Skip to Content

A naptej, bőrkrém és testápoló okozta folt eltávolítása

A bőr kiszáradásának megelőzésére, a napfény elleni védelemre és a leégés megakadályozására mindenképpen bőrkrémeket, naptejet és alkalomadtán testápolót kell használni. Míg ezek a krémek nagyon nagy segítséget nyújtanak minden évszakban, addig kellő óvatosság híján szörnyen elcsúfíthatják ruházatát. Ha szivárog annak tárolóedénye vagy véletlenül beletörli kezét a nadrágjába, máris ott éktelenkedik a folt. Nos, hogyan kell eltüntetni azt?

Ezek a krémek nagyon nagy segítséget nyújtanak minden évszakban, azonban kellő óvatosság híján szörnyen elcsúfíthatják ruházatát. Ha szivárog a tubus vagy véletlenül beletörli kezét a nadrágjába, máris ott éktelenkedik a folt. Nos, hogyan kell eltüntetni azt?

A naptej, bőrkrém és testápoló okozta foltok áttekintése

A testápolók, naptejek és bőrkrémek többségének egyetlen közös vonása van: azok olajbázisúak. Ezért olyan folttisztítót kell alkalmazni, amely éppen ezt az olajat veszi célba a folt eltávolításához. Ez a megállapítás érvényes akár a leégés elleni testápoló, napkrém, lanolin, barnító olaj vagy akár fényvédő spray okozta folt tisztítása esetén. Az alábbi módszerek alkalmazhatók más típusú krémek (például fényvédő spray vagy Vicks vapor rub kenőcs okozta foltok esetén is.

Naptej, bőrkrém és testápoló okozta folt eltávolítása: Lépésről lépésre

Naptejfolt a ruhából való eltávolításához:

  1. Válassza a szövet fajtájának és színének megfelelő Persil mosószert.
  2. Vigyen fel folyékony mosószert közvetlenül a foltra és finoman dörzsölje be azt.
  3. Hagyja folyékony mosószert a folton 10 percig.
  4. Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
  5. Ellenőrizze, hogy a testápoló, a naptej és a bőrkrém okozta foltok eltűntek-e.

Válasszon Persil mosószert, melynek kiváló a folt eltávolító tulajdonsága.

Az első lépés a megfelelő mosószer kiválasztása, amely elkülöníti a zsírt, de ugyanakkor jól használható az adott szövet színének és fajtájának megfelelően is.

A foltot előkezelése

Vigyen fel Persil Aktiv Gel vagy Persil Color Gel mosószert közvetlenül a foltra, finoman dörzsölje be azt, majd várjon tíz percig, mielőtt a ruhát a mosógépbe tenné.

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhát a mosási címke szerinti megengedett legmagasabb hőmérsékleten. Használja kiválasztott mosószert és válassza az „erősen szennyezett” ruhának megfelelő adagolást.

A folt ellenőrzése

Ha a mosást követően a folt nem tűnt el, akkor ismételje meg az előkezelést és a mosást. Ezen kívül makacs folt esetén néhány órára beáztathatja a ruhát a kiválasztott mosószerből és vízből készített mosóoldatba.

Naptej, bőrkrém és testápoló okozta folt eltávolítása speciális típusú és anyagú ruhából

A fehér ingen vagy fekete nadrágon található naptejfoltok eltüntetése egyszerűen megvalósítható a fenti módszerekkel. A mosási címke alapján azonban mindig ellenőrizni kell, hogy az adott szövetfajta mosható-e mosógépben. Egyes lepedőket kézzel kell mosni, ezen kívül a selyem, gyapjú, műselyem és lenvászon anyagú ruhák is csak kézzel moshatók Perwoll Wool & Silk mosószer felhasználásával.

Véletlenül naptej löttyent új fürdőruhájára? Nap krémes kezét kedvenc farmernadrágjába törölte? A fenti útmutatásokat követve gyorsan megszabadulhat ezektől a foltoktól.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

Latest articles

  • Teljesen mindegy, hogy milyen típusú sminkről van szó, ha hamar hozzálát a folt eltávolításához, akkor megmentheti ruháját.

    Smink- és rúzsfoltok eltávolítása

  • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

    Vérfoltok eltávolítása

  • A kávé és a fekete tea foltjai viszonylag egyszerűen eltávolíthatók.

    Kávé- és teafoltok eltávolítása