Skip to Content

Folt eltávolítása alsóneműből

Senki sem szereti, ha foltok éktelenkednek az alsóneműjén. Még a mosás és szárítás után visszamaradt foltok is a tisztátlanság érzését keltik. Egyes foltok (például a vizeletfolt) maradandó szaggal is járnak, amely újból és újból érezhető minden egyes mosást követően. Az említett okokból kifolyólag fontos a foltok keletkezése után a lehető leggyorsabban hozzálátni azok tisztításához.

Fontos gyorsan cselekedni a folt keletkezését követően. Minél gyorsabban kezd hozzá, annál nagyobb az esély a folt teljes eltüntetésére.

Az alsóneműn lévő foltok típusai

Az alsóneműfoltok különböző forrásokból származnak, amelyek egyike sem kellemes. Vér, többek között menstruációs vér, kaki, ürülék, vizelet és hányás – ezek okoznak a leggyakrabban foltot ezen a ruhadarabon. Fontos gyorsan cselekedni a folt keletkezését követően. Minél gyorsabban kezd hozzá, annál nagyobb az esély a folt teljes eltüntetésére.

Alsóneműfolt eltávolítása: Lépésről lépésre

Alsóneműfolt eltávolításához:

  1. Válassza a szövet színének és fajtájának megfelelő Persil mosószert.
  2. Távolítsa el a fölös szilárd anyagot a ruhadarabból.
  3. Papírtörülközővel itassa fel a fölös folyadékot.
  4. Fordítsa ki az alsóneműt és öblítse a foltot a fonákjáról.
  5. Szükség esetén végezze el a folt területének előkezelését; ehhez vigyen fel Persil Universal Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a foltra és hagyja rajta azt 20 percig.
  6. Mossa ki az alsóneműt a címkén feltüntetett megengedett legmagasabb hőmérsékleten.
  7. Adagolja a mosószert az „erősen szennyezett” ruhának megfelelően.
  8. A mosást követően ellenőrizze a foltot.

Válasszon Persil mosószert és folttisztítót.

Vessen egy pillantást a ruhaápolási címkén szereplő utasításokra. Ha az alsónemű mosógépben mosható, akkor használjon:

Előkezelés

Távolítsa el a fölös szilárd anyagot kanállal vagy életlen késsel, majd itassa fel a folt felületét papír törülközővel, hogy minél több folyadékot felszívjon. Fordítsa ki az alsóneműt és öblítse azt hideg vízzel a fonákjáról, eltávolítva a folt nagy részét. Vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert a folt elejére, finoman dörzsölje be és hagyja rajta 20 percen keresztül, hogy a folyékony mosószer teljesen beszívódhasson a szövetszálakba, megszüntetve mind a szagot, mind pedig a foltot.

Mosás és öblítés

Ha vérfoltot, továbbá kaki, ürülék-, vizelet- és hányásfoltot szeretne eltávolítani alsóneműből, akkor mossa ki az alsóneműt a ruhaápolási címke szerinti megengedett legmagasabb hőmérsékleten. A magas hőmérséklet hatására a visszamaradt baktériumok egy része elpusztul.

A folt ellenőrzése

A szárítást megelőzően mindig ellenőrizze, hogy a folt teljesen eltűnt-e. A szárítás hatására a folt állandósulhat. Ha a folt még mindig látható, akkor áztassa be a ruhadarabot fél órára a kiválasztott Persil mosószer és meleg víz keverékébe.

Folt eltávolítása pamut alsóneműből

A legtöbb esetben a fenti módszerek segítenek eltávolítani a foltot a pamut alsóneműből. Viszont ehhez a szövetfajtához semmiképpen ne használjon természetes vagy házi készítésű folttisztítókat. Ezek közül néhány (például a fehérítő) maradandóan károsíthatja a szövetszálakat.

Kellemetlen alsóneműfoltokkal és szaggal bajlódik? Az ismertetett egyszerűen követhető utasítások segítségével gyorsan gondoskodhat a foltok eltüntetéséről.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

  • A Persil Sensitive kimondottan az érzékeny bőrűek számára lett kifejlesztve. Alkalmas továbbá a csecsemők és az allergiások ruháinak mosására is.

    Persil Sensitive Gél

Latest articles

  • A bogyófoltok a ruhát elcsúfító egyik leggyakoribb és - a szövet színétől és fajtájától függően - az egyik legnehezebben tisztítható foltok közé tartoznak.

    Gyümölcsök és zöldségek: Bogyófolt eltávolítása

  • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

    Rágógumifolt eltüntetése

  • A megfelelő Persil mosószer használatával megszabadulhat az ingen, alsónadrágon, nadrágon és más ruhadarabon keletkező foltoktól.

    Ételfolt eltávolítása