Skip to Content

Gyártásunk története

A légkörbe kibocsátott CO2 mennyiségének komoly megugrása miatt a bolygó felmelegszik, ami nagyban hozzájárul az éghajlatváltozáshoz. Ha nem hagyunk fel jelenlegi gazdasági stratégiánkkal és nem változtatunk a megszokott életstílusunkon, a globális átlaghőmérséklet jelentősen megemelkedhet az évszázad végére. Ez súlyos következményekkel járna a bolygóra és annak élővilágára nézve.

A Persil az értéklánc mentén folyamatosan javít ökológiai lábnyomán, és ezáltal eredményesen hozzájárul a Henkel fenntarthatósági stratégiájához.

A Persil folyamatosan igyekszik javítani az ökológiai lábnyomán az értéklánca egészében, és ezáltal megpróbál eredményesen hozzájárulni a Henkel fenntarthatósági stratégiájához.

Vállalati szinten, a Henkel erőforrásainak hatékony felhasználására összpontosít, globális tevékenységeinek energiafogyasztásának csökkentésére és az üvegházhatású gázok kibocsátásának elkerülésére. A Henkel ezenkívül elkötelezte magát amellett, hogy 2040-ig klímabarát céggé váljon. A Henkel klímavédelmi stratégiájáról és céljairól itt olvashat bővebben: https://www.henkel.hu/fenntarthatosag/kl%C3%ADma-pozitivva-valas 

A Henkel szénlábnyom-kalkulátora segítségével afogyasztók egyszerűenkiszámíthatják sajáts CO2-lábnyomukat, így személyesen is hozzájárulhatnak az éghajlatváltozás megfékezéséhez. Ezzel kapcsolatban alább olvashat további információkat.

Az energiahatékonyság és a klímavédelem szerves részét képezi a Henkel fenntarthatósági stratégiájának. Több értéket kívánunk teremteni ügyfeleinknek és fogyasztóinknak, a közösségeknek és a vállalatunknak – miközben csökkentjük környezeti lábnyomunkat.

Fenntarthatósági stratégiánk

Az energiahatékonyság és a klímavédelem szerves részét képezi a Henkel fenntarthatósági stratégiájának, amely több értéket szeretne teremteni az ügyfeleink, a fogyasztóink, a szomszédjaink és a vállalat számára, ugyanakkor csökkenteni kívánja a vállalat ökológiai lábnyomát. A Henkel fenntarthatósági stratégiájáról itt olvashat részletesebben:

Szánjon pár percet a Henkel és a Wuppertal Intézet (Németország) által létrehozott szénlábnyom-kalkulátor kipróbálására, és tudja meg, hogy életmódja milyen hatással van szénlábnyomára.

Térképezze fel személyes lábnyomát

Szánjon pár percet a Henkel és a Wuppertal Intézet (Németország) által létrehozott szénlábnyom-kalkulátor kipróbálására, és tudja meg, milyen hatással van az életmódja a szénlábnyomára. Az Ön által szolgáltatott adatokat névtelen formában kezeljük.

A Henkel támogatja az ENSZ klímaváltozásról szóló párizsi egyezményét, és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2040-re klíma-pozitív vállalattá válik.

A környezeti hatás ellensúlyozása

Az emberiség számára jelenleg az jelenti az egyik legnagyobb kihívást, hogy a klímaváltozás leküzdése érdekébenmegfékezze a CO2-és az üvegházhatású gázok kibocsátását. A Henkel támogatja az ENSZ Párizsi éghajlatvédelmi egyezményt, és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2040-ig éghajlatbaráttá váljon.

Egy tisztább világról álmodunk

  • A Henkel úttörő a környezetkímélő mosószerek kifejlesztése terén.

    Tanúsítványaink

    A Henkel úttörőnek számít a környezet kímélő mosószerek kifejlesztése terén, és ez volt az első vállalat, amely 2005-ben aláírta a Mosó- és tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége, vagyis az A.I.S.E. „Fenntartható mosási és tisztítási Chartáját”. A Mosó- és háztartási tisztítószerek gyártóinak nemzetközi szövetsége által elindított kezdeményezéshez csatlakozó vállalatok kötelezettséget vállalnak amellett, hogy folyamatosan javítják a folyamataikat, és évente beszámolnak a főbb meghatározott számadatok alapján megtett gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi előrelépésekről.

  • A fenntarthatóság úttörőiként szeretnénk új megoldásokat találni a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében, miközben felelősségteljes és sikeres üzleti tevékenységet folytatunk.

    A Henkel felelősségvállalása

    A fenntarthatóság úttörőiként szeretnénk új megoldásokat találni a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében, miközben felelősségteljes és sikeres üzleti tevékenységet folytatunk. Ez, a vállalat összes tevékenységét és az értéklánc egészét áthatja.