Háziállatfolt eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon a ruhához a (a szövethez és a színhez) alkalmas Persil mosószert és
  2. Távolítsa el a szilárd anyag minél nagyobb részét.
  3. Itassa fel a folyadékot.
  4. Végezzen előkezelést Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószerrel.
  5. Mossa ki a szövetet a megengedett legmagasabb hőmérsékleten.
  6. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Mosószer kiválasztása

A használandó Persil mosószer típusa gyakran a szövet színétől és fajtájától függ.

 

 

A háziállatfolt előkezelése

Műanyag kanállal kaparja le az esetleges szilárd vagy félig szilárd anyagot. A folyadékot is itassa fel tiszta törlőkendővel. Vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert a folt felületére, majd finoman dörzsölje be azt. Hagyja a ruhát állni pár percig, majd öblítse le a foltot hideg vízzel és szárítsa meg azt törlőronggyal.

 

Mosás és öblítés

A Persil mosószert az "erősen szennyezett" program szerint adagolva mossa ki a ruhát a szövethez megengedett legmagasabb hőmérsékleten. Ez az információ a ruhaápolási címkén található.

 

Ellenőrizze a háziállatfoltot.

Ne tegye a ruhát a szárítógépbe, amíg nem győződött meg arról, hogy a folt teljesen eltűnt, mert különben az állandósulhat. Ha a folt nem tűnt el, akkor ismét végezzen előkezelést és mosást.

 

Háziállatfolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Ha háziállata kárpiton vagy szőnyegen ejtett foltot, akkor az előkezelést szokványos módon végezze, az öblítéshez és a szárazra itatáshoz azonban használjon tiszta törülközőt. A folt teljes eltávolításához ezeket a műveleteket esetleg többször meg kell ismételni.

 

Háziállatfoltok kényes szövetből való (például selyemből és gyapjúból) való eltávolításához a legjobb megoldás a Perwoll Wool & Silk mosószerrel végzett kézi mosás. A folt így eltűnik anélkül, hogy a finom szövet károsodna.

 

A háziállatfoltokkal kapcsolatos speciális feltételek

Régi vizeletfolt vagy makacs háziállatfolt tisztításakor a pontszerű kezelési módszerek nem vezetnek eredményre? Próbálja meg összekeverni a kiválasztott mosószert vízzel és legalább néhány órára beáztatni a ruhát ebbe a mosóoldatba. A világos foltoknak ekkor el kell tűnniük. Sötét foltok esetén esetleg hosszabb időre kell beáztatni a ruhát.

 

Háziállatfoltokhoz való speciális mosószer

Esetleg kísértést érezhet arra, hogy természetes és házi készítésű háziállatfolt-eltávolítókat használjon. A használt szertől függően azonban az maradandóan megváltoztathatja a ruha színét és megrongálhatja a mosógép belsejét.

 

Háziállatfolt eltávolítása piros és fekete ruhából.

A sötétebb ruhán lévő foltok eltávolítása nem feltétlenül könnyű feladat, különösen akkor, ha Ön nem volt a közelben, amikor a galiba megtörtént. Háziállat okozta foltok esetében érdemes az egész ruhát előkezelni.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.