Gyümölcs- és zöldségfoltok eltávolítása

A mindennapi étrend részeként a gyümölcsös és zöldséges ételek készítése mindenképpen az egészséget szolgálja, viszont eközben bizony foltot ejthet ruházatán. Számos gyümölcsből és zöldségből készíthető ízletes ivólé, amely nyomot hagyhat ruháján. Szerencsére ezektől a foltoktól könnyű megszabadulni, ha időben cselekszünk.

Számos gyümölcsből és zöldségből készíthető ízletes ivólé, amely nyomot hagyhat ruháján. Szerencsére ezektől a foltoktól könnyű megszabadulni, ha időben cselekszünk.

A gyümölcs- és zöldségfoltok típusai

A gyümölcs- és zöldségfoltok számos különböző fajtáját különböztetjük meg, beleértve a paradicsom, az áfonya, a narancs, a földieper, a cseresznye, a bogyók, a földi szeder, a málna, a gránátalma, a haldi és a mangó okozta foltokat is. Az ember evés közben is bepiszkíthatja ruházatát:

  • Tőzegáfonya
  • Görögdinnye
  • Fekete ribiszke
  • Alma
  • Szőlő
  • Jamun
  • Őszibarack

Ezeket a foltokat okozhatja felvágatlan friss gyümölcs és zöldség, de keletkezhetnek zselé és lekvár fogyasztásakor is.

Gyümölcs- és zöldségfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Mihamarabb cselekedjen.
  2. Rázza le ruházatáról a fölösleges mennyiségű gyümölcsöt vagy zöldséget.
  3. Folyasson hideg vizet a foltra.
  4. Válasszon a ruha színéhez és a szövet típusához alkalmas Persil mosószert.
  5. Végezze el a folt előkezelését a kiválasztott Persil mosószerrel.
  6. Mossa ki a ruhát.
  7. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Gyorsan cselekedjen.

Távolítson el minél több, a ruházaton maradt gyümölcsöt, zöldséglevet vagy mártást, majd folyasson hideg vizet a ruhára. Eközben szivaccsal nyomogassa a folt területét, elősegítve annak fellazítását.

A mosószer és a folttisztító kiválasztása

A megfelelő mosószer megteszi a magáét. A Persil Color mosópor vagy a Persil Color Gel színes, illetve a Persil Universal mosópor vagy a Persil Aktiv Gel fehér ruhához a megfelelő választás. A Perwoll Wool & Silk a legjobb megoldás kényes szövethez, például selyemhez, gyapjúhoz vagy szaténhoz. A mosást vagy az előkezelést megelőzően azonban mindenképpen olvassa el a ruhaápolási címkét.

Előkezelés és mosás

Ellenőrizze a színtartóságot, majd vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a foltra és finoman dörzsölje be azt. Várjon pár percig, majd mossa ki a ruhát a ruhaápolási címke szerinti maximális hőmérsékleten.

A folt ellenőrzése

Ha a folt nem tűnik el teljesen az első mosást követően, akkor esetleg a ruhát néhány órára be kell áztatni a kiválasztott Persil  mosószer mosóoldatába, majd a szokásos módon ki kell mosni a ruhadarabot. Az áztatás hatékonyan gyorsíthatja a makacs gyümölcs- és zöldség foltok eltávolítását, így megszabadulhat azoktól. 

Gyümölcs- és zöldségfoltok eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Bogyó okozta folt ingből vagy eperfolt fehér nadrágból való eltávolításakor a fenti módszerek többnyire hatásosak. Bizonyos anyagokat azonban nem lehet mosógépben mosni. Kézzel mosható ruhák (például selyemből vagy gyapjúból készült kényes szövetek) esetén használjon Perwoll Wool & Silk  mosószert a folttisztításhoz.

Különleges színű gyümölcs- és zöldségfoltok eltávolítása

Nehezen eltávolítható gyümölcs- vagy zöldségfolt esetén a mosószer kiválasztását megelőzően meg kell vizsgálni a ruhadarab színét. A színre kész mosószerek leginkább a kék, a fekete, a piros vagy a zöld ruhaneműhöz alkalmasak, különösen akkor, ha a ruha kevésbé színtartó.

Speciális mosószer gyümölcs- és zöldségfoltokhoz

Házi készítésű folttisztító segítségével szintén megszabadulhatunk a gyümölcs- és zöldségfoltoktól. Ezek a szerek azonban károsíthatják a szövetet és megrongálhatják a mosógépet is. Gyümölcs- és zöldségfoltok eltávolításához speciálisan folt, piszok és szennyeződés eltüntetésére tervezett mosószereket kell választani.

Frusztrálják a gyümölcs- és zöldségfoltok? Ezeket a módszereket követve nyugodtan étkezhet egészségesen és nem kell aggódnia a véletlen kellemetlenségek miatt.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

  • A Persil Sensitive kimondottan az érzékeny bőrűek számára lett kifejlesztve. Alkalmas továbbá a csecsemők és az allergiások ruháinak mosására is.

    Persil Sensitive Gél

Latest articles

  • Ha dezodorfoltot szeretne eltávolítani ruhájából, akkor válasszon a ruha színéhez és a szövetfajtához alkalmas Persil mosószert.

    Dezodorfoltok eltávolítása

  • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

    Rágógumifolt eltüntetése

  • A csokoládé maszatot és könnyen foltot ejthet a ruházaton. Az alábbi ötletek segíthetnek a folt eltávolításában.

    Csokoládéfolt eltávolítása