A textilöblítő-foltok áttekintése

A ruha elektrosztatikus feltöltődésének csökkentése és a szövet lágy tapintásának megőrzése érdekében gyakran használunk folyékony textilöblítőt a mosógépben, illetve textillágyító lapokat a szárítógépben. Közülük bármelyik okozhat foltokat. Ilyen foltok általában a mosógépben keletkeznek, amikor a textilöblítő közvetlenül érintkezik a ruhával. A szárítógépben gyakran akkor kell számolni ezzel a jelenséggel, ha túl magasra állítják a hőmérsékletet.

 

Textilöblítő-folt eltávolítása: Lépésről lépésre

A textilöblítő-folt eltávolítása több lépésben történik:

 

  1. Válasszon Persil mosószert.
  2. Kezelje elő a foltot a megfelelő Persil mosószerrel és hagyja rajta a mosószert néhány percig.
  3. Mossa ki a ruhát az adott szövethez megengedett legmagasabb hőmérsékleten.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Válasszon mosószert.

Válasszon mind a szövet fajtához, mind pedig a ruha színéhez megfelelő folttisztítót.

 

  • Persil Color vagy Persil Color Gel mosószert színes ruhához
  • Persil Universal vagy Persil Aktiv Gel mosószert fehér ruhához
  • Perwoll Wool & Silk (CEE) mosószert finom szövethez.

 

Végezze el a folt előkezelését.

Textilöblítő-folt eltávolításához először nedvesítse be a foltot hideg vízzel,majd öntsön egy kevés Persil mosószert a folt felületére. Ujjhegyével finoman dörzsölje be a mosószert, majd alaposan öblítse ki a ruhát.

 

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhát a mosási címke szerinti megengedett legmagasabb hőmérsékleten. A mosószert a csomagoláson feltüntetett „erősen szennyezett” ruhának megfelelően adagolja.

 

A folt ellenőrzése a mosást követően

Mielőtt a ruhát a szárítógépbe tenné, ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor az újbóli mosást megelőzően áztassa a ruhát mosószerből és vízből álló mosóoldatba.

 

Textilöblítő-folt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Textilöblítő-foltok általában nem jelennek meg finom szöveten (például a selymen), mert először is azokat nem szabad mosógépben mosni. Minden eshetőségre felkészülve azonban mindenképpen ellenőrizze a ruha mosási címkéjét.

 

Rászáradt textilöblítő-foltok eltávolítása

Rászárad textilöblítő-foltok eltüntetéséhez ugyanazokat a módszereket kell alkalmazni, mint a friss foltok esetén. A szövet előzetes benedvesítésével felfrissítjük a foltot, miáltal az elvileg könnyebben előkezelhető és mosható.

 

Textilöblítő-folt eltávolítása fehér ruhából

A foltok feltűnőbbek a fehér, mint a színes ruhán. Míg a foltot a kétféle ruha esetén azonos módszerekkel kell eltüntetni, addig a használt mosószerek különbözőek. Feltétlenül használja a Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel mosószert.

 

A textilöblítő foltot hagyhat … ki tudta ezt? Ha egy kicsit meghökkent emiatt, azért ne aggódjon. Ezektől a foltoktól egyáltalán nem nehéz megszabadulni.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.