Skip to Content

Víz-és áramtakarékosság

Az apró dolgok is nagy változást hozhatnak! A mosószerekkel járó energiafogyasztás, valamint CO2-lábnyom közel 80%-a a felhasználási szakaszban – vagyis az otthoni mosás folyamán – keletkezik. Ennek főleg a mosógépben lévő víz felmelegítéséhez szükséges energia az oka.

A mosási program és a gép megtöltése terén tett apró változások szintén jelentősen hozzájárulhatnak a fenntarthatóbb mosáshoz.

Mosson alacsony hőmérsékleten, és csökkentse a klímaváltozásra gyakorolt hatását

Az évek során folyamatosan fejlesztettük a Persil formulát annak érdekében, hogy alacsony hőmérsékleten is remek teljesítményt nyújtson.

Cold Wash formulánk segítségével alacsonyabb hőmérsékleten tisztíthatja ruháit, és átélheti afrissen mosott ruhák szenzációját, ezzel minden évben akár 21.770 forintot spórolhat az energiafogyasztással. Ezenkívül ha 30 °C-on mos, azzal 50%-kal csökkentheti a mosógépe klímaváltozásra gyakorolt hatását.

Töltse tele a mosógépet, amennyire csak lehet, és faragjon le az áramszámlájából

Ha a lehető legjobban teletölti a mosógépet, azzal nemcsak a vízzel takarékoskodhat, hanem az áramszámláján is spórolhat.

Ha megtervezi a mosási rutint, és kiválogatja, valamint összegyűjti a hasonló mértékben piszkos ruhákat, akkor nem fog félig teli dobbal mosni. Így kevesebb mosószerre lesz szüksége, és akár 70%-ot lefaraghat az éves áramszámlájából.

Szánjon pár percet a Henkel és a Wuppertal Intézet (Németország) által létrehozott szénlábnyom-kalkulátor kipróbálására, és tudja meg, hogy életmódja milyen hatással van szénlábnyomára.

Számítsa ki személyes ökológiai lábnyomát

Szánjon pár percet a Henkel és a Wuppertal Intézet (Németország) által létrehozott kalkulátor kipróbálására, és tudja meg, milyen hatással vannak személyes döntései a szénlábnyomára. A kalkulátor segítségével gyorsan meghatározhatja személyes ökológiai lábnyomát.

A KALKULÁTOR ELINDÍTÁSA

Egy tisztább világról álmodunk

  • A Henkel úttörő a környezetkímélő mosószerek kifejlesztése terén.

    Tanúsítványaink

    A Henkel úttörőnek számít a környezet kímélő mosószerek kifejlesztése terén, és ez volt az első vállalat, amely 2005-ben aláírta a Mosó- és tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége, vagyis az A.I.S.E. „Fenntartható mosási és tisztítási Chartáját”. A Mosó- és háztartási tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége által elindított kezdeményezéshez csatlakozó vállalatok kötelezettséget vállalnak amellett, hogy folyamatosan javítják a folyamataikat, és évente beszámolnak a főbb meghatározott számadatok alapján megtett gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi előrelépésekről.

  • A fenntarthatóság úttörőiként szeretnénk új megoldásokat találni a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében, miközben felelősségteljes és sikeres üzleti tevékenységet folytatunk.

    A Henkel felelősségvállalása

    A fenntarthatóság úttörőiként szeretnénk új megoldásokat találni a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében, miközben felelősségteljes és sikeres üzleti tevékenységet folytatunk. Ez, a vállalat összes tevékenységét és az értéklánc egészét áthatja.