Skip to Content

Körömlakkfoltok eltávolítása

A körömlakk felvitele gyakran nem könnyű feladat, mert az körömlakk könnyen kifröccsenhet, mindenütt be piszkolva a ruháját. Ezektől a foltoktól nem nehéz megszabadulni, de gyorsan kell cselekedni, hogy eltávolítsuk azokat, mielőtt még megszáradnának. Íme mit kell tudni azokról.

A körömlakk felvitele gyakran nem könnyű feladat, könnyen kicseppenhet bepiszkolva ruháját.

A körömlakkfoltok áttekintése

Számos különböző színű körömlakkból (például lila, kék és piros) választhatunk. Különböző felületet is választhatunk: az lehet matt, csillogó, króm és krémszerű. A különféle körömlakkok kivétel nélkül kémiai összetevőket tartalmaznak, amelyek biztosítják a felvitt körömlakk tartósságát, de ugyanakkor rugalmasságát is. Ezért is nagyon nehéz eltávolítani a körömlakkfoltot, ha nem kezeljük azt még nedves állapotában.

Nos, mit kell tenni körömlakkfolt esetén?

Körömlakkfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon a szövet színéhez és fajtájához illő Persil mosószert.
  2. Kaparjon le a ruháról minél több körömlakkot.
  3. Dörzsölje a Persil mosószert a körömlakkfoltba nedvszívó párnával vagy pamut törlőkendővel.
  4. A szokásos módon mossa ki a ruhát.
  5. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Válasszon Persil mosószert és egy folttisztítót.

A megfelelő Persil mosószer és folttisztító megteszi a magáét.

A folt előkezelése

A friss körömlakkfoltot dörzsölje papírtörülközővel és távolítson el minél több körömlakkot. A folyékony körömlakkot le is fagyaszthatja egy darab jéggel. Miután megfagyott, kaparja le a szilárd körömlakkot műanyag kanállal vagy húzza le azt csipesszel.

Áztassa be a nedvszívó párnát vagy a vattapálcát Persil mosószerbe, majd nedvesítse be a foltot. Öblítse ki, majd ismét nedvesítse be. A körömlakkfoltnak önmagától el kell tűnnie.

Mosás és öblítés

Mossa ki a ruhát meleg, de ne forró vízben. A forró víz hatására az esetleg visszamaradt folt megköthet.

Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Mielőtt a ruhát a szárítógépbe helyezi, ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor ismételje meg az előkezelést.

Körömlakkfolt eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Körömlakkfolt esetén a fenti eljárások alkalmasak a legtöbb szövetfajtához, például a bőrhöz, a pamuthoz és a poliészterhez. Bizonyos finom szövetek (például a szatén és a selyem) azonban precízebb kezelést igényelnek. Folttisztítóként és mosószerként ezekhez használja a Perwoll Wool & Silk (CEE)-t.

Régi körömlakkfoltok eltávolítása

Rászáradt vagy régebbi körömlakkfoltok eltávolításához ugyanazokat a módszereket kell alkalmazni, mint friss körömlakkfolt esetén. Azonban esetleg többször meg kell ismételni az előkezelést. Ugyanakkor valamivel több ráfordítással ezek a foltok eltüntethetők.

Különböző színű körömlakkfoltok eltávolítása ruhából

Úgy véli, hogy a sötétebb színű körömlakkfoltokat nehezebb eltüntetni, mint a világos színűeket? Valójában a piros körömlakkfolt eltávolítása nem nehezebb feladat, mint a sárgáé. Fejtse le a rászáradt körömlakkot, a mosás előtti előkezeléshez pedig használja a kiválasztott Persil mosószert – így könnyen megszabadulhat a körömlakkfolttól.

Ne veszítse el a fejét, ha a körömlakk kifröccsen; cselekedjen gyorsan és tüntesse el a foltot, még mielőtt az tartósan megkötne. Mindez könnyű feladat a Persil mosószerrel.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

Latest articles

  • A megfelelő Persil mosószer használatával megszabadulhat az ingen, alsónadrágon, nadrágon és más ruhadarabon keletkező foltoktól.

    Ételfolt eltávolítása

  • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

    Rágógumifolt eltüntetése

  • A bogyófoltok a ruhát elcsúfító egyik leggyakoribb és - a szövet színétől és fajtájától függően - az egyik legnehezebben tisztítható foltok közé tartoznak.

    Gyümölcsök és zöldségek: Bogyófolt eltávolítása