A foltok fehér nadrágból való eltávolításával kapcsolatban jelentkező általános problémák

Sötét színű nadrágon a fűfolt vagy a kilöttyent kávé alig észrevehető. Fehér anyagon viszont az ilyen jellegű foltok nagyon is feltűnőek. Fűfoltok rendkívül gyakran jelennek meg nadrágon, különösen baseball-nadrágon vagy más sportnadrágokon. A titok nyitja - ugyanez érvényes folyadék (például vér, gyümölcslé, tea), továbbá élelmiszer (például paradicsomból készült mártások, curry vagy akár gyümölcs) okozta foltok esetén is – mindig FELITATNI és nem dörzsölni. A dörzsölés eredményes lehet kemény felületen, a ruhán azonban annak hatására a folt továbbterjedhet és mélyebbre szívódhat a szövetszálakba.

 

Foltok eltávolítása fehér nadrágból: Lépésről lépésre

Nos tehát, mit kell tudni általános foltok fehér nadrágból való eltávolításáról?

 

  1. Válasszon fehér ruhához való mosószert és folttisztítót.
  2. Kanállal vagy életlen késsel távolítsa el az esetleges szilárd anyagot.
  3. Itassa fel a foltot tiszta száraz törlőruhával, hogy minél több nedvességet felszívjon abból.
  4. Vigyen fel alkalmas Persil mosószert.
  5. Mossa ki a ruhát a ruhaápolási címke szerinti maximális hőmérsékleten.
  6. Ellenőrizze a foltot.

 

Mosószer kiválasztása

Nézze meg a ruhaápolási címkét, hogy a fehér nadrág mosható-e mosógépben. Kézi mosást igénylő finom anyaghoz a folt eltávolítására használja a Perwoll Wool & Silk mosószert. Gépben mosható fehér nadrág esetén a folttisztításhoz válasza a Persil Universal mosóport vagy a Persil Aktiv Gel mosószert.

 

Előkezelés

Távolítsa el a szilárd szennyeződést a nadrágról és tiszta, száraz törülközővel itassa fel a folyadékot a foltból. Vigyen fel Persil Aktiv Gel mosószert közvetlenül a foltra, finoman dörzsölje be, majd hagyja hatni azt 5 percen keresztül. Makacs folt esetén áztassa be a ruhát néhány órára a kiválasztott Persil  mosószer és víz keverékébe.

 

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhát az adott szövetfajtához megengedett maximális hőmérsékleten. Újfent megemlítjük, hogy ez az információ a ruhaápolási címkén található. Ha a folt nem tűnt el, akkor ismételje meg a fenti lépéseket a kiválasztott Persil mosószer fokozott mennyiségének felvitelével és a beáztatási idő meghosszabbításával.

 

A folt ellenőrzése

Semmiképpen ne szárítsa fehér nadrágját a szárítógépben, amíg a folt teljesen el nem tűnik.

 

Foltok eltávolítása fehér vászonnadrágból

A vászon erős szövet, amely gépben mosható, azonban egyúttal lyukacsos szerkezetű is. Ezért kényelmes nyári viselet, azonban a foltok könnyebben megkötnek az ilyen anyagban. Fehér vászonnadrágon található folt eltávolításához vigye fel a kiválasztott mosószert és a folttisztítót, majd hagyja hatni azokat a folton legalább 1 órán keresztül. Így a folttisztítónak elég ideje lesz ahhoz, hogy a szövetszálakig lejutva tökéletesen eltávolítsa a foltot.

 

Bepiszkolta fehér nadrágját? Visszaállíthatja ezeknek a ruhadaraboknak a rikítóan szép színét a fenti módszerek segítségével.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.