Skip to Content

Virágporfolt eltávolítása

Tavasszal virágba borulnak a növények és a fák; az emberek ilyenkor megrohamozzák a gyógyszertárak polcait, hogy védekezzenek a parlagfű, a perje, a fűzfa, a nyírfa és más növények pollenjével szemben. Amíg házon kívül a gyógyszerek védelmet biztosítanak számunkra a virágporral szemben, addig könnyen elfeledkezünk arról, hogy a szobanövények (például a liliom) virágai szinte roskadoznak a virágportól. Egyetlen rossz mozdulat és a ruhán fényes sárga folt éktelenkedik.

Egyetlen rossz mozdulat és a ruhán fényes sárga folt éktelenkedik.

A virágporfoltok áttekintése

Akinek van liliom a lakásában, az bizonyára már hallotta a virágárustól, hogy a hímport el kell távolítani, amint azok megkezdik a virágpor termelését Ez nem csupán az allergiásak védelmére szolgál. A liliom virágpora halálos lehet a háziállatokra nézve és a ruhával érintkezve foltot ejthet azon.

Természetesen ennek a feladatnak a végrehajtása növeli annak kockázatát, hogy a ruha foltos lesz. A hímpor eltávolítását megelőzően nem árt tisztában lenni azzal, hogy a pollen por és nem folyadék. A ruhára került virágport az ember először megpróbálja ösztönösen letörölni. Ne tegye! Ne itassa fel, ne érintse meg és ne is nedvesítse be. Ezzel csak ronthat a helyzeten.

Virágporfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

 1. Rázzon le ruhájáról minél több virágport.
 2. Tisztítsa meg a ruháját porszívóval.
 3. Használjon a szövet fajtájának és színének megfelelő Persil mosószert, továbbá egy folttisztítót.
 4. Végezzen előkezelést Persil mosószerrel.
 5. Mossa és öblítse ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
 6. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Rázza le!

Mivel a pollen por, ezért a ruhát lerázva megszabadulhatunk annak legnagyobb részétől. Ruháját feltétlenül házon kívül rázza le, nehogy lakását belül mindenütt sárga liliomfoltok tarkítsák.

Miután a lehető legtöbb virágport lerázta, kézi porszívóval szedjen le minél többet a ruhán maradt pollenből.

Válasszon mosószert.

Amikor liliomfolt eltávolításához választ Persil mosószert, akkor tekintettel kell lennie a kezelendő szövet színére és fajtájára

A foltot előkezelése

Miután eltávolította a virágport, vigyen fel jó adag Persil mosószert a foltra. Hagyja, hogy az 30 percen keresztül beivódjon a szövet szálaiba; ez idő alatt a mosószer képes lesz lefedni a teljes foltot.

Mosás és öblítés

Mossa ki a virágporfoltos ruhát a szövethez megengedett legmagasabb hőmérsékleten. Ruhamosáskor a ruha címkéje alapján határozza meg a legmagasabb hőmérsékletet.

A folt ellenőrzése a mosást követően

A ruha mosását követően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, akkor áztassa be azt a kiválasztott mosószer hideg vizes oldatába, majd ismét mossa ki a ruhadarabot.

Világossárga virágporfolt eltávolítása ruhából

A szöveten lévő világossága virágporfoltoktól néha különösen nehéz megszabadulni. Ilyen foltok esetén a legjobb megoldás, ha egy mosóteknőben elkészítjük a kiválasztott Persil mosószer hideg vizes oldatát és legalább egy órára beáztatjuk abba a foltos ruhadarabot. A ruha ismételt mosását követően a foltnak észrevehetően halványabbnak kell lennie.

A sárga liliompor csúnya allergiát okozhat és elcsúfíthatja ruháját. Ezeket a tanácsokat követve hatékonyan eltávolíthatja a virágporfoltokat ruhájából.

További termékek

 • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

  Persil Universal Gél

 • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

  Persil Universal Mosópor

 • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

  Persil Color Gél

Latest articles

 • Teljesen mindegy, hogy milyen típusú sminkről van szó, ha hamar hozzálát a folt eltávolításához, akkor megmentheti ruháját.

  Smink- és rúzsfoltok eltávolítása

 • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

  Vérfoltok eltávolítása

 • A kávé és a fekete tea foltjai viszonylag egyszerűen eltávolíthatók.

  Kávé- és teafoltok eltávolítása