Dezodorfoltok eltávolítása

A dezodor elősegíti az izzadás és a verejtékezés okozta szagok csökkentését. Egyesek parfümöt használnak, hogy hónaljuk kellemes illatú legyen. Az inggel érintkező dezodor azonban könnyen foltot okozhat. Íme, mit kell tenni, ha ez bekövetkezik.

Ha dezodorfoltot szeretne eltávolítani ruhájából, akkor válasszon a ruha színéhez és a szövetfajtához alkalmas Persil mosószert.

A dezodorfoltok típusai

Először is meg kell állapítani, hogy milyen típusú dezodor ejtett foltot a ruházaton. Lehet, hogy éppen a fürdőszobai polcon álló kedvenc dezodora a ludas. Vannak azonban másfajta dezodorok is, amelyek a testszag csökkentésére szolgálnak, illetve járművekben vagy otthonunkban használjuk azokat. Azok kaphatók air-wick változatban, ill. spray-k vagy szagelnyelő termékek formájában. Egyesek dezodorok folyékonyak, miáltal könnyen a ruhára folyhatnak.

Dezodorfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon a szövet típusának és színének megfelelő Persil mosószert.
  2. Végezze el a folt előkezelését a kiválasztott Persil mosószerrel.
  3. Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
  4. A szárítást megelőzően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

Mosószer kiválasztása

Ha dezodorfoltot szeretne eltávolítani ruhájából, akkor válasszon a ruha színéhez és a szövetfajtához alkalmas Persil mosószert. A Persil Universal mosópor vagy a Persil Aktív Gel eltünteti a foltokat a fehér szövetből. A Persil Color mosópor vagy a Persil Color Gel a színes ruha kezelésére alkalmas. A Perwoll Wool & Silk eltávolítja a foltokat a kézzel mosható kényes anyagból, anélkül, hogy tönkretenné azt.

Az érintett terület kezelése

Akár fekete női ruhából, pamutszövet kosztümkabátból vagy fehér ingből szeretné eltávolítani a dezodorfoltot, az első lépés mindig a megfelelő Persil mosószert felvitele a foltra. Vigyen fel Persil Aktív Gel (fehér ruha esetén) vagy Persil Color Gel (színes ruha esetén) szert közvetlenül a foltra; színes ruha esetén először mindig ellenőrizze a színtartóságot; hagyja, hogy a szer kifejtse hatását max. 30 percen keresztül.

A ruha mosása

Mossa ki a szövethez engedélyezett maximális hőmérsékleten. Ezek az információk megtalálhatók a ruhaápolási címkén. A kiválasztott Persil mosószert „erősen szennyezett” ruhának megfelelően adagolja.

A dezodorfoltok eltüntetéséhez esetleg speciális savas folttisztítót kell használni. Ez a különleges folttisztító (például rozsdaeltávolító) drogériákban kapható; használata előtt azonban olvassa el a használati utasítást és a ruhaápolási címkét.

A folt eltűnésének ellenőrzése

Mielőtt a kimosott ruhát a szárítóba helyezi, mindenképpen ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e, Ha az nem tűnt el, akkor ismételje meg az előkezelési és a mosási műveletet.

Dezodorfoltok eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Ingen, melltartón, női ruhán vagy más típusú ruhaneműn található dezodorfoltok eltávolításakor a fenti módszerek általában könnyen és gyorsan meghozzák a kívánt eredményt. Mosógépben nem mosható ruha vagy szövet esetén azonban esetleg más módszert kell alkalmazni.

Finom szövet (például gyapjú, selyem és a szatén) esetén Perwoll Wool & Silk mosószert kell használni. A poliésztertől és a pamuttól eltérően ezeket a szöveteket finoman kézzel kell kimosni a foltok eltüntetéséhez.

Dezodorfoltok eltávolítása különböző színű ruhából

Színes ruhán a dezodorfoltok sokszor feltűnőek, különösen sötét színű, például kék vagy fekete ruha esetén. Ennek az az oka, hogy a dezodorok többsége fehér vagy fehéres színű. Az esetek többségében a fenti módszerekkel eltüntethet bármilyen dezodorfoltot színes ruhájából. Ne feledkezzen meg a Persil Color mosópor vagy a Persil Color Gel használatáról, előtte pedig ellenőrizze a színtartóságot.

Rászáradt dezodorfoltok eltávolítása

Amikor rászáradt, régi dezodorfoltot talál ruháján, teljesen reményvesztettnek érezheti magát. Bár ezeknek a régi foltoknak az eltüntetése hosszabb ideig tart, azonban mégsem lehetetlen. Csupán be kell áztatni a ruhát néhány órára vagy akár éjszakára hideg vízbe, mielőtt hozzálátna az előkezeléshez és a mosáshoz.

Dezodorfoltok eltávolítása természetes módszerekkel

A természetes és a házi készítésű folttisztítók hatásosak lehetnek dezodorfoltok eltüntetéséhez, azonban ronthatják a ruha színét. A házi ellenszerekkel, például a szétmorzsolt aszpirinnel, a hidrogén-peroxiddal és a citromlével óvatosan kell bánni, különösen színes ruha esetén. A Persil mosószer mindenképpen jobb választás, hiszen az foltok eltávolítására készült.

Búcsút inthet a dezodor okozta kínos sárga és fehér foltoknak a Persil mosószer segítségével.

További termékek

  • Persil Deep Clean erő a tökéletesen tiszta és ragyogó fehér ruhákért.

    Persil Universal Gél

  • A Persil Active Gél olyan mosószer, melyben megbízhat, tökéletes mosási eredményt és higiénikus tisztaságot nyújt ruhái számára.

    Persil Color Gél

  • A Persil Sensitive kimondottan az érzékeny bőrűek számára lett kifejlesztve. Alkalmas továbbá a csecsemők és az allergiások ruháinak mosására is.

    Persil Sensitive Gél

Latest articles

  • Egyetlen rossz mozdulat és a ruhán fényes sárga folt éktelenkedik.

    Virágporfolt eltávolítása

  • A rágógumi számos különböző fajtája ismeretes, többek között a közönséges és a buborékká fújható rágógumi, valamint az indiai eredetű ízesített gutka.

    Rágógumifolt eltüntetése

  • Néhány egyszerűen végrehajtható művelettel könnyen eltávolíthatók a vérfoltok.

    Vérfoltok eltávolítása