Skip to Content

Tanúsítványaink

A Persil termékek csomagolásán különböző logókat lát. Ezek mind tanúsítványok. Az áttekintést itt találja:

A Persil termékek csomagolásán különböző logókat lát, melyek mind tanúsítványok.

A Blue Angel 1978 óta a Németországi Szövetségi Köztársaság elismert minőségi címkéje, amely szigorú normákat fektetett le a környezetbarát termékdizájnok számára. Az elmúlt 40 évben megbízható útmutatónak bizonyult a fenntarthatóbb fogyasztás eléréséhez. A német fogyasztók körében a Blue Angel a legismertebb környezetvédelmi címke.

A Persil Green Power megkapta a Blue Angel tanúsítványát, és kedvező hatással van a környezetre és az egészségre.

Minden összetevője megfelel például bizonyos környezetvédelmi feltételeknek, ami a vizeink és a környezetünk kisebb mértékű szennyezését eredményezi. A hulladékok mennyiségének csökkentésére is meghatároztak csomagolási előírásokat.

Az Európai Allergiakutató Alapítvány(ECARF) azt tanúsítja, hogy bizonyos termékeket és szolgáltatásokat teljes mértékben az allergiában szenvedők igényeihez igazítottak. A különböző termékcsoportokra – például krémekre, mosószerekre, porszívókra és hotelekre – vonatkozó kritériumokat egy 15 vezető nemzetközi tudományos szakértőből és technikusból álló független tanácsadó testület határozta meg. Ezek olyan küszöbértékeket és kizárási kritériumokat tartalmaznak, amelyek mellett rendkívül alacsony az allergiás reakciók előfordulásának esélye. A kritériumokat rendszeresen aktualizálják, hogy azok a legfrissebb tudományos bizonyítékokat tükrözzék. A termék akkor kapja meg a címkét, ha auditok vagy tanulmányok bizonyítják a kritériumok teljesülését.

2009-ben a Persil Sensitive volt az első mosószer a világon, amely elnyerte az ECARF allergiabarát mosószerekdíját. A Persil Sensitive speciálisan kifejlesztett, allergiabarát illatanyagokat tartalmaz, és nem tartalmazszínezőanyagokat.

A Henkel úttörőnek számít a  környezet kímélő mosószerek kifejlesztése terén, és ez volt az első vállalat, amely 2005-ben aláírta a Mosó- és tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége, vagyis az A.I.S.E. „Fenntartható mosási és tisztítási Chartáját”. A Mosó- és háztartási tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége által elindított kezdeményezéshez csatlakozó vállalatok kötelezettséget vállalnak amellett, hogy folyamatosan javítják a folyamataikat, és évente beszámolnak a főbb meghatározott számadatok alapján megtett gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi előrelépésekről.

A Henkel tagja a Chartának, így valamennyi Persil-terméken szerepel az annak megfelelő logó, amelyen a következő szavak olvashatók: „Member of the Initiative” (A kezdeményezés tagja). Néhány termékünkön emellett a zöld logó is szerepel. Ez azt jelenti, hogy az adott terméket nemcsak fenntartható vállalat állította elő, de az progresszív fenntarthatósági profillal is rendelkezik. A „mosószerek” kategóriában idáig négy feltétel bírt nagy jelentőséggel: az összetevők környezetbiztonsága, az adagolási mennyiség és a csomagolóanyag erőforráshatékonysága, mosási teljesítmény alacsony hőfokon, valamint fogyasztói tájékoztatás. A 2020-ban bevezetett új „fenntarthatósági címke” elnyeréséhez a műanyagcsomagolásnak is 100%-ban újrahasznosíthatónak, újrahasználhatónak vagy komposztálhatónak kell lennie. A kartoncsomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie, és legalább 70%-ban újrahasznosított anyagot kell tartalmaznia, vagy meg kell valósítania az anyagok 100%-ban fenntartható beszerzését.

Találja meg az igényeinek leginkább megfelelő terméket

  • Higiénikusan tiszta ruhák

    Higiénikus tisztaság

    Nemzedékek óta rendkívüli odaadással igyekszünk a lehető legjobb megoldásokat kínálni textiljei számára. A tiszta textilek hozzájárulnak az egészséges környezet kialakításához. A Deep Clean technológiával előállított Persil-termékekgondoskodnak ruhák higiénikus tisztaságáról.

  • A fenntarthatóság úttörőiként szeretnénk új megoldásokat találni a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében, miközben felelősségteljes és sikeres üzleti tevékenységet folytatunk.

    A Henkel felelősségvállalása

    A fenntarthatóság úttörőiként szeretnénk új megoldásokat találni a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében, miközben felelősségteljes és sikeres üzleti tevékenységet folytatunk. Ez, a vállalat összes tevékenységét és az értéklánc egészét áthatja.