A gépi kenőanyag- és olajfoltok fajtái

A kenőanyag- és olajfoltok több különböző fajtáját különböztetjük meg, beleértve az alábbiakat:

 

 • Gépzsír
 • Motorolaj
 • Tengelykenőcs
 • Autó kenőolaj
 • Gépi kenőanyag
 • Gépjármű kenőanyag
 • Ipari kenőanyag

 

Kenőanyag- és olajfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

Motorolajfoltot szeretne eltávolítani ingéből vagy kenőanyagfoltot nadrágjából?

 

 1. Válasszon Persil mosószert és egy folttisztítót.
 2. Távolítson el minél több olajat.
 3. Végezze el a folt előkezelését Persil Akti Gel vagy Persil Color Gel közvetlen felvitelével.
 4. Mosás és öblítés.
 5. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.
 6. Ha a folt nem tűnt el, akkor ismételje meg az 1. … 3. műveleteket és kiegészítőleg áztassa be a ruhát a mosószer meleg vizes oldatába.

 

A mosószer kiválasztása

Motorolajfolt eltüntetéséhez megfelelő mosószer szükséges. Színes ruhához használja a Persil Color vagy a Persil Color Gel mosószert. Fehér ruhához használja a Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel mosószert. Kényes szövethez inkább a Perwoll Wool & Silk mosószert használja.

 

Előkezelés

Életlen késsel vagy műanyag kanállal kaparjon le minél több olajat a ruháról. Nagyon vigyázzon, nehogy a dörzsölés hatására a folt mérete növekedjen.

 

Mosás

Mossa ki a ruhát az adott szövethez megengedett legmagasabb hőmérsékleten; a Persil mosószert erősen szennyezett ruhához adagolja.

 

A folt ellenőrzése

A mosást követően ellenőrizze, hogy a folt még mindig látható-e. Ha nem, akkor megszáríthatja a ruhát. Ha viszont igen, akkor meg kell ismételnie az előkezelést és a mosást. Az előkezelés és a mosás között ajánlott a beáztatás. Ehhez készítse el a Persil mosószer meleg vizes oldatát. Áztassa be a ruhát pár órára, majd ismét mossa ki azt a szokásos módon.

 

Gépi kenőanyag- és olajfoltok eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Míg a legtöbb ruhaneműből a gépi kenőanyagfoltok a fenti műveletekkel eltávolíthatók, addig a kényes szövetek nagyobb törődést igényelnek. Például selyem, gyapjú vagy szatén anyagú ruha esetén a folt eltávolításához használjon Perwoll Wool & Silk mosószert a kézi vagy gépi mosáshoz.

 

Ne törődjön bele, hogy a gépi kenőanyag- vagy motorolajfoltok elcsúfítják ruházatát. Inkább gyorsan tüntesse el azokat az itt felsorolt ötletek segítségével.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.