Skip to Content

Csomagolásaink

Csomagolásainkat nagy gonddal tervezzük meg annak érdekében, hogy Ön biztonságosan használhassa a termékeket, és egyúttal csökkentsük a környezeti lábnyomunkat és a hulladéktermelést.

Csomagolásainkat nagy gonddal tervezzük meg annak érdekében, hogy Ön biztonságosan használhassa a termékeket, és egyúttal csökkentsük a környezeti lábnyomunkat és a hulladéktermelést.

Csomagolásfejlesztőink folyamatosan dolgoznak a lehető legkisebb anyagfelhasználású csomagolásokon és olyan anyagokon, amelyek elhelyezhetőek nyilvános újrahasznosító rendszerekben. A termékek egész életciklusát mérlegeljük, ezért a csomagolóanyagok hulladékként való elhelyezésére vagy újrahasznosítására is gondolunk. Olyan zárt újrahasznosítási rendszer megalkotására törekszünk a műanyagok esetében, amelyek már régóta elérhetők például a papír számára.

Manapság minden Persil csomagolás teljes mértékben újrahasznosítható - kivétel a termék kupakja -, ha  megfelelően van elhelyezve a kijelölt szelektív hulladékgyűjtőben. A következő években szeretnénk tovább növelni a már újrahasznosított műanyagok arányát  csomagolásainkban, és szeretnénk megkezdeni a bioműanyag használatát. Itt olvashat részletesebben a Henkel kötelezettségvállalásáról.

Mosószereink flakonjai újrahasznosítható műanyagból készülnek.

Persil folyékony mosószerek

Mosószereink flakonjai mindig egyféle műanyagból készülnek és teljes mértékben újrahasznosíthatók. Ezt a csomagolások osztályozásával és értékelésével foglalkozó Institute Cyclos is tanúsítja. Amikor kiürülnek, az üres flakonok egyszerűen beilleszthetők az újrahasznosítási folyamatba, például bedobhatók a szelektív „sárga kukába”. Bár bizonyos termékeink már tartalmaznak újrahasznosított műanyagot, folyamatosan azon dolgozunk, hogy a termékskála egészében javítsuk a fenntartható lábnyomunkat.

A Persil mosóporok fóliája 100%-ban újrahasznosítható.

Persil mosóporok

Összehajtható dobozaink és hordozható csomagolásaink legalább 80%-ban hulladékpapírból készülnek. Miután kiürültek, a hulladékpapír-gyűjtőbe helyezhetők és újrahasznosíthatók. Csak akkor használunk új papírrostot, ha ez elengedhetetlen a kartondoboz stabilitásának megőrzéséhez. Ezek a friss papírrostok fenntarthatóan kezelt forrásokból származnak. A Persil mosóporok fóliája 100%-ban újrahasznosítható az újrahasznosítási folyamat során.

A Persil Duo-Caps és Discs vízben oldódó kapszuláit védenünk kell a levegő nedvességtartalmától, ezért a Duo-Caps és a 4 az 1-ben Discs-ek csomagolásában a műanyagot és a stabilizáló hatású kartont ötvözzük egymással.

Persil Duo-Caps és Persil Discs

Mivel a Persil Duo-Caps és Discs kapszuláinak vízben oldódó burkolatát védenünk kell a levegő nedvességtartalmától, a Duo-Caps és a 4 az 1-ben Discek csomagolásában a műanyagot és a stabilizáló hatású kartont ötvözzük egymással. A csomagolás 100%-ban újrahasznosítható, és a korábbi dizájnhoz képest – amely kizárólag műanyagból készült – 40%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz. A kapszulák elhasználása után, a karton rész könnyen leválasztható a műanyagdobozról, és külön-külön beilleszthető az újrahasznosítási folyamatba a műanyag fedél a műanyagok számára kijelölt hulladéktárolóba kerül, míg a karton a papírgyűjtőbe.

Tartsa a mosószerkapszulákat gyermekektől távol

A Persil támogatja az A.I.S.E. (Nemzetközi Szappan, Mosó- és Tisztítószer Szövetsége) „Tartsa a mosószerkapszulákat gyermekektől távol” nevű nemzetközi kezdeményezését. Az online edukatív célú kezdeményezés kisgyermekekről gondoskodó szülőkre és személyekre irányul, és tájékoztatást nyújt arról, hogy miért fontos távol tartani a gyerekektől a folyékony mosószert tartalmazó kapszulákat. A www.keepcapsfromkids.eu weboldal az Unió összes nyelvén elérhető, és kifejti, hogy hogyan lehet biztonságosan tárolni és használni a folyékony mosószert tartalmazó kapszulákat.

A gyermekek biztonsága kiemelten fontos számunkra. Minden kapszula csomagolásunk zárja gyerekbiztos, és a csomagon található biztonsági piktogram bemutatja a termék helyes tárolásának módját.

Egy tisztább világról álmodunk

  • A Henkel úttörő a környezetkímélő mosószerek kifejlesztése terén.

    Tanúsítványaink

    A Henkel úttörőnek számít a környezet kímélő mosószerek kifejlesztése terén, és ez volt az első vállalat, amely 2005-ben aláírta a Mosó- és tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége, vagyis az A.I.S.E. „Fenntartható mosási és tisztítási Chartáját”. A Mosó- és háztartási tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége által elindított kezdeményezéshez csatlakozó vállalatok kötelezettséget vállalnak amellett, hogy folyamatosan javítják a folyamataikat, és évente beszámolnak a főbb meghatározott számadatok alapján megtett gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi előrelépésekről.

  • Higiénikusan tiszta ruhák

    Higiénikus tisztaság

    Nemzedékek óta rendkívüli odaadással igyekszünk a lehető legjobb megoldásokat kínálni textiljei számára. A tiszta textilek hozzájárulnak az egészséges környezet kialakításához. A Deep Clean technológiával előállított Persil-termékekgondoskodnak ruhák higiénikus tisztaságáról.