Skip to Content

Foltok eltávolítása fehér ruhából

Úgy tűnik, hogy a fehér ruhát a legnehezebb tisztán tartani. A legnagyobb elővigyázatosság mellett is szinte vonzza magához a legrosszabb típusú foltokat, beleértve a mustár-, ketchup- és mártás-, étel-, dezodor-, vér-, izzadság- és hónaljfoltokat, valamint a bor-, kávé- és teafoltokat. Még egy darab csoki elmajszolása is könnyen bajt hozhat az emberre. Az ilyen jellegű foltokat nem lehet nem tudomásul venni. Foltok fehér ruhából való eltávolítását a következő utasítások szerint kell végezni.

Úgy tűnik, hogy a fehér ruhát a legnehezebb tisztán tartani. A legnagyobb elővigyázatosság mellett is szinte vonzza magához a legrosszabb típusú foltokat.

Foltok eltüntetése fehér ingből

A fehér ingen számos különböző folt előfordulhat, beleértve az étel-, mártás- és gyümölcslé-foltokat is. A leggyakrabban azonban a dezodor-, az izzadság és a hónaljfoltokat kell kezelni. Ezek a foltok sárga nyomot hagynak maguk után, amelyet nem mindig könnyű eltávolítani a fehér ruhából. Ezek a foltok jellegzetes szaggal is együtt járhatnak.

Foltok eltávolítása fehér nadrágból

A nadrágok és a sortok gyakran fogékonyabbak a fű, a sár, a piszok, a naptej, a hajvíz és a krémek okozta foltokra. Ha Önnek vannak gyermekei, akkor biztos jól tudja, hogy a fehér nadrágok és sortok milyen könnyen elszennyeződnek a gyümölcsök és zöldségek lecsöppenő levétől. De még a felnőttekkel is előfordul, hogy szórakozottan megtörölik kezüket a nadrágjukban, étellel, zsírral és olajjal szennyezve a ruházatot.

Folt eltávolítása fehér női ruhából

A fehér női ruhák gyönyörűek és rikítóak, ezért elengedhetetlen tisztán tartani azokat. Templomba menet vagy séta közben a fehér női ruhákon a leggyakrabban a smink és a vér okoz foltokat. Számos fehér női ruha kényes szövetből készül. Emiatt folttisztításkor ezeket csak kézzel szabad mosni vagy vegytisztítóban tisztítani. A folt előkezelését megelőzően mindig ellenőrizze a ruhaápolási címkét, kétség esetén pedig forduljon szakemberhez.

Foltok eltávolítása fehér tornacipőből

A fehér tornacipők szinte vonzzák a füvet, a sarat, a fűszálakat és a piszokfoltokat, azonban az iskolában a gyermekeknek sokszor kötelező használniuk azokat a tornaórán és sportoláshoz. A tornacipőn lévő foltokat más típusú ruházattól eltérően kell kezelni. Sár- és piszokfolt esetén várja meg, amíg a folt teljesen megszárad, majd puha kefével sikálja le a piszkot.

Ezután mossa le a cipőt meleg vízzel. Vigyázzon, hogy ne vizezze be túlságosan a cipőt, illetve ne áztassa be azt. Ezután vigye fel a kiválasztott Persil mosószert és folttisztítót, majd sikálja a tornacipőt kefével vagy törülközővel. Alaposan öblítse le. Szükség esetén ismételje meg a műveletet.

Miután a folt eltűnt, papírtörülközővel tömje ki a cipő belsejét. Így száradás közben a cipő megőrzi formáját. Ha a fehér tornacipőt ventilátor elé helyezi, akkor az gyorsabban megszárad.

Foltok eltávolítása fehér ruhából: Lépésről lépésre

Szeretné eltüntetni a foltokat fehér farmernadrágjából, ingeiből, nadrágjaiból vagy sortjaiból? Kövesse ezeket a módszereket.

  1. Válasszon fehér ruha tisztítására készült Persil Universal mosóport vagy Persil Aktív Gel mosószert.
  2. Végezze el a folt előkezelését a kiválasztott mosószerrel.
  3. Mossa ki és öblítse ki a ruhát.
  4. Ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e és szükség esetén ismételje meg a műveleteket.
  5. Szárítsa a ruhát napon, elősegítve a folt természetes fehéredését.

Folttisztító kiválasztása

A Persil Universal vagy a Persil Aktív Gel mosószert speciálisan korom, kenőanyag és piszok fehér ruhából való eltávolítására tervezték; ezek a szerek folttisztítóként is használhatók. Ez a mosószer önmagában alkalmas a folt eltávolítására; ne használjon természetes folttisztítókat, például citromlevet vagy hidrogén-peroxidot, mert azok megváltoztathatják a fehér ruha színét.

Az érintett terület előkezelése

A következő lépéseket az határozza majd meg, hogy milyen típusú foltot kell kezelni. Folyadékfoltok (például gyümölcslé és italok, vér és vörösbor okozta foltok) esetén tiszta törlőkendővel itassa fel a fehér ruhát, lehetőleg minél több folyadékot eltávolítva, majd a szövet hátoldaláról tisztítsa ki a ruhát vízsugárral. Ha a foltot étel vagy olaj okozta, akkor távolítson el a ruha felületéről minél több félig szilárd vagy szilárd anyagot. Ezt követően vigyen fel Persil Aktív Gel mosószert közvetlenül a foltra, finoman dörzsölje be és rövid időre hagyja rajta azt. Dezodorfoltok előkezeléséhez használhat bármely drogériában kapható speciális savas folttisztítót (például rozsdaeltávolítót), azonban mielőtt felvinné azt a foltra, olvassa el a használati utasítást és a ruhaápolási címkét.

Makacs folt esetén be is áztathatja azt mosószer hideg vagy meleg vizes oldatába. Semmiképpen ne használjon meleg vizet, mert annak hatására a folt megköthet.

Mosás és öblítés

Fehér ruhanemű mosását megelőzően mindenképpen nézze meg a ruhaápolási címkén, hogy a szövet mosható-e mosógépben. Kézi mosást igénylő kényes szövethez használja a Perwoll Wool & Silk mosószert. Minden egyéb ruhát a mosson az adott szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.

A folt ellenőrzése

A mosási ciklust követően ellenőrizze, hogy a folt még látható-e. Ha igen, akkor ismételje meg az előkezelési és a mosási műveleteket. A folt eltávolításának további elősegítése érdekében szárítsa a fehér ruhát napon, ami természetes fehérítőként hat a szövetre.

A fehér ruhának nem szabad elnyűtt benyomást keltenie. Ezekkel a módszerekkel eltüntetheti a leggyakoribb foltokat és rikítóan tisztán tarthatja fehér ruháit.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil mosóporban megbízhat, mert tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Universal Mosópor

  • Persil Universal Power Kapszula

    Persil Universal Power Kapszula

Latest articles

  • Most megtudhatja, hogyan lehet gyorsan eltávolítani ezt a piszkot és megszabadulni a háziállatok okozta foltoktól.

    Háziállat okozta folt eltávolítása

  • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

    Rágógumifolt eltüntetése

  • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

    Vérfoltok eltávolítása