A dezodorfoltok típusai

Először is meg kell állapítani, hogy milyen típusú dezodor ejtett foltot a ruházaton. Lehet, hogy éppen a fürdőszobai polcon álló kedvenc dezodora a ludas. Vannak azonban másfajta dezodorok is, amelyek a testszag csökkentésére szolgálnak, illetve járművekben vagy otthonunkban használjuk azokat. Azok kaphatók air-wick változatban, ill. spray-k vagy szagelnyelő termékek formájában. Egyesek dezodorok folyékonyak, miáltal könnyen a ruhára folyhatnak.

 

Dezodorfoltok eltávolítása: Lépésről lépésre

  1. Válasszon a szövet típusának és színének megfelelő Persil mosószert.
  2. Végezze el az érintett rész előkezelését.
  3. Mossa ki a ruhát a szövethez megengedett maximális hőmérsékleten.
  4. A szárítást megelőzően ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e.

 

Mosószer kiválasztása

Ha dezodorfoltot szeretne eltávolítani ruhájából, akkor válasszon a ruha színéhez és a szövetfajtához alkalmas Persil mosószert. A Persil Universal mosópor vagy a Persil Aktív Gel eltünteti a foltokat a fehér szövetből. A Persil Color mosópor vagy a Persil Color Gel a színes ruha kezelésére alkalmas. A Perwoll Wool & Silk eltávolítja a foltokat a kézzel mosható kényes anyagból, anélkül, hogy tönkretenné azt.

 

Az érintett terület kezelése

Akár fekete női ruhából, pamutszövet kosztümkabátból vagy fehér ingből szeretné eltávolítani a dezodorfoltot, az első lépés mindig a megfelelő Persil mosószert felvitele a foltra. Vigyen fel Persil Aktív Gel (fehér ruha esetén) vagy Persil Color Gel (színes ruha esetén) szert közvetlenül a foltra; színes ruha esetén először mindig ellenőrizze a színtartóságot; hagyja, hogy a szer kifejtse hatását max. 30 percen keresztül.

 

A ruha mosása

Mossa ki a szövethez engedélyezett maximális hőmérsékleten. Ezek az információk megtalálhatók a ruhaápolási címkén. A kiválasztott Persil mosószert „erősen szennyezett” ruhának megfelelően adagolja.

 

A dezodorfoltok eltüntetéséhez esetleg speciális savas folttisztítót kell használni. Ez a különleges folttisztító (például rozsdaeltávolító) drogériákban kapható; használata előtt azonban olvassa el a használati utasítást és a ruhaápolási címkét.

 

A folt eltűnésének ellenőrzése

Mielőtt a kimosott ruhát a szárítóba helyezi, mindenképpen ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e, Ha az nem tűnt el, akkor ismételje meg az előkezelési és a mosási műveletet.

 

Dezodorfoltok eltávolítása speciális fajtájú ruhából és szövetből

Ingen, melltartón, női ruhán vagy más típusú ruhaneműn található dezodorfoltok eltávolításakor a fenti módszerek általában könnyen és gyorsan meghozzák a kívánt eredményt. Mosógépben nem mosható ruha vagy szövet esetén azonban esetleg más módszert kell alkalmazni.

 

Finom szövet (például gyapjú, selyem és a szatén) esetén Perwoll Wool & Silk mosószert kell használni. A poliésztertől és a pamuttól eltérően ezeket a szöveteket finoman kézzel kell kimosni a foltok eltüntetéséhez.

 

Dezodorfoltok eltávolítása különböző színű ruhából

Színes ruhán a dezodorfoltok sokszor feltűnőek, különösen sötét színű, például kék vagy fekete ruha esetén. Ennek az az oka, hogy a dezodorok többsége fehér vagy fehéres színű. Az esetek többségében a fenti módszerekkel eltüntethet bármilyen dezodorfoltot színes ruhájából. Ne feledkezzen meg a Persil Color mosópor vagy a Persil Color Gel használatáról, előtte pedig ellenőrizze a színtartóságot.

 

Rászáradt dezodorfoltok eltávolítása

Amikor rászáradt, régi dezodorfoltot talál ruháján, teljesen reményvesztettnek érezheti magát. Bár ezeknek a régi foltoknak az eltüntetése hosszabb ideig tart, azonban mégsem lehetetlen. Csupán be kell áztatni a ruhát néhány órára vagy akár éjszakára hideg vízbe, mielőtt hozzálátna az előkezeléshez és a mosáshoz.

 

Dezodorfoltok eltávolítása természetes módszerekkel

A természetes és a házi készítésű folttisztítók hatásosak lehetnek dezodorfoltok eltüntetéséhez, azonban ronthatják a ruha színét. A házi ellenszerekkel, például a szétmorzsolt aszpirinnel, a hidrogén-peroxiddal és a citromlével óvatosan kell bánni, különösen színes ruha esetén. A Persil mosószer mindenképpen jobb választás, hiszen az foltok eltávolítására készült.

 

Búcsút inthet a dezodor okozta kínos sárga és fehér foltoknak a Persil mosószer segítségével.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.