Skip to Content

A jövő a pálmaolajé

Új pálmaolaj-felhasználási cél

A Henkel a pálmaolaj kis és közvetett felhasználója.

A pálmaolaj és a Henkel

A Henkel a pálmaolaj kis és közvetett felhasználója. A világszerte termelt pálmaolaj és pálmamagbélolaj kevesebb mint 0,2 százalékát használjuk fel. Többnyire pálmamagbélolajat használunk: Az éves keresletünk kétharmada pálmamagbélolaj (a nagy részét  felületaktív anyagokhoz használjuk) és csak harmada pálmaolaj.

 

Új pálmaolaj-felhasználási célunk 2020-ra

A Henkel célja a nettó zéró erdőirtás, teljes nyomon követhetőség, fizikai előrelépés az értékláncunkban és a fenntartható olajkínálat növelése 2020-ig. Ugyanakkor a Henkel a biztonsági szabványok alapításával támogatja a kistermelőket, a bevételek és a megélhetés fenntartható javításának biztosítása mellett. Hondurasban már támogatunk 17 000 kistermelőt, akik több mint 500 000 tonna pálma(magbél)olajat termelnek évente.

Olvasson többet a Fenntarthatóságról

  • Annak érdekében, hogy vezető szerepünket a jövőben is fenntartsuk, hosszú távú fenntarthatósági stratégiát dolgoztunk ki és ambiciózus céltokat tűztünk ki 2030-ra.

    Megtakarításkalkulátor

  • Az egyik legújabb folyékony Persil innovációval való mosás nemcsak páratlan élményt nyújt a rendkívüli tisztaság és frissesség terén, de egyben a fenntarthatóbb fogyasztáshoz is hozzájárul.

    A jövő a folyékony mosószeré

  • Ha világszete havonta egyszer 40°-on mosnának 60° helyett:

    Mentsük meg a bolygót