Skip to Content

Rágógumifolt eltüntetése

A gyerekek nagyon kedvelik a közönséges és a buborékká fújható rágógumit. Azonban gyakran buborékot fújnak a rágógumiból vagy kiveszik azt a szájukból. Végül a rágógumi a szőnyegben, a gyermek hajában, sőt, akár annak ruhájában köt ki.

A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

A rágógumifolt áttekintése

A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka. A különböző típusú gumicukroknak egyetlen közös vonása van: ragadósak. Ebből kifolyólag nem valószínű, hogy a gépi mosáskor ezek a foltok maguktól eltűnnek. Az ilyen típusú folt eltüntetéséhez hosszabb tisztítást és nagyobb fáradságot igényel.

Gumicukorfolt eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon Persil mosószert.
  2. Végezzen előkezelést hővel vagy jéggel.
  3. Távolítsa el a megkeményedett gumicukrot.
  4. Vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a folt felületére.
  5. Mosás és öblítés
  6. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Válasszon mosószert.

A rágógumifolt eltávolításához rendszerint hőre vagy jégre van szükség. A rágógumi felmelegítésére használhat hajszárítót vagy vasalót. A lefagyasztáshoz kiválóan megfelel egy pár jégkocka.

Ezt követően a ruha színének és a szövet fajtájának megfelelő mosószert, illetve folttisztítót kell alkalmazni. Fehér ruhához használja a Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel mosószert. Színes ruhához használja a Persil Color vagy a Persil Color Gel mosószert. Kényes szövet esetén a ruhát mindenképpen kézzel kell kimosni Perwoll Wool & Silk felhasználásával.

A folt területének előkezelése

A folt eltávolításának megkönnyítésére a rágógumi egyszerűen lefagyasztható. Csak tegyen egy jégkockát a foltra pár percre, amíg a folt meg nem fagy, majd kaparja le a gumicukrot kanállal vagy életlen késsel.

A rágógumi felmelegítése kissé bonyolultabb. Hajszárítóval lágyítsa meg, de ne olvassza fel a gumicukrot. Ezután tegyen egy darab kartonpapírt a vasalódeszkára, majd tegye a ruhát is a vasalódeszkára, úgy, hogy a rágógumi hozzáérjen a kartonpapírhoz. Közepes fokozatúra kapcsolt vasalóval melegítse a ruha hátulját. Néhány perc elteltével a rágógumi annyira meglágyul, hogy hozzátapad a kartonpapírhoz és könnyedén lehúzható a ruháról.

Miután eltávolította a rágógumi nagy részét, végezze el a maradék elő kezelését a kiválasztott Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószerrel.

Mosás és öblítés

Szokásos módon mossa ki a ruhadarabot. A visszamaradt rágóguminak el kell tűnnie.

A folt ellenőrzése

Mielőtt a ruhát a szárítógépbe tenné, mindig ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor ismételje meg az előkezelési műveleteket.

Rágógumifolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Bizonyos típusú szöveten és ruhán található rágógumifoltok eltávolításakor óvatosan kell eljárni. Ez különösen fontos akkor, ha Ön lefagyasztja a foltot. Finom hímzés körüli rágógumi-darabokat csipesszel távolítsa el, nehogy a hímzés megsérüljön vagy a finom fonalak meghúzódjanak.

Ha a szövet csak kézzel mosható, akkor a rágógumifolt eltávolításához feltétlenül Perwoll Wool & Silk mosószert használjon.

Rágógumifolt eltávolítása fehér ruhából

Míg az esetek többségében a fenti módszerekkel megszabadulhat a fehér ruhán lévő rágógumifolttól, addig vannak kivételek e szabály alól. Bizonyos gumicukrok (különösen azok, amelyek ételfestéket vagy sok cukrot tartalmaznak) további foltokat okozhatnak a ruhán. A rágógumi eltávolítását követően feltétlenül végezzen előkezelést Persil mosószerrel, hogy a mosást megelőzően eltávolítsa a folt minél nagyobb részét.

A rágógumi mindenhol felüti a fejét, különösen akkor, ha Önnek vannak gyermekei. Ne aggódjon! A rágógumi-foltok eltávolítása egyáltalán nem olyan nehéz feladat, mint gondolná, ha van megfelelő Persil mosószere.

További termékek

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Mosópor

Latest articles

  • Számos gyümölcsből és zöldségből készíthető ízletes ivólé, amely nyomot hagyhat ruháján. Szerencsére ezektől a foltoktól könnyű megszabadulni, ha időben cselekszünk.

    Gyümölcs- és zöldségfoltok eltávolítása

  • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

    Vérfoltok eltávolítása

  • A kávé és a fekete tea foltjai viszonylag egyszerűen eltávolíthatók.

    Kávé- és teafoltok eltávolítása