Vörösborfoltok eltávolítása

Sokak számára semmi sem pihentetőbb egy pohár, vacsoránál elfogyasztott vörösbornál. Egy rossz mozdulat miatt azonban könnyen folt eshet a ruházaton. Szerencsére a vörösborfoltok viszonylag könnyen eltávolíthatók, ha még a rászáradást megelőzően kezelésbe vesszük azokat. Íme mit kell tenni!

Bármilyen bortfajtát választ tésztás ételekhez, sültekhez vagy előételhez, a véletlenül kilöttyent ital a ruhában felszívódó foltot hagyhat maga után.

A vörösborfoltok fajtái

Számos különböző fajtájú vörösbor létezik, például Syrah, Shiraz, Merlot, Carbernet, Malbec, Pinot Noir, Zinfandel és Siller bor. Bármilyen típusú bort is választ a tésztás ételekhez, a pecsenyéhez vagy az előételhez, a véletlenül kiloccsant ital a ruhába felszívódó foltot okozhat.

Vörösborfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válassza a ruha típusának megfelelő Persil mosószert.
  2. Minél hamarabb kezdje meg a folt kezelését és ne dörzsölje azt.
  3. Mossa ki a ruhát a maximális hőmérsékleten.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

A megfelelő mosószer kiválasztása

Válasszon a vörösborfoltok eltávolításához hatékony mosószert; a legalkalmasabb a Persil Universal mosópor vagy a Persil Aktív Gel. Azonban először a ruhaápolási címkén ellenőrizze, hogy a ruhadarab mosható és kezelhető-e oxigénes fehérítővel. Színes textíliához használja a Persil Color mosósport vagy a Persil Color Gel. mosószert.

A folt gyors előkezelése

A vörösbor gyorsan rászárad a ruhára, ezért a lehető leghamarabb meg kell kezdeni a folt előkezelését. Ehhez papírtörülközővel „itasson fel” minél több vörösbort a ruhából vagy a háztartási textíliából. Semmiképp ne dörzsölje a foltot; ezzel csak ronthat a helyzeten. Miután felitatta a lehető legtöbb mennyiséget, vigyen fel egy kevés Persil Aktív Gel vagy Persil Color Gel  mosószert, finoman dörzsölje be és hagyja, hogy az 5-10 percen keresztül kifejtse a hatását.

A ruha kimosása

A folt előkezelését követően mossa ki a ruhát a kiválasztott Persil mosószerrel a maximális hőmérsékleten. A ruhaápolási címkén ellenőrizze a megfelelő hőmérsékletet.

A folt ellenőrzése

Ezek a folttisztítási módszerek nem feltétlenül hoznak tökéletes eredményt már az első alkalommal, ezért a mosást követően feltétlenül ellenőrizze a ruhát. Ne tegye a ruhát a szárítógépbe, amíg a folt teljesen el nem tűnik, mert különben az megköthet. Ha a folt még mindig látható, akkor áztassa a ruhát 1-2 órán keresztül a kiválasztott Persil mosószer mosóoldatában.

Vörösborfoltok eltávolítása speciális fajtájú ruhából és a szövetből

Ha a vörösborfoltot szeretne eltávolítani abroszból, farmernadrágból, bőrkanapéból vagy más fajtájú szövetből, illetve háztartási textíliából, akkor a legtöbb anyag esetén a fenti módszerek hatásosnak bizonyulhatnak. A mosógépben nem mosható ruhát és háztartási textíliát alaposan ki kell öblíteni folttisztítóban és a levegőn meg kell szárítani.

A kényes szövetek (mint például a selyem, a bőr, a gyapjú és a szarvasbőr) nemigen moshatók mosógépben. Inkább kézzel kell mosni azokat Perwoll Wool & Silk felhasználásával.

Vörösborfoltok eltávolítása fehér ruhából és háztartási textíliából

A piros és a fehér szín nem keveredik egymással, ezért vörösborral szennyezett fehér ruha vagy háztartási textília esetén fontos minél hamarabb cselekedni a folt eltávolítása érdekében. Kövesse a fenti lépéseket a fehér ingen, nadrágon, farmernadrágon vagy másfajta szöveten található vörösborfoltok eltávolításához.

Régi vagy rászáradt vörösborfoltok eltávolítása

Ha a ruhán vagy a háztartási textílián régi, rászáradt vörösborfolt található vagy ha Ön csak a ruha kimosását vagy szárítását követően vette észre a foltot, akkor sem kell kétségbeesnie. Megfelelő módszerekkel a mosást követően eltüntethetők a régi bor- vagy vörösborfoltok.

Végezze el az érintett terület előkezelését egy kevés Persil Aktív Gel vagy Persil Color Gel mosószerrel, finoman dörzsölje be és hagyja, hogy az 5-10 percen keresztül kifejtse hatását. Ezután áztassa az anyagot néhány óráig a kiválasztott Persil mosószer meleg mosóoldatában.

Majd mossa ki a ruhát a maximális hőmérsékleten a kiválasztott Persil mosószerrel. Ha a folt még mindig látható, akkor ismételje meg ezeket a műveleteket.

Természetes vörösborfolt-tisztítók

Sokak szerint a természetes vagy a házi készítésű folttisztítók ideális megoldást jelentenek a foltok eltávolításához. A vörösborfoltok és a legtöbb más folt esetén nem a természetes módszerek a legjobbak. Többségük (például a szódavíz és a só) nemcsak plusz időt és erőfeszítést igényel, de nem is feltétlenül hatásos. Más szerek (például a hidrogén-peroxid) tönkretehetik a ruha színét. Válasszon Persil mosószert; az erre a feladatra készült.

A vörösbor véletlenül ingére vagy a heverőre loccsant? Minél hamarabb lásson hozzá a folt eltávolításához az itt közölt módszerekkel - a gyors beavatkozás javítja a sikeres folttisztítás esélyeit.

További termékek

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Mosópor

Latest articles

  • Teljesen mindegy, hogy a foltot gyümölcs- vagy zöldséglé okozta, ha szeretne megszabadulni tőle, gyorsan kell cselekednie.

    Gyümölcsléfolt eltávolítása

  • A kávé és a fekete tea foltjai viszonylag egyszerűen eltávolíthatók.

    Kávé- és teafoltok eltávolítása

  • A kurkuma a ruháján meglehetősen nehezen tisztítható foltot okozhat.

    Kurkumafolt eltávolítása