Izzadság- és hónaljfoltok eltüntetése

Az izzadság- és hónaljfoltok együtt járnak mindennapjainkkal; olykor-olykor mindenkivel előfordulnak. Ezeket a szagos sárga foltokat a ruhából vagy más textíliából eltávolítva meghosszabbíthatjuk azok élettartamát. Íme az ezzel kapcsolatos tudnivalók.

Az izzadság- és hónaljfoltok együtt járnak mindennapjainkkal; olykor-olykor mindenkivel előfordulnak.

Az izzadságfoltok fajtái

Bár az „izzadság” szó hallatán sokaknak automatikusan a hónaljfoltok jutnak az eszünkbe, azonban az izzadság nem csak itt okozhat problémákat. Rossz éjszakai alvást vagy kemény munkát követően nyakfoltok, illetve izzadságfoltok keletkezhetnek a lepedőn és a derékhajlatban.

Ami a hónaljfoltokat illeti, leggyakrabban a használt dezodor a bűnös. Az izzadságban lévő proteinek gyakran negatívan reagálnak a legtöbb dezodorban előforduló alumíniumra. Emiatt nem megfelelő bőrlégzés alakul ki ezen a területen.

Izzadságfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

Verejtékfolt eltávolítása nem feltétlenül nehéz feladat. Lépésről lépésre követve ezeket az utasításokat eltávolíthatja az izzadságfoltokat lepedőből, ingből és más ruhaneműből.

  1. Válasszon a ruha színének és szövet típusának megfelelő Persil mosószert mely egyben kiváló folttisztító tulajdonsággal is bír.
  2. Végezze el a folt előkezelését Persil Aktív Gel vagy Persil Color Gel felvitelével.
  3. Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.
  5. Szükség esetén végezzen újabb előkezelést és mosást.

A mosószer és a folttisztító kiválasztása

Folttisztításkor először a ruhaápolási címkén ellenőrizni kell, hogy az anyag mosható-e mosógépben. Ez befolyásolja a folttisztító kiválasztását. Mosógépben mosható fehér színű ruhához használja a Persil Universal mosóport vagy a Persil Aktív Gel, színes ruhához pedig a Persil Color mosóport vagy a Persil Color Gel mosószert. Kézzel mosható finom szövethez (például selyemhez vagy gyapjúhoz) használjon Perwoll Wool & Silk mosószert.

Előkezelés

Ellenőrizze a színtartóságot, majd vigyen fel egy kevés Persil Aktív Gel mosószert fehér vagy Persil Color Gel mosószert színes, illetve Perwoll mosószert kényes ruha esetén közvetlenül a foltra, finoman dörzsölje be azt és hagyja rajta 5-10 percen keresztül.

Mosás és öblítés

A mosás előtt a ruhaápolási címkén ellenőrizze a megengedett maximális mosási hőmérsékletet. Minél magasabb a hőmérséklet, annál könnyebben távolítható el a folt, továbbá az azzal együtt járó szag.

A folt ellenőrzése

Makacs folt esetén készítse el a kiválasztott Persil mosószer mosóoldatát, és az ismételt mosást megelőzően fél órára áztassa be abba a ruhát.

A mosást követően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor az előkezeléshez használhat drogériákban kapható speciális savas folttisztítót (rozsdatisztító), azonban feltétlenül tanulmányozza a speciális folttisztító használati utasítását és a ruhaápolási címkét.

Semmiképpen ne szárítson meg olyan ruhadarabot, amelyen még láthatók az izzadságfolt vagy a hónaljfolt nyomai. Ehelyett addig ismételje a fenti műveleteket, amíg a folt el nem tűnik.

Izzadság- és hónaljfoltok eltávolítása speciális ruhából és szövetből

Teljesen mindegy, hogy az izzadságfoltokat lepedőből, ingből vagy zakóból kell eltávolítani, mindenképpen fordítson kellő figyelmet a kezelendő szövet fajtájára. Bizonyos fajtájú szövetek (például a poliészter, a vászon és a pamut) jól bírják a mosógép erős pörgését és forgó mozgását. Más a szövetek ennél kényesebbek. A bőr-, selyem- vagy gyapjúruhán található izzadságfoltok esetén a legjobb megoldás a kézi mosás vagy a foltkezelés.

Ugyanakkor a két vagy több különböző fajtájú szövetből készült ruhadarabok becsapósak lehetnek ebben a tekintetben. Ha izzadságfoltokat szeretne eltávolítani kalapból, akkor tanulmányoznia kell a kalap minden részét. Melyik annak legkényesebb anyaga? A legtöbb kalap pamutból készül, azonban a szegély mentén selyem- vagy szarvasbőr szalaggal rendelkezik; ekkor a teljes kalapot úgy kell tekinteni, mintha selyemből vagy szarvasbőrből készült volna és kézzel kell kimosni azt.

Házi készítésű folttisztítók izzadságfoltok eltávolításához

Sokan természetes folttisztítókkal próbálják eltüntetni a foltokat, különösen kényes szövetekből. Azonban nem mindig ez a legjobb megoldás. Bizonyos folttisztítók (például hidrogén-peroxid és citromlé) hatására a ruha kifakulhat. A fehér ecet képes eltávolítani a foltokat és puhítja a ruhát, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ecet savassága idővel tönkreteheti a mosógép gumi és műanyag alkatrészeit. Más házi készítésű folttisztítók (például a só és a szétmorzsolt aszpirin) csak hosszú órák alatt képesek felbomlasztani az izzadságfoltban található vegyszereket és eltávolítani azokat,

A Persil mosószerek gyorsan hatnak, szerkezetük révén pedig kellően hatékonyak a foltok kezeléséhez, ugyanakkor kímélik a szövetet és a mosógépet.

Nem kell többé együtt élnie a kínos sárga foltokkal. Persil mosószerrel eltüntetheti ezeket a foltokat és az azokkal együtt járó szagot.

További termékek

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Mosópor

Latest articles

  • Teljesen mindegy, hogy a foltot gyümölcs- vagy zöldséglé okozta, ha szeretne megszabadulni tőle, gyorsan kell cselekednie.

    Gyümölcsléfolt eltávolítása

  • A megfelelő Persil mosószer használatával megszabadulhat az ingen, alsónadrágon, nadrágon és más ruhadarabon keletkező foltoktól.

    Ételfolt eltávolítása

  • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

    Vérfoltok eltávolítása