfoltokat, majd mossa ki a ruhát Persil Universal mosópor vagy Persil Aktív Gel használatával. Színes textíliához használjon Persil Color mosóport vagy Persil Color Gel mosószert. A Perwoll Wool & Silk hatékonyabb például kényes gyapjú- és selyemruhán, amelyet kézzel vagy a mosógép „kézi mosás” beállításával kell mosni.  Mindenképpen olvassa el a ruhaápolási utasításokat és pontosan kövesse azokat.

A vérfolt előkezelése

Vérfolt tisztításakor mindig a lehető leghamarabb kell cselekedni. Öblögesse a foltot hideg vízben, minél több vért eltávolítva a ruhából. Ne használjon meleg vizet, mert a folt megköthet és állandósulhat.

Ezután végezze el a ruha adott részének előkezelését; ehhez vigyen fel közvetlenül a foltra egy kevés Persil Aktív Gel (fehér ruha), Persil Color Gel (színes ruha) vagy Perwoll (kényes ruha) mosószert, finoman dörzsölje be és hagyja állni azt 5 percen keresztül.

Színes szövet esetén először mindenképpen ellenőrizze a színtartósságot az anyag nem feltűnő részén.

Mosás és öblítés

Az előkezelést követően mossa ki a ruhát a kiválasztott Persil mosószerrel.

A mosógépen állítson be 30 vagy 40 °C-ot és mossa ki a foltos ruhát. A mosószer-adagolónál válassza az „erősen szennyezett” beállítást.

A folt ellenőrzése

Mielőtt a kimosott ruhát a szárítóba helyezi, mindenképpen ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor ismételje meg az előkezelést. Makacs folt esetén beáztathatja a ruhát 10-30 percre a kiválasztott Persil mosószer mosóoldatába, utána ismét mossa ki azt.

Vérfolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

A fenti módszerek segíthetnek az ingen és a farmernadrágon található vérfoltok eltávolításában, de mi a teendő, ha a vért lepedőből, alsóneműből vagy másféle ruhából kell eltüntetni? Ezek a módszerek többnyire jól használhatók vérfoltok eltüntetéséhez, függetlenül attól, hogy milyen típusú a szennyezett ruha.

Ugyanakkor figyelembe kell venni a vérfolttal szennyezett szövet típusát is. Bizonyos anyagok (például a selyem, a poliészter, a bőr és a vászon) érzékenyek. Előkezelés vagy mosás előtt ellenőrizni kell, hogy a kiválasztott folttisztító használható-e azokhoz. Biztos hallott róla, hogy léteznek bizonyos természetes házi ellenszerek (például a só, a szódabikarbóna és az ecet), amelyek segíthetik a foltok eltávolítását az ilyen típusú ruhából, azonban lehetőleg kerülje azok használatát. Speciális formulája révén a Persil használható mosógépben és alkalmas ruhája megtisztítására. A só és az ecet erre nem alkalmasak és károsítják a mosógép gumi, fém vagy műanyag alkatrészeit.

A vérfoltokkal kapcsolatos speciális körülmények

A régebbi vérfoltot nem olyan könnyű eltávolítani, mint a friss vért. Igen nehéz feladat ez, ha valaki nem rendelkezik a megfelelő szerrel. Az olyan mosószerek, mint például a Persil, hatékonyan aktiválják az ilyen jellegű foltokat, így azok eltávolíthatók. Körülbelül egy órára áztassa be a ruhát meleg víz és Persil keverékébe. Vegye ki a vízből, végezze el az előkezelést ugyanazzal a mosószerrel, majd mossa ki hideg vízben. Ne használja ezt a mosószert gyapjúhoz vagy selyemhez és más finom szövethez. Helyette használja a Perwoll Wool & Silk.

A gyermekek által a Halloween ünnepen használt hamis vér eltávolítása szintén nem könnyű feladat. Itassa fel a vért tiszta, fehér törlőkendővel, igyekezve minél több vért eltávolítani. Esetleg kanállal le is kapargatja a hamis vér egy részét, ha annak rétege elég vastag. Ezután végezze el a szennyezett rész előkezelését a folttisztítóval, majd mossa ki a ruhát a szövethez megengedett lehető legmagasabb hőmérsékleten.

Ne hagyja, hogy egy vérző orr vagy a váratlanul jött menstruáció tönkretegye ruházatát. Tüntesse el gyorsan a vérfoltokat ezekkel módszerekkel.

Ne hagyja, hogy egy vérző orr vagy a váratlanul jött menstruáció tönkretegye ruházatát. Tüntesse el gyorsan a vérfoltokat ezekkel módszerekkel.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

Latest articles

  • Teljesen mindegy, hogy milyen típusú sminkről van szó, ha hamar hozzálát a folt eltávolításához, akkor megmentheti ruháját.

    Smink- és rúzsfoltok eltávolítása

  • A kurkuma a ruháján meglehetősen nehezen tisztítható foltot okozhat.

    Kurkumafolt eltávolítása

  • A kávé és a fekete tea foltjai viszonylag egyszerűen eltávolíthatók.

    Kávé- és teafoltok eltávolítása