A mosást és szállítást követően észlelt foltok áttekintése

Szerencsére a mosási ciklust követően észlelt folt eltüntetése általában könnyű feladat. Mindössze annyit kell tennünk, hogy előkezeljük Persil mosószerrel és újból kimossuk a ruhát. Kissé komplikáltabb a szárítást követően észlelt folt eltávolítása. A szárítógép nagy melegének hatására a foltok gyakran megkötnek és ezáltal állandósulnak.

 

Mosást és szárítást követően észlelt nehezen kezelhető foltok

A szabály alól természetesen vannak kivételek. Nem minden folt válik ruhája állandó kellékévé a szárítás után. Csak megfelelő fáradság és idő kérdése, de majdnem minden folt eltávolítható. Bizonyos foltokat (például a festék-, olaj-, zsír-és tintafoltokat) nagyon nehéz eltávolítani, azonban több előkezelést és mosást követően azok is eltüntethetők.

 

Még akkor is, a rászáradt foltok eltüntetésére nincs garancia. Ha továbbra sem sikerül eltávolítani a foltot több kísérletet követően, akkor adja be a ruhát vegytisztítóba.

 

Folt eltávolítása mosást és szárítást követően: Lépésről lépésre

Akár vörösborfoltot, akár vaj-, mustár- vagy rúzsfoltot szeretne eltávolítani, az alábbiakban néhány általános módszert közöltünk.

 

  1. A szövet színe, illetve fajtája alapján válassza ki a megfelelő Persil mosószert és folttisztítót.
  2. Számos folt beáztatással feléleszthető.
  3. Végezzen előkezelést a kiválasztott Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószerrel.
  4. Mossa ki a ruhát magasabb hőmérsékleten.
  5. Használja a mosógép intenzív és meghosszabbított programjait
  6. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.
  7. Ismételje meg.

 

Válasszon mosószert

Fontos megfelelő folttisztítót és mosószert használni. Használjon:

 

 

A folt előkezelése

Keverje össze a kiválasztott Persil mosószert bizonyos mennyiségű langyos vízzel, majd áztassa be a foltos ruhát ebbe a mosóoldatba legalább két órára. A legtöbb esetben a ruhát egész éjszakára be kell áztatni. Olaj- és zsírfoltok eltávolításához vigyen fel a foltra Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert és várjon legalább egy órát, amíg az beszivárog a szálakba.

 

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhadarabot a ruhaápolási címke utasításai szerinti legmegfelelőbb hőmérsékletű meleg vízben.

 

A folt ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Az első mosást követően az valószínűleg még látszani fog, de legyen türelmes. Persil mosószerrel néhány kezelést követően az eltűnik.

 

Foltot talált a ruháján a szárítást követően? Ne adja fel azonnal. Kövesse ezeket az utasításokat a folt eltüntetéséhez.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.