Fű- és falevélfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

Tüntesse el a fűfoltokat farmernadrágból, ingből, futballnadrágból és más ruhadarabokból a következőképpen:

 

  1. Válasszon a ruha színéhez és a szövetfajtához illő Persil mosószert.
  2. Végezze el a ruha előkezelését Persil mosószerrel.
  3. Mossa ki a ruhát a megengedett maximális hőmérsékleten.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

A mosószer kiválasztása

Fűfolt baseballnadrágból, tornacipőből és ingből való eltávolításához a megfelelő mosószert kell használni. A Persil Universal mosópor vagy a Persil Aktív Gel fehér ruhához alkalmas, míg a Persil Color mosópor vagy a Persil Color Gel a legjobb választás színes ruhához.
A mosást megelőzően ellenőrizze a ruhaápolási címkét.

 

Előkezelés és mosás

A szövet beáztatását követően vigyen fel egy kevés Persil Aktív Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a foltra és finoman dörzsölje be azt. Várjon pár percig, majd mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten. Ezek az információk megtalálhatók a ruhaápolási címkén.

 

Ellenőrizze a foltot.

A mosást követően csak akkor tegye a ruhát a szárítógépbe, ha már ellenőrizte, hogy a folt teljesen eltűnt. A folt véglegesen a ruhán maradhat, ha annak teljes eltávolítását megelőzően megszárítja a ruhát. Ha a folt még mindig látható, akkor végezze el az előkezelést és áztassa be a ruhát néhány órára a kiválasztott Persil mosószer mosóoldatába, majd ismét mossa ki azt.

 

Fűfolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

A fülfoltokról szólva sokaknak a nadrág térdrésze jut az eszébe. Azok azonban megjelenhetnek a tornacipőn is. Ezekről az öltözékekről a foltot más módszerrel kell eltüntetni.

 

Vigyen fel egy kevés Persil Aktív Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a foltra. Ezután még nem használt tiszta fogkefével dolgozza be a mosószert, hogy az fellazítsa a fű által okozott piszkot és zöld foltot. Várjon legalább 20 percig, amíg a szer kifejti hatását, majd mossa le tornacipőjét vagy másfajta edzőcipőjét a szokványos módon. Meg kell ismételni a műveletet, ha a folt nem tűnt el. Ezzel a módszerrel csak akkor szabad élni, ha az adott cipő mosható és színtartó; ellenőrizze az ápolási címkét.

 

Foltok eltávolítása különböző szövetekből

Egyes szövetek kényesebbek másoknál. Fűfoltok gyapjú-, selyem vagy szatén anyagból való eltávolításakor beáztatást követően kézzel mossa ki a szövetet Perwoll Wool & Silk mosószerrel.

 

Fűfoltok eltávolítása különböző színű szövetből

Fűfoltok eltávolításakor és a szövet tisztításakor feltétlenül a ruha színének megfelelő típusú mosószert használja. A Persil Color mosóport vagy a Persil Color Gel mosószereket speciálisan kell khakiszínű, kék, fekete, piros és más színes ruha tisztítására tervezték. A Persil Universal mosóport  vagy a Persil Aktív Gel viszont fehér ruhán lévő folt eltávolítására alkalmas.

 

Speciális mosószer fűfoltok eltávolításához

Az embert néha elfogadja a kísértés, hogy házi készítésű szerrel tisztítsa ki a fű- és falevélfoltokat. Ezek a házi ellenszerek azonban nem mindig hatásosak és tönkretehetik a ruhát vagy akár a mosógépet is.  Inkább használjon biztonságos és hatékony folttisztításra tervezett Persil mosószert.

 

Ne hagyja, hogy a fűfoltok elvegyék a kedvét. Könnyedén eltávolíthatja azokat Persil mosószerrel.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.