Skip to Content

Folt eltávolítása farmernadrágból

A farmernadrágokat többnyire nem kell túl gyakran mosni. Különben azok gyorsabban kopnak. A foltot azonban azonnal kezelni kell. Szerencsére általában ez nem túl nehéz feladat.

A farmernadrágokat többnyire nem kell túl gyakran mosni. Különben azok gyorsabban kopnak. A foltot azonban azonnal kezelni kell. Szerencsére általában ez nem túl nehéz feladatA farmernadrágokat többnyire nem kell túl gyakran mosni. Különben azok gyorsabban kopnak. A foltot azonban azonnal kezelni kell. Szerencsére általában ez nem túl nehéz feladat.

Farmernadrágon lévő folt áttekintése

A farmernadrágot számos különböző eredetű folt csúfíthatja el, többek között:

 • Fű és falevél
 • Vér
 • Tinta és toll
 • Fehérítő
 • Festőanyag-, festék- és színezékfoltok
 • Zsír és olaj
 • Bor
 • Körömlakk

Farmernadrágon lévő folt eltávolítása: Lépésről lépésre

Bármilyen típusú folt eltüntetéséhez a következőket kell tenni:

 1. A szövet színe, illetve fajtája alapján válassza ki a megfelelő Persil mosószert és egy folttisztítót.
 2. Végezze el a folt területének előkezelését a kiválasztott mosószerrel.
 3. Mossa ki a farmernadrágot a megengedett maximális hőmérsékleten.
 4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

A mosószer kiválasztása

A Persil Color vagy a Persil Color Gel biztosítja a legjobb eredményt, ha színes ruhából kell foltot eltávolítani. A Persil Universal vagy a Persil Aktiv Gel elsőrendű választás fehér anyaghoz.

Fű- és falevélfoltok

Fű- és falevélfoltok esetén először várja meg, amíg a sár megszárad, majd kaparja le azt. Miután eltávolította a sarat, vigyen fel a foltra Persil mosószert és finoman dörzsölje be azt. Mossa ki a farmernadrágot a megengedett legmagasabb hőmérsékleten.

Vérfoltok

A friss vért fel kell itatni hideg vízben benedvesített tiszta törlőkendővel. Vigye fel a foltra a kiválasztott mosószert, hagyja rajta néhány percen keresztül, majd mossa ki a ruhát. Ismételten megemlítjük, hogy a ruhát a farmeranyaghoz megengedett maximális hőmérsékleten kell kimosni.

Rászáradt folt esetén hideg víz és Persil mosószer összekeverésével készítsen mosóoldatot, majd néhány percre áztassa be abba a farmernadrágot. Vegye ki a farmernadrágot a vízből, itasson fel minél több vért, majd végezze el a folt előkezelését Persil mosószerrel.

Zsír- és olajfoltok

A farmernadrágon lévő olaj- és zsírfoltokat Persil mosószerrel elő kell kezelni, majd a nadrágot ki kell mosni. Más foltoktól eltérően zsír- és olajfoltok esetén 30 és 40 °C közti mosási hőmérsékletet kell választani. Ez megakadályozza a foltok megkötését.

Borfoltok

Egy pohár bor a vacsorához nagyszerű dolog, ha viszont foltot okoz, akkor már nem annyira. Gyorsan kell cselekedni, nehogy a folt állandósuljon. Tiszta fehér törlőkendővel itasson fel minél több folyadékot, majd öblítse át a foltot hideg vízzel a ruha fonákjáról. Vigye fel a Persil mosószert a folt elülső részére. Miután néhány perc elteltével a mosószer beszívódott a szövetszálakba, mossa ki a ruhát a mosási címke szerinti biztonságos, de magas hőmérsékleten.

Tinta- és tollfolt

Itassa fel a fölös mennyiségű folyadékot a foltból nedves törülközővel. Hagyja, hogy a tinta- és tollfolt megszáradjon, majd vigyen fel arra Persil mosószert és hagyja rajta azt 10 percig. Másik tiszta törlőkendővel itassa fel a felületet, minél több tintát eltüntetve. Ismételje meg ezt a műveletet többször, amíg a nadrág teljesen tiszta nem lesz. Mossa ki a farmernadrágot normál hőmérsékleten.

Folt eltüntetése fehér farmernadrágból

Folt eltüntetése fehér farmernadrágból nehezebb feladatnak tűnhet, mint sötét farmerszövetből. A fenti műveleteket követve azonban gyorsan megszabadulhat a foltoktól. A fehér farmernadrághoz feltétlenül a megfelelő Persil mosószert használja.

Szinte mindegy, hogy milyen foltot kell eltávolítani, a megfelelő módszerek és Persil mosószer használatával megszabadulhat azoktól.

További termékek

 • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

  Persil Universal Mosópor

 • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

  Persil Universal Gél

 • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

  Persil Color Mosópor

Latest articles

 • Mit kell tennie a vasalófolt eltávolításához?

  Vasalófolt eltávolítása

 • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

  Rágógumifolt eltüntetése

 • Kurkumafolt eltávolításakor válasszon mind a szövet fajtájához, mind pedig annak színéhez alkalmas Persil mosószert.

  Curry- és fűszerfolt eltüntetése