A bogyófoltok típusai

A bogyófoltok a ruhát elcsúfító egyik leggyakoribb és - a szövet színétől és fajtájától függően - az egyik legnehezebben tisztítható foltok közé tartoznak. Földi szeder, feketeáfonya, földieper, faeper, tőzegáfonya vagy málna okozta folt megjelenését követően gyorsan kell cselekedni. Hogy miért? Ezek a gyümölcsök két fronton támadnak. Erős színezőanyagaik azonnal nyomot hagynak. Ha hagyjuk, hogy beszivárogjanak, akkor a gyümölcs levének cukortartalma sárgára színezi a szövetet.  

 

Bogyófolt eltávolítása: Lépésről lépésre

Nos, hogyan lehet megszabadulni ezektől a foltoktól?

 

  1. Gyorsan válassza ki a megfelelő Persil mosószert.
  2. Itassa fel a folyadékot és kaparjon le minél több levet, illetve szilárd anyagot a ruháról.
  3. Fordítsa ki a ruhát és öblítse azt hideg vízzel a fonákjáról.
  4. Mossa ki a ruhát a ruhaápolási címkén ajánlott legmagasabb hőmérsékleten.
  5. A folt ellenőrzése
  6. Ha a folt nem tűnt el, akkor ismételje meg a mosást, fokozott mennyiségű mosószert adagolva és/vagy meghosszabbítva a mosási ciklust. Ezen kívül hasznosnak bizonyulhat a ruha előzetes beáztatása, ha szeretnék megszabadulni az ilyen jellegű nehezen eltávolítható foltoktól.

 

Válasszon Persil mosószert és egy folttisztítót.

Bogyófolt esetén a legfontosabb gyorsan cselekedni és kiválasztani a megfelelő Persil mosószert, amely alkalmas bogyófolt eltávolítására.

 

 

A foltos terület előkezelése

Kaparjon le a felületről minél több bogyót, majd itassa fel a fölös folyadékot tiszta törülközővel. A fordítsa ki a ruhát, majd öblítse a foltot hideg vízzel a ruha fonákjáról. Az előkezeléshez vigyen fel kis mennyiségű Persil Color Gel vagy Persil Aktiv Gel mosószert közvetlenül a foltra, finoman dörzsölje be, majd hagyja rajta azt egy ideig.

 

Mosás és öblítés

Minél magasabb a mosási hőmérséklet, annál jobb a fehérítési effektus és a folttisztítási teljesítmény. Ezért a fehérítővel kezelhető gyümölcs- és bogyófoltok eltávolításához a ruhát a megengedett legmagasabb hőmérsékleten mossa (a ruhaápolási címke utasításai szerint). Ettől eltekintve válasza a Persil mosószeren feltüntetett „erősen szennyezett” program szerinti mosószeradagot.

 

Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

A mosást követően nézze meg, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor - fehér vagy színtartó ruha esetén - ismételje meg a mosást nagyobb mennyiségű mosószerrel vagy a mosási idő meghosszabbításával. Ezen kívül a színtartó ruhát fél órára beáztathatja Persil Universal és meleg víz keverékéből álló mosóoldatba; utána mossa ki a ruhát még egyszer.

 

Bogyófolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Teljesen mindegy, hogy bogyófoltot szeretne eltávolítani ingből vagy földieperfoltot fehér nadrágból, a fenti módszerek sikerrel kecsegtetnek, ha elég gyorsan cselekszik.

 

Bizonyos szövetek (például selyem, gyapjú vagy pamut) mosásakor ügyeljen a megfelelő mosószer és mosási módszer kiválasztására. Selyem és gyapjú esetén a Perwoll Wool & Silk mosószert kell használni és a ruhát főképpen kézzel kell mosni.

 

Bogyófolt eltávolítása fehér ruhából

A fehér ruhadarabon található bogyófoltot a szokásos módon elő kell kezelni annak eltávolításához.

 

A nyár a finom, zamatos bogyógyümölcsök időszaka. Élvezze a nyarat anélkül, hogy aggódnia kellene a bogyófoltok miatt. Az ismertetett tanácsok segítségével gyorsan megszabadulhat a bogyófoltoktól.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.